Mutlu Lokantası Ankara


mutlu döner ankara


Ankara deyince pek tabii akla ilk gelen yaprak döner (et döner) oluyor. Ankara'ya özgü şekilde takılan et döner , öncesinde parça parça etin açılarak şişe takılmasından oluşuyor ve kıymasız oluyor. Ankara'da bir çok mekanda böyle yapılır ve genellikle lezzetlidir.

Hemen hemen Ankara'da ünlü et döner yapan mekanların bir çoğuna gittim. Yakın zamanda hepsini kapsayan en iyileri içeren gurme bir yazı yazacağım. Bu dönerciler arasında açık ara lezzetli olan ilk 2 de olan mekan Mutlu Lokantası dır. O kadar ünlenmiştir ki Güvenlik Caddesi , Ayrancı da bulunan gerçek mekanına ulaşmak için aynı isme sahip 3 tane daha Mutlu Lokantasını aşmak zorunda kalıyorsunuz.

Ankara'da en iyi et döner yapan mekanlar için yazmış olduğum blog yazısını okuyabilirsiniz.

40 Yılı aşkın süredir aynı mekanda ve aynı ustalarla hizmet veren Mutlu , et dönerin yanı sıra sulu yemekleri de lezzet bombası yaşatıyor. Önce bu lezzetlerin mimarlarına bakalım.




Mutlu Lokantası Ankara ustalar


Ustalarımız ile sohbet ettikten sonra döner ve sulu yemekler için siparişi verip bekliyorum. Et Döner 110gr 18 tl gibi bir fiyatı var. Dönerden önce salata ve kızarmış ekmek geliyor. Şu kızarmış ekmek olması zaten esnaf lokantası olduğunu kanıtlar nitelikte. Salata ise mekana yakışmayacak şekilde kötü.

mutlu döner ankara


Önden gelen ürünler ile oyalanırken masaya kısa bir süre sonra as oyuncu geliyor. Sohbetimiz sırasında et dönerin %100 dana olduğunu ve marine yapılarak takıldığını öğrendim. Yağ oranı ise gayet kararlı. Çok yağlı bir döner değil fakat kuruda değil olması gereken kıvamda. Tuz oranı da ideal. Ankara'da yediğimiz en iyi 2 dönerden birisi işte bu !

mutlu döner ankara


Dönerin yanında sulu yemeklerinden de sipariş ettim. Daha önce çok defa gittiğim için 2 tane favori sulu yemekleri var benim gözümde. Birincisi patlıcan musakka , ikincisi kuru fasülye. Özellikle patlıcan musakka gerçekten yediğim belki en iyisi diyebilirim. Kesinlikle gittiğinizde az musakka tam döner gibi sipariş verebilirsiniz. Kuru fasülye ise en iyisi diyemem fakat lezzetlidir.

mutlu döner ankara


Yediğim tüm güzel lezzetlerden sonra tatmin olmuş bir şekilde mekandan ayrılıyorum. Mekanda çay bulunmuyor. Küçük bir esnaf lokantası kıvamında olduğu için gözlemlediğim kadarıyla müşterilerin çok da oturmasını istemiyorlar.

Mekan öğle saatlerinde genellikle yoğun oluyor ve akşam 16 civarı döner bitmiş oluyor. Pazar günleri kapalı. Kredi kartı geçiyor (eskiden geçmezdi) , fiyatlar ne ucuz ne pahalı. Çalışanlar ise son zamanlarda gerçekten tuhaflaştı. Aralarında bir gerginlik var , hizmet zayıf. Fakat lezzete değiyor. Afiyet olsun.

Mutlu Döner İletişim


Adres : Güvenlik Caddesi No:69/C Aşağı Ayrancı , Ankara

Telefon : (0312) 426 2842


Yeni mekan ve lezzet keşifleri için Instagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ! Takip Et

Yorumlar