Prag Yeme İçme Rehberi


Prag Yeme İçme Rehberi


Geleneksel Çek Mutfağının yanı sıra Avrupa Mutfağına dair bir çok lezzetli mekan bulunan Prag'da beğendiğim mekanları gezi yapacaklara yardımcı olması açısından yazıya döküyorum.

Özellikle iz bırakan mekanları paylaştığımı belirtmek istiyorum.Gittiğinizde uğramadan geçmeyiniz. Prag genelinde rezervasyon yaptırarak gitmeniz önerilir.

Bu yazı Yeme İçme hakkında olup diğer nitelikli Prag yazıları için ;

Prag Gezi Rehberi ve Notları
Prag Ulaşım Rehberi
Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi Alma




Prag Yeme İçme Rehberi


Hazırsak o halde Prag'da en iyi yemek mekanları sıralamaya başlıyorum. Dikkat ! Karın acıktırır :D

Meat & Great


meat-great-burger
meat-great-burgermeat-great-burger



Listemde yaklaşık 3 burger mekanı vardı. Bunlardan birisi olan ve otele yakın olması sebebiyle Meat&Great tercihim oldu. Samimi bir ortamda kaliteli burger yiyebileceğiniz adreslerden birisi. Özellikle Mag Burger tercih edilmeli.

Burger dışında patates kızartması kesinlikle söylemelisiniz. Çok farklı bir tat ve kokuya sahip. Standart patateslerin dışına çıkan bir lezzet yedikçe ikinciyi sipariş edeceksiniz :)

Fiyat : 27TL Tek Burger




BakeShop






Prag'da en iyi tatlı nerede yenir gibi bir soru arıyorsanız o adreslerden birisi mutlaka Bakeshop olacaktır. Tuzlu lezzetlerinin iyi olmasının yanında sabahları kahvaltı ve açık büfe ürünlerden seçerek tabağınızı oluşturabilirsiniz. Kruvasan lezzetli olup aman aman beklentimi karşılamadı.

Benim burada önereceğim özellikle Cheesecake olacak. Onun yanında turta ve galette tatlılarını da deneyebilirsiniz. Fakat uyarayım karışık meyveli Cheesecake fiyatı 50tl gibi iddialı bir rakam. Mekanın özellikle tatlıları ciddi pahalı. Değiyor mu derseniz ? Evet kesinlikle :)

Fiyat : Kruvasan 8tl , Tatlılar 30-50tl


Nase Maso



Nase Maso

Nase Maso


Nase Maso bir kasap. Seçtiğiniz etleri satın alabileceğiniz ve pişirebileceğiniz güzel bir mekan. Et kaliteleri yüksek. Seçim yaparken zorlanmamak için canınızın istediği etlerden azar azar attırın. Fiyatlar beni şaşırttı gayet makul. Bira , ekmek gibi yan ürünlerde mevcut.

Mekanın en büyük sıkıntısı oturma yerinin çok çok az olması onunda ite kalka kapabiliyor olmanız. Sıra sistemi siparişte var ama oturmada yok.

Son olarak burger çok kötüydü. Çok hatalı bir seçim oldu. Burger için başka adresler var burada daha farklı seçimler yapmak gerekiyor.

Fiyatlar : 24tl Burger , 9tl Sosis
Ne Yemeli : Dana sosis , tartar , füme , t-bone


Bageterie Boulevard






Prag'da ara öğün ve kahvaltı için önereceğim mekanlardan birisi Bageterie Boulevard olacak. Fiyat/Performans çok iyi. İçerisi fast food mantığıyla çalışıyor. Baget tipini ve ekmeğini seçip siparişinizi veriyorsunuz. Siyah çay mevcut.

Lezzeti gayet iyi fakat özel ekmekleri seçerseniz daha iyi diyebilirim. Standart ekmeği zayıf. Bunun yanında şaşırtıcı olarak Kruvasan gerçekten Prag'da yediğim en iyilerdendi. Çıtır ve tereyağlı :)

Fiyatlar : 15-25 tl bagetler
Ne Yenir : Özel ekmek seçimi ile Pesto soslu veya tavuklu tercih edilmeli


Cukrárna Myšák



Cukrárna Myšák prag



Fransız filmlerinde fırlamış bir kafe Cukrárna Myšák. Oturup sakince dinlenebileceğiniz ve bu sırada iyi kruvasan , tatlılar yiyebileceğiniz şık bir mekan. Mekana ilk girişte zaten farklı atmosferi sizi kalbinizden vuracak.

