Windows 7 Cannot Boot From CD - Code 5 Hatasının Çözümü !

'Windows 7 - Code 5 Boot Hatası Çözümü'

İnternetten indirilen Windows 7 işletim sistemi bazı bilgisayarlara kurulma aşamasında "Windows 7 Cannot Boot From CD - Code 5" hatası veriyor ve işletim sistemini kuramıyorsunuz.Bu sorunu yaşayanlar araştırdığım kadarıyla fazlasıyla var.Çözümünü bu yazımda resimli anlatım olarak anlatıyorum.

...



Gerekli olan araçlar : ImgBurn programı,Windows Vista kurulum Dvd'si,Windows 7 Kurulum Dvd'si ve Boş bir dvd.
ImgBurn programını indirmek için TIKLA !






1-Programı indirip kurduktan sonra açıyoruz.Windows Vista dvd'sini dvd okuyucuya takıyoruz üstteki menüden "create image from files" seçeneğini seçiyoruz.



2-"Advanced" sekmesinden "Bootable Disc" seçeneğini seçtikten sonra "Windows vista" kurulum dvd'sini sürücüye yerleştirdikten sonra en aşağıda "Exract Boot Image" menüsünde dvd yi gösteriyoruz.














3-Dvd'yi gösterdikten sonra "Kaydet(Disket Butonu)" tıklayıp gelen ekrandan "Save" diyerek kayıt
ediyoruz.




4-Kayıt işleminden sonra üstteki ayarları aynı şekilde uygulandığını kontrol edin.




5-Bu adımda "Options" sekmesine geliyoruz ve buradaki ayarlar ve seçenekleride dikkatli bir şekilde resim de gördüğünüz gibi aynen uyguluyorsunuz.




6-Uyguladıktan sonra "Labels" sekmesine gelerek "Volume Label" isimlendirmelerini yapıyorsunuz.Aynı şekilde yazdığınızdan emin olun.



 7-Bir önceki adımıda uyguladıktan sonra "Advanced" sekmesi altındaki "Resbictions" ayarlarından hiç birinin seçilmediğinden emin olduktan sonra bir sonraki adıma geçiyoruz.




8-Şimdi Sürücüye Windows 7 Kurulum Dvd'sini takıyoruz ve üstte gösterilen butona tıklayıp taktığımız dvdyi gösteriyoruz.OK butonuna tıklıyoruz



9-ISO Dosyasının nereye oluşturulacağı ve ismi soruluyor.İsmi aynen yazdıktan sonra dosyayı masastüne kaydediyorsunuz.
 



 

10-Gösterilen yere tıklıyoruz ve ISO dosyası oluşturuluyor.




11-Son bir aşama kaldı oda oluşturulan ISO dosyasını boş bir dvd ye yazdırmak.Sürücünüze boş dvd yi takıyorsunuz.Programı kapatıp tekrar açıyorsunuz ve üstteki "Write Image File To Disc" yazan yere tıklıyorsunuz.




12-Şimdi dvd ye yazılacak dosyayı gösteriyoruz.Az önce oluşturduğumuz dosyayı gösterin.




13-Son olarak butona tıklıyoruz ve Code 5 hatasından arınmış sorunsuz Windows 7 yi Dvd ye yazdırıyoruz.




İşlemler bu kadar ,çok zor değil adım adım takip etmeniz yeterli.Herhangi bir sorun yaşarsanız yorum yazabilir ve iletişime geçebilirsiniz.Kolay gelsin.


Windows 8 Ön inceleme ve Ekran Görüntüleri

Yorumlar

  1. Deniyorum, umarım bir hata ile karşılaşmam. Çok önemli ve elimdeki son DVD :) Teşekkürler paylaşım için, eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ya işlemin birini atladın yada başka bir sıkıntı var.Çünkü ben de bu işlemleri uygulayarak oluşturduğum dvd yi kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. asıl sen bir şeyi yanlış yapmışsın ki olmuş. ben de atlamadan söylediklerinin aynısını yaptım ve denedim yine hata veriyor. boşuna uğraştık yarım saat.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :