Kızılcahamam Gezi ve Çam Termal Otel


kızılcahamam milli park


Ankara'ya 50 kilometrelik bir mesafede yeşile ve oksijene doyabileceğiniz nadide ilçemiz Kızılcahamam'a geçtiğimiz günlerde şöyle kafa dinlemek ve termal suyun şifasına varmak için gezi yaptım.

Konaklama ve yemek için Çam Termal Otel'i tercih ettim. Eksisiyle artısıyla tüm görüşlerimi yazacağım. Kızılcahamam önerileri için yine aşağı kaydırmayı unutmayınız :)




Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı


kızılcahamam gezi


Burası adeta oksijen cenneti. Çok büyük bir alana yayılan çam ağaçlarından oluşan bir ormandan bahsediyoruz. Özellikle piknik ve mangal yapılması için düzenlenmiş bir bölge. Hemen hemen her yerde barbekü ve oturma yerleri mevcut. Kızılcahamam Gezisinin en çok gezeceğimiz bölgesi zaten bu bölge :)

kızılcahamam gezi


Aslında Soğuksu Milli Parkı'nın bölge turizmine kazandırılması için bisiklet ve yürüyüş yollarının geliştirilmesi , mangalsız bölgelerin oluşturulması ve tanıtım gibi çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu haliyle evet çok güzel ama hemen her yerde ateş yakıldığı için kalabalık dönemlerde duman altı oluyor. Belli bir bölgeyi ateşe tamamen kapatılması çok farklı bir kimlik kazandıracaktır.


Çam Termal Otel Hakkında


kızılcahamam gezi



Çam Otel'de sadece 1 gece konakladım. Konakladığım mevsim yaz. İçerisinde termal havuz , aile havuz bölümü , türk hamamı , sauna gibi hizmetler mevcut. Tam pansiyonda kahvaltı ve akşam yemeği var. Biraz daha detaya inelim fotoğraflar ile.


kızılcahamam gezi


Yemekler kesinlikle geliştirilmeli. Akşam yemeğinde kırmızı et seçeneği arttırılmalı , kahvaltıda ise ürün kalitesi zayıf , yükseltilmeli.


kızılcahamam gezi


Havuz ve hamam gayet iyi. Kadın ve Erkek olmak üzere ayrı bölümler mevcut. Ortak alanda mevcut.


kızılcahamam gezi


Odalar gayet şık ve temiz. Televizyonda ücretsiz yabancı filmler vardı. Kuş sesleriyle film izlemek keyifli :) Odanın tek problemi bence ses yalıtımı. Yan oda ve koridordan olması gerektiğinden çok ses alıyor.




Kızılcahamam Nerede Yemek Yenir


kızılcahamam gezi


Kızılcahamam'da yemek seçenekleri temel olarak et ürünlerinde yoğunlaşıyor. Yerli besiciliğin yapıldığı bölgelerden olup iyi kuzu eti ve dana eti bulmanız mümkün. Bunun dışında kasap sucuğu alarak evde veya mangalda yapılabilir.


Savaş Usta

Et şiş , köfte ve sucuk için doğru adreslerden birisi. Etler gayet lezzetli. Salaş bir mekanda hizmet veriyorlar. Denenmeli.


Köfteci Yaşar Usta

Seyyarlıktan gelen Yaşar Usta'ya çok eskiden giderdim o zamanlar gerçekten çok iyi köftesi vardı. Son gittiğimde açıkcası lezzet ve kalite kaybı adeta türk lirası gibi çakılmış. Sırf dükkanın ve ilginç konseptin hatrına ekliyorum. Bence görülmesi gereken ilginç bir mekan.


Bazlama Gözleme Dükkanları

Hemen hemen her yerde göreceksiniz. Kalın bazlama çeşitleri , gözlemeler ve katmerler yaygındır. Bence gitmeden önce uğrayıp eve paket yaptırın.


Kasaplar

Kasaplara uğrayıp yerli besi hayvanlarından kesilmiş et alıp ev veya mangalda yapabilirsiniz. Özellikle kuzu ve dana önerilir. Kasaplar arasında ise ben Bizim Kasap'dan alışveriş yaptım gayet güzeldi eti. Belki diğerlerine göre biraz yüksek kg fiyatı var.



*Sosyal medya üzerinden yeni keşifler için takip etmeyi unutmayın

Yorumlar

  1. Köfteci ahmet çok başarılı , gittiniz mi bilmiyorum da :) yolunuz düşerse uğrayın

    YanıtlaSil
  2. maalesef orayı atlamışım. eğer iyi diyorsanız bir sonrakine mutlaka uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Cam hoteli ben de çok kişiden duydum. Harika diye bahsediyorlar. Gidip görmek isterim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :