Blogger İçin Disqus Yorumları


disqus yorum formu eklemek


Blogger'ın yorum formunu kullanmaktan sıkılanlar için güzel bir araç var.Tüm blog ve sitelere kolayca uygulanabilen ve en çok tercih edilen Disqus yorum formu.

Uzun süredir bloğumda Disqus yorumlarına geçmek istiyor fakat sürekli erteliyordum.Sonunda geçiş sürecini sorunsuz tamamladım.Geçiş sürecinde 400'e yakın yorumu bir iki küçük sıkıntı hariç problemsiz aktardım.Blogger kullanan arkadaşlarıma kesinlikle öneriyorum.



Neden Disqus ?

Artıları :
  • Farklı sitelerde yaptığınız tüm yorumları tek yerden görebilme ve yönetilme.
  • Sitenize yapılan tüm yorumları görebilme ve yönetebilme.
  • Belirli bir zaman sonra bloğunuzu sildiniz ! Yorumlara ne olacak ? Disqus üzerinde barındırıldığı için bir nevi cloud görevi görüyor ve tekrar kuracağınız sisteme senkron yapabiliyor.
  • İleri küfür filtreleme ve moderator atama seçenekleri.
  • Yorumlar hızlı yükleniyor.


Eksileri :
  • Önceki yapılmış yorumlar Disqus ortamına aktarırken yöneticinin yaptığı yorumları ayrıştıramıyor ve diğerleri gibi avatarsız gözüküyor.
  • Eğer Google+ yorumlarını kullanmaya başladıysanız Google+ üzerinden yapılmış yorumları,paylaşılmış yazıları aktaramıyor.


Nasıl Yükleriz ?

Disqus yorum formunu ekleme için ;
  1. Öncelikle disqus sitesine giriyoruz.
  2. Site ile kayıt oluyoruz.
  3. Sitenin türünü,blog çeşidini seçerek ilerliyor kaynak kodları kopyalıyoruz.
  4. Blogger kullanan arkadaşlarım "Tasarım > Html" Düzenle diyerek "</body> tagının" hemen üzerine yapıştırıyor.
  5. Kısaca işlemler bu kadar.Eğer önceki yorumları disqus sistemine aktarmak istiyorsanız disqus ayarlar kısmından "One-time Import" ve "Sync Comment" seçeneklerini seçmenizde fayda var.

Kolay gelsin..


Yorumlar

  1. incitorrent.com 'u da incele kanky.

    YanıtlaSil
  2. Thro Vision10.06.2014 07:53

    www.torrentturk.org güncel ve hızlı torrent sitesi!

    YanıtlaSil
  3. http://www.torrentturk.org harika bir site mutlaka tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. minecraftlb16.08.2014 03:00

    www.minecraftindiir.com

    YanıtlaSil
  5. arkadaslar Herkesi Bekliyoruz http://ala-turka.net site yeni yuksek kaliteli filmler sunuyoruz Torrentlar Free

    YanıtlaSil
  6. http://ala-turka.net/?p=home&pid=1

    yeni acildi torrentlar free !

    YanıtlaSil
  7. Ratio Derdi Artık Yok !

    Merhaba Sevgili TurkDepo Kullanıcıları;

    Bugün Yine Bambaşka Bir Uygulama İle Karşınızdayız, Sitemize Emek Vermiş ve Emek Vermekten Kendini Alamayan Kullanıcılarımıza Bir Ayrıcalık Daha!

    Bu Uygulama Başladığı Andan İtibaren Silver Kullanıcı ve Üst Kullanıcı Gruplarına VIP Kategorisi Hariç Bütün İçerik Freeleech Yani Altın Olacaktır,

    Oranım Düştü, Üyeliğim Silinecek, İndirme Hakkım Sistemin Gazabına Uğramış Derdi Artık Yok !

    Bu Arada Silver Kullanıcı Grubuna Terfi Şartlarında Değişiklik Yapılacaktır, Artık Silver Kullanıcı Olmak İçin En Az 5.0 Ratio Sağlamanız Gerekecektir...

    Amaaan Ne Olacak Canım Dediğinizi Duyar Gibiyiz Sonuç Olarak Freeleech Yanında 5 Oran Devede Kulak Bile Değildir... Aynı Zamanda Seed Etmeyi Bilmeyenler Seed Etmeyide Öğrenmiş Olucaklar.

    Bu konuda sizlere destek için seedbox satışlarımızda başlayacaktır. Ana sayfada sol tarafa seedboxlar eklenecek.

    Hile Yapmaya Çalışan Ve Sonra Sevimli Bir Eda Takınıp Neden Böyle Oldu ? Sorusunu Soran, Mağdurum Ben Mağdurum Sözleriyle Küçük Emrah'a Bağlayan,

    Son Olarak Siz Benim Kim Olduğumu Biliyomusunuz Klişe Sözüyle Çirkinleşerek, Fabrikatör Necmi Beye Dönüşen Arkadaşım Senin Takibine ve Nazikce Uzaklaştırılma

    İşlemine Titizlikle Devam Ediyoruz... Unutmadan arkadaşlarınıza çevrenize sitemizi sölemeyi unutmayın zira bayramdan snra üyelikler kapanabilir.

    Not: Yeni Sistem Hakkındaki Sorularınızı Cılkını Çıkarmamak Kaydıyla Bu Konu Altında Danışabilirsiniz...

    Kullanıcı gruplarına ulaşmak için tıklayın.

    DİPNOT: Seed etme zorunluluğumuz yok diye bizden desteklerinizi eksik etmeyin. Bunu sizler için yapıyoruz ve bize destekte bulunursanız bir sunumun 1 yıl sonra bile ölü olmaması anlamına gelir. Elinizden geldiği kadarı ile tüm sunumları seed ederek bize destek verin.

    "Sınavda Kopya Vermemek İçin Nazi Kampında Evladına Sarılırcasına Sınav Kağıdına Sarılanların Sitesi TDRG // TurkDepo.biz..."

    Saygı Ve Sevgi İle

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar;

    Türkiye deki birçok Torrent Sitesinin aksine hedeflerimizi açılmadan önce yönetim kadromuzla birlikte belirledik. Hiçbir işimizi şansa bırakmadan yoğun çalışma tempomuzla " Daha iyisi nasıl yapılır ? " ilkesini benimseyerek misyonumuzun ilkelerini düzenledik.

    Üye Alımımız açık... Üye olan her kişiye 1 adet davetiye ve 10GB Upload Kredisi ekleniyor. HDTurk Rip Grubumuz sizler için değerli zamanlarından çalarak Rip yaparak hizmetlerini sunmaktadır. Sitemizde Görev almak isteyenler için gerek DJ, gerek Ripper, gerekse uploader olmak üzere Kapımız sonsuza kadar açıktır. Yöneticilerimiz sürekli aktif olmakla beraber, sizleri en hızlı biçimde anlayıp, sorunlarınızı çözüme kavuşturabilecek kapasiteye sahip niteliktedirler.

    Eğer sizde biran önce aramızda yerinizi almak istiyorsanız http://www.hdturk.org bekleriz...

    " Güncel Paylaşımın Tek Adresi " diyerek çıktığımız bu yolda sizleride aramızda görmekten onur duyarız. Gelin çıktığımız bu yolculuğumuza sizde katılın.

    http://hdturk.org/signup.php?

    Sevgi Ve Saygilar HDTurk.org Yönetimi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yazı eski kaldığı için güncelliğini yitirmiş olabilir. Kontrol edip geri dönüş yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :