Pehlivan Kebap Ankara


pehlivan kebap


Pehlivan Kebap , Kızılay Menekşe Pasajının en alt katında bulunan salaş bir esnaf lokantası. Bilmeyerek giden birinin dışarıdan rastgele bulması zor olan bu güzel lezzetleri keşfetmek için küçük gizli mekanı bulmak gerekiyor.

Mekan, et döner ve inegöl köfte üzerine yoğunlaşmış. Döner ustası ve ızgara ustası ayrı. İkisi kendi ürününü yapıp ilgileniyor. Her zaman ki gibi siparişleri vermeden önce ustalarla konuşup döner hakkında bilgi alıp feyiz alıyorum.

Ankara'da en iyi et döner yapan mekanlar için yazmış olduğum blog yazısını okuyabilirsiniz.



Et döner ve köfte ustalarımızın fotoğrafı ;

pehlivan kebap ustalar


Et Döner %100 danadan oluşuyor ve yaprak döner olarak kıymasız etten takılıyor.Mekanda aynı zamanda inegöl köfte de mevcut.

Her iki lezzeti tatmak için tam döner yarım köfte sipariş verdim. Siparişler gelene kadar ortaya kızarmış ekmek ve taze salata geldi. Onlarla oyalanırken beklediğim döner damakla buluşmak üzere masaya geldi.

pehlivan kebap döner ankara
Ankara'da yediğim en iyi 3 dönerden birisi fotoğrafta :)


Döner gayet sulu ve lezzetli. İnegöl köfte ise çok sevdiğim bir lezzet olmadığı için fazla bir yorum yapamıyorum fakat fena değildi. Döner Ankara'da gittiğim bir çok mekana göre önde. Hatta Ankara'da yediğim en iyi 3 dönerden birisi olduğu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Esnaf Lokantaları Hakkında


Esnaf lokantalarını öncelikli olarak sevmemizin , tercih etmemizin bazı nedenleri var tabii. Öncelikle kültürümüzü yansıtması , mutfağımızın en iyi örneklerini buralarda bulmamız ve diğer mekanlara göre samimi olmasıdır. Diğer bir konuysa işletenin müşterileri sevip saydığı , fiyatların makul olduğu yerlerdir. Ben bu amaçla Esnaf Lokantası temasındaki mekanlara ekstra bir önem veriyorum. Bir mekanın gerçekten esnaf lokantası olup olmadığını anlamak için ise şu fotoğraf bile yeter sanırım :)


pehlivan kebap


pehlivan kebap


Sonuç olarak Pehlivan Kebap , Ankara'da bulunan iyi bir dönerci. En iyi dönerlerden birisini burada afiyetle tüketip yaklaşık 34 yıldır açık olan bu güzel mekanın tadını çıkarabilirsiniz.. Fiyatlar makul. Afiyet olsun.

Pehlivan Kebap İletişim

Adres : İzmir cad. Sümer sok. Menekşe Pasajı No: 5/41 Kızılay/Ankara
Telefon : 0312 229 72 11

Yorumlar