Windows 8 Ön İnceleme ve Ekran Görüntüleri




Windows 8 Kullanıcı önizleme (Developer Preview) sürümü yayınlandı ve bununla birlikte w8 in neye benzediğii hakkında meraklar giderildi.Önceki tüm Windows deneyimlerinizden çok farklı bir deneyim sunuyor Windows 8.Detaylar yazımda.



Ben 32 bit olan sürümünü indirdim ve sanal makina ile kurulumu yaptım.Yaklaşık 15 dakika kadar kurulum sürdü ve tamamlandı.Kısaca görüşlerimi belirtmek gerekirse,Metro Stil uygulamaları(metro style application),bulut bilişim üzerine temellenmesi(Cloud Computing),sadeliği ,açılma(boot) hızı gibi çok önemli özellikler ve geliştirmeler var.Çok modern ve canlı bir görünüme sahip.Ayrıca bu sürümün beta sürüm olduğunu unutmayalım.

Sanırım En önemli gelişme Bulut Bilişim kavramını işletim sistemine tamamen entegre etmesi.Bulut bilişim nedir? , bulut bilişim sayesinde yerden(location) bağımsız, işletim sisteminden bağımsız ve aygıttan bağımsız bir bilişim söz konusudur. Belgelerinizi yanınızda taşımanız gerekmez. Tek ihtiyacınız gerektikleri zaman İnternet'e erişip belgenize ulaşmaktır.Örnek olarak Windows live id hesabınızla sistemi kullandığınızda size özel application,mesaj,tema ve ayarlar gelecek ve hangi bilgisayarda olursanız olun sanki kişisel bilgisayarınız gibi kullabileceksiniz.

Windows 8 Yeni Özellikler;

-Metro Uygulamaları ve Metro Kullanıcı Arayüzü
-Bulut Bilişim üzerine temellendirilmesi
-Modern ve sade görünüm
-ISO Dosyalarını 2.parti bir pograma gerek kalmadan açabilme
-Detaylı klasör seçenekleri
-Detaylı görev yöneticisi(Task Maneger)
-Giriş (Start) Ekranı
- (iphone,telefon,tablet vb.) Tablet odaklı bir kullanıcı ara yüzü
-Internet Explorer 10



Ekran Görüntüleri'ne Göz Atalım


' W8 Kilit Ekranı (şık ve sade) '





' W8 Giriş (Start) Ekranı (bulut bilişim-metro style ve daha fazlası) '


' W8 Görev Yönetici ( Task Maneger) '



' Denetim Masası (Control Panel) (O eski basit denetim masası sıkmıştı zaten) '



' W8 Fotoğraf Görntüleyici (Böyle birşey gerekiyordu) '







 Windows 8 logusu ise iyi olup olmadığı konusun da herkes hemfikir herhalde.Çok basite kaçmış,4 tane kareden logo nasıl oluyormuş microsoft sağolsun gösterdi.
windows 8 inceleme


Mart ayının sonuna kadar bu beta sürümün indirime açık.Eğer sizde bu yeni işletim sistemini denemek istiyorsanız aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz.

Windows 8 İNDİR


NOT : Kullandığım sanal makina Oracle - VirtualBox programıdır.Ücretsiz ve kullanışlı bir program.

Yorumlar