Prag Ulaşım ve Toplu Taşıma Rehberi


Prag Ulaşım ve Toplu Taşıma Rehberi




Prag turistler için gezmesi çok keyifli bir şehir. Yürüyerek gezmenin yanında toplu taşıma da rahat ve düzenli.İstediğiniz noktaya tramvay veya metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Prag Gezi Rehberi yazı dizisinin ilk bölümünü ulaşım konusuna ayırdım.

Bu yazı Ulaşım Rehberi olup diğer nitelikli Prag yazıları için ;

Prag Yeme İçme Rehberi
Prag Gezi Rehberi ve Notları
Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi Alma


Prag Rehberi : Havalimanından Şehre Ulaşım


Bir çok sitede direkt olarak 119 numaralı otobüs önerisi veriliyor. Bu yanlış. Ezbere bilgi olmaz dostlar. Hazırsanız tane tane anlatıyorum.


Prag Ulaşım ve Toplu Taşıma Rehberi
Bilet Makinaları


  1. Öncelikle bilet alacaksınız. Pasaport kontrolü sonrası ilk bölümde otomatlar var. Kredi kartı ile alınıyor. 90dk süreli bilet olmalı.
  2. Merkeze gitmek için 3 seçeneğimiz var ! 100 , 119 ve Airport Express Bus. 100 nolu otobüs C Hattı Metroya , 119 nolu otobüs A Hattı Metroya bırakır. AEB ise eski tren istasyonuna kadar devam eder.
  3. Öncelikle otele gideceğinizi düşünüyorum. Prag Metro Haritasını açın ve otelinizin konumu hangi durağa yakın olduğunu tespit edin. Tespit ettiğiniz durak hangi hatta ait ise ona göre otobüse bineceksiniz.
  4. İşte bu kadar basit :) Ben 100 nolu otobüs ile C hattı metroya binerek Ibis Praha Old Town oteline çok kolay bir şekilde vardım.



Prag Rehberi : Şehirden Havalimanına Ulaşım


Yukarıda yazan tüm maddeleri okuduktan sonra tam olarak tersini yaparsanız havalimanına varırsınız. Örnek olarak C hattı metroya binip tekrar son durağa gidip oradan 100 nolu otobüse binerseniz Havalimanına götürecektir.


Metro ve Tramvay Hakkında


Prag Ulaşım ve Toplu Taşıma Rehberi
Prag Metro Yürüyen Merdivenler

Metro


Prag Metro ağı A , B ve C hatları olarak üçe ayrılıyor dostlar. Sizin kullanmanız olası hatlar A ve B olacak. Metroya indiğinizde bozuk para ile alabileceğiniz bilet otomatları var. Bilet tipini seçiyor para atıyor ve tamam diyorsunuz. Özellikle 15dk ,30dk süreli biletler işinizi görecektir. Fiyatları çok uygun.

Tramvay

Prag Ulaşım ve Toplu Taşıma Rehberi
Cumhuriyet Meydanı



Tramvay ağı çok daha kompleks. Gideceğiniz yere göre Google Maps uygulaması üzerinden rota bilgisini alabilirsiniz. Google Maps tramvay numarasına kadar bilgi veriyor. Buna göre binebilirsiniz. Bir çok kişi biletsiz biniyor. Siz de biletsiz binebilir veyahut metrolardan alacağınız bilet ile tramvayda kullanabilirsiniz.




Prag Rehberi : Taksi Kullanımı


Prag Ulaşım ve Toplu Taşıma Rehberi



Taksi kullanımı gözlemlediğim kadarıyla yaygın değil. Bunun sebepleri hem toplu taşıma çok iyi hemde yürüyerek gezmesi keyifli bir şehir. Fakat tabii ki taksi zaman zaman lazım olabiliyor.

Bunun için size iki önerim olacak. Uber ve AAATaxi uygulamaları.

  • Uber tüm dünyada kullanılan özel ulaşım servisi olup mobil uygulama üzerinden gidilecek yere göre fiyat hesaplayıp ödediğiniz bir sistem.
  • AAATaxi ise Prag'da bir taksi zinciri. Iphone veya Android uygulamasını indirerek taksi çağırabilirsiniz.
  • Son olarak tabii ki yoldan çevirerek taksiye binebilirsiniz.


Yorumlar