Hemen üst kata çıkarsanız daha farklı sayılabilecek ve daha kalabalık bir ortam sizi karşılayacak. Benim önerim iyi bir çay veya kahve ile kruvasan istemeniz. Tatlılar bölümünden de gözünüze kestirdiğiniz bir tatlıyı almak. Afiyet olsun :)

Fiyatlar : Kruvasan 6.5 tl



Ambiente Pizza Nuova





Napoli Pizzası benim için gerçek pizzanın tanımıdır. Gittiğim şehir ve ülkelerde bu tarz pizza yapan bir yer var ise mutlak uğramaya çalışıyorum. İşte o mekanlardan birisi Pizza Nuova. Napoli Pizza yapmaya sertifikalı.Orjinal manda mozzarella , san marzano domates ve iyi parmesan ile buluşan hamur midenizi bayram ettirrecek.

Elde açılan hamur odun ateşinin coşturduğu fırın ile buluşunca bambaşka bir boyut kazanıyor. Mekan gayet şık olup akşam için eşinizle veya sevgilinize güzel dakikalar geçirmeniz için harika bir adres.

Ne Yenir : Margherita Bufala , Panna Cota
Fiyat: 42tl pizza



Crème De La Crème





Şehirde en iyi dondurmacılar olarak gösterlen 2 yer var. İlki Creme de la Creme diğeri Angelato. Ben sadece ilkine gidebildim. İyi ki de gitmişim harika bir gelato yedim.Mango ve Vanilya aromalı seçim yaptım. Mangonun tatlılığını vanilya iyi dengeledi. Lezzet olarak gerçekten başarılı. Bizim alıştığımız dondurma tadına göre zaten çok farklı dokusu var.

Mekanda Vegan seçeneklerin olduğunu da belirteyim. Her iki tarafa gidip deneyenler var ise yorumları alalım :)



U Zlatého Tygra


U Zlatého Tygra

U Zlatého Tygra prag


Evet Prag'da turist olarak geziyor turist olarak yiyoruz. Fakat lokal insanların nasıl takıldığını, yediğini içtiğini görmek ve sizde onlar gibi vakit geçirmek istiyorsanız burası orası !

U Zlatého Tygra uzun yıllar boyunca hizmet veren lokallerin gittiği bir adres. Girer girmez uğultu ve kalabalıklık geri adım atmaya yöneltiyor olsa da pes etmeyip devam etmeniz gerekiyor. Oturur oturmaz biranın getirildiği ve bittikçe siz istemeseniz bile önünüze gelecek bir mekandan bahsediyoruz.

Biraz şanslıysanız siparişinizi o kalabalıkta doğru anlatıp (ingilizce bilmiyorlar çat pat) önünüze geliyor. Menüye bir göz atmakta fayda var fakat gulaş yiyebileceğiniz iyi adreslerden. Sulu bir şekilde servis ediliyor. Biralar lezzetli sadece bira için gidilebilir.

Fiyatlar : Uygun :)



Tricafe



Tricafe


Tricafe



Bu kadar yemek önerisi dışında bir tane de kahveci önerisi geliyor. Aslında mekanın lezzet anlamında çok bir esprisi yok. Tam bir Hipster mekanı. İçerisi fotoğraf severler için bir cennet. Her köşesinde çekilebilirsiniz.

Kahvesi iyi diyebilirim tatlısı iz bırakmadı. Sunumu hoş. Dinlenmek ve kahve içmek için ideal :)



Billa Market


prag market içki alışverişi



Son olarak dönüşte en sevdiğim aktivite olan Market Alışverişi için öneri vereyim. Billa Market ürün çeşitliliği ve fiyat olarak diğerlerine göre daha iyi kalıyor. Şarap olarak güçlü bir reyonu var içki reyonu çok çeşitli olmamakla birlikte başarılı. Prag'da ilginç bir durum marketlerde içki reyonlarının büyük ve çeşitli olmamasıydı. Buna şaşırdım doğrusu.

Prag'da içki alışverişini kesinlikle Duty Free'den yapmayın aşırı kazık. Marketlerden çok daha mantıklı.


Prag Yeme İçme Rehberi : Biz Gidemedik Ama Siz Kesin Gidin


Vakit nedeniyle veya midede kalmayan yer dolayısıyla bazı mekanlara gidemedik. Bu mekanların iyi olduğuna eminim. Siz yukarıda yer alan mekanlar haricinde gidebilirsiniz.


  • Paul
  • Angelato
  • Dish Burger
  • Beer Geek
  • Ambiente Pasta Fresca


Prag Yeme İçme Rehberi PDF


Müjde ! Artık gezi yazılarımı Pdf olarak çıktı alabilir yanınızda taşıyabilirsiniz. Dosya için lütfen linke tıklayınız : Prag Yeme İçme Rehberi PDF


Takipte Kal !


Foursquare üzerinden tüm önerilereme ve listelerime ulaşabilirsiniz. Bunun yanında instagram üzerinden lezzetli paylaşımlar için göz atmak istersen aşağıda linkler mevcut :)



Yorumlar