Geleceği Yazanlar : Mobil Programlama
Turkcell tarafından bugün harika bir eğitim platformu uygulumaya alındı.Projenin adı Geleceği Yazanlar.Turkcell,yeni sosyal sorumluluk projesi "Geleceği Yazanlar" ile Türkiye’de mobil yazılım seferberliği başlatıyor.
Ülkemizde bilişim sektöründeki pazarın büyüklüğene dikkat çekmek ve yazılım sektöründe potansiyeli harekete geçirmeyi hedefleyen proje takdire şayan.Özellikle mobil programlamaya meraklı olan kişileri hedef alan platform bu alandaki Türkçe kaynak sıkıntısınıda giderecek gibi duruyor.Güzel ülkemde özellikle ios programlama hakkında fazla Türkçe kaynak olmaması büyük bir eksik,bu eksikliğin bir nebze giderilecek olması ise sevindirici.
Bu konuda Microsoft Türkiye tarafından açılan Açık Akademiyi'de örnek gösterebiliriz.Açık Akademi harika bir platform ve .Net teknolojileri ile geliştirme yapmayı düşünenlere sağlam bir kaynak.Turkcell Geleceği Yazanlar'ın Açık Akademi'den farkı belli bir işletim sistemini hedef almadan ios,android ve windows mobile işletim sistemleri için eğitim içeriği olması.Amaç tamamen Mobil Programlama !..
Sistem Nasıl İşliyor ?
Önce üye oluyoruz.Üye olduktan sonra geliştirme yapmak istediğiniz mobil işletim sistemine ait ders içeriklerini görüntüleyebiliyor ve istenen dersi izleyebiliyorsunuz.Dersler;Başlangıç,Orta ve İleri olarak kategorize edilmiş ve bu kategoriler altında ders başlıkları listelenmiş.
Mobil Programlamaya meraklı ve istekli biri olarak sisteme tabii ki hemen üye oldum.En yakın zamanda eğitimlere başlayarak tamamlayacağım.İçerik ve Döküman kalitesi hakkında görüşlerimi Twitter üzerinden paylaşırım.
Ee Tamamda Ios mu Android mi ?
Aslında bu soruyı soranların öğrenmek istediği; Hangisinde daha çok para var ?
Eğer iyi bir mobil uygulama geliştiricisi iseniz emin olun ikisinde de çok para var.Artı olarak ülkemizde Ios geliştirici sayısı az olduğunu göz önüne alırsak bu alanda ilerlememek için bir sebep yok.Ya da ülkemizde Android cihazların kullanım çokluğunu göz önüne alırsak bu alanda da ilerlememek için sebep yok :)
Net olarak şu veya şu diye cevap verilemeyen bu tarz sorularda kişinin hangisine daha sempati duyduğu önemli bir faktör.
Bağzı Rakamlar
- Portalda akademisyenler ve uzmanlar eliyle hazırlanan 1200 sayfa eğitim dokümanı, 13 bin satır kod, örnek uygulamalar ve eğitim videoları yer alıyor.
- Türkiye’de yazılım sektörünün 2011 cirosu 4.2 milyar TL, 2013 hedefi yaklaşık 6 milyar TL
- 2012 yılında Türkiye’nin yazılım pazarının büyüklüğü 2,4 milyar TL, yazılım ve hizmet ihracatı ise yaklaşık 750 milyon TL idi.
- Türkiye,2012′de 70’den fazla ülkeye yazılım ihracatı yaptı.
- Türkiye’de 1 yılda indirilen mobil uygulama sayısı 81 milyon. 2016′da bu rakamın 310 milyona çıkması bekleniyor.
Herkese kolay gelsin - GELECEĞİ YAZANLAR
Yorumlar
Yorum Gönder
Yazıya yorum yap :