Popüler Change.org Kampanyaları


change kampanyalari


Change.Org Nedir 

196 ülkede 50 milyondan fazla kullanıcısı olan bir sosyal sorumluluk ve değişim platformundan bahsediyoruz. Change.org'un görevi nerede olursa olsun insanların görmek istedikleri değişimi gerçekleştirmesine olanak sağlamak ve bu hedefte insanlara hizmet sağlamak oluyor.Bir çok başarılı değişim odaklı projeye imza atmış olup ülkemizde de 1.2 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu bir online imza kampanyası platformudur.

Benim sıklıkla takip ettiğim platformda ; Belli eksiklikler veya yanlış yapılan uygulamaları değiştirmeye yönelik kampanyaları destekleyebiliyor ve eksik gördüğünüz bir konu hakkında sizde bir kampanya oluşturabiliyorsunuz.Kampanyayı oluşturduktan sonra kampanyanızı desteklemek ve imza toplamak amacıyla değişime doğru yol alıyorsunuz.Bir çok güzel projenin olduğu Change sitesinde bende dikkatimi çeken ve desteklenmesini düşündüğüm 2013 change kampanyalarını kısa tanıtım ve kampanya linki ile birlikte paylaşıyorum.


Desteklenmesi Gereken Change Kampanyaları

Dijital Çağda Bir Demokrasi Savunması
Kitlesel gözetlemelerin son aylarda arttığı bilinen bir gerçek. Devlet, bir kaç tık ile cep telefonunuza, emailinize, sosyal ağlarınıza ve internette yaptığınız aramalara ulaşabiliyor. Politik eğilimlerinize, eylemlerinize ulaşılabiliyor. İnternet şirketlerinin işbirliği ile bilgileriniz toplanıyor ve depolanıyor, böylece yapacağınız tüketim ve alışkanlıklarınız öngörülebiliyor.
Bireyin dokunulmaz bütünlüğü demokrasinin temel taşıdır. İnsan bütünlüğü bedenin ötesindedir. Bütün insanların düşüncelerinde, kişisel çevrelerinde ve iletişimlerinde gözetlenmeme ve rahat bırakılma hakkı vardır.
T.C Sağlık Bakanlığı, T.C Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Doğum Kontrol Hapları Tekrar SGK güvencesine alınsın
Doğum kontrol hapları, kadının elinde olan az sayıda doğum kontrol yöntemlerinden biri. Kocasına veya partnerine prezervatif kullandıramayan bir çok kadının belki de korunmak için tek seçeneği. Önceden sağlık ocaklarınca ücretsiz verilen, sgk reçeteleriyle ücretsiz alınabilen bu haplar şu anda güvence dışında ve fiyatı 18 tl civarında- ki bu fiyat ülke şartlarında bir çok kadının bu ilaca ulaşamaması anlamına geliyor.
Toplu taşıma sefer saatleri uzatılsın, Ankara'da #GeceGündüzEşit olsun. 
Bir Ankaralı olarak her zaman ulaşımdan yana sıkıntı çekmişimdir.Başkent'de 23:00 saatinden önce evinizde olmanız gerekiyor.Bu saatten sonra dışarıda olmak çoğumuz için hem lüks hem de aslında bir güvenlik problemi.İstiyoruz ki , güzel başkentimiz geceleri cıvıl cıvıl olsun, salonlar her türlü kültürel ve sosyal etkinlikle dolsun.İnsanlar dışarı çıkmaktan korkmasın, Ankara'nın "gri şehir" imajını hep birlikte değiştirelim.
İnternet Sansürü İstemiyoruz
İnternet üzerinden kanunsuz dosya paylaşımı konusunda oldukça önemli adımlar atan Kültür Bakanlığı’nın gelen şikayetler değerlendirdiği ve kısa sürede telif hakkı bulunan diziler için de harekete geçeceği iddia ediliyor.Neden İnternette dizilerin yayınlanması istenmiyor ? Dizi-mag'ın kapatılmasını İS-TE-Mİ-YO-RUZ. İnsanların sevdikleri şeyleri elinden almaya çalıştıkca, nefretten başka birşey elde edemezsiniz.
Van Depremzedelerine Sahip Çıkın
23.10.2011 tarinde Tabanlı köyü merkezinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sonrası, yapılan yardımların eksikliği nedeniyle depremzedeler halen zor durumda, donarak can vermekte ve konteynırlardan çıkartılmaktadırlar. Çeşitli girişimler ve yapılan yardımlar  abartılı olarak gösterilmiş olup gerçeği yansıtmamakla beraber, mağdur kalmış vatandaşların sorunları, depremin üzerinden 2 sene geçmiş olmasına rağmen halen giderilmemiştir. Soğuktan iki çocuk hayatını kaybetmiştir.
Kres ve Anaokullarinda seker/cikolata odulleri yasaklansin!
Cocuklarimizin gelisimini olumsuz etkileyecek binlerce katki maddesi ve seker icerikli abur-cuburlarla odullendirilmesini, davranisi odul icin yapma aliskanligi gelistirilmesini istemiyoruz!

Sosyal Sorumluluk kategorisindeki diğer blog yazılarım için linke tıklayabilir desteklenmesini düşündüğünüz sosyal sorumluluk kampanyalarını yorum olarak yazabilirsiniz.

Yorumlar