Gezinti.Com Nedir ?


gezinti nedir


Geçenlerde farkettim bende.Herhangi bir siteye girmeye çalıştığımda önce gezinti.com diye bir siteye bağlanıyor daha sonra ise benim gireceğim siteye yönleniyordu.Dedim acaba ben mi adresi yanlış yazıyorum.

Daha sonra dikkat ettiğimde emin oldumki tüm sitelere girmeye çalışırken önce gezinti.com daha sonra girmek istedğim siteye yönleniyordu.Tabi hemen tanıdık geldi; yasa dışı hareket eden ve bu etik dışı firma bizim TTNET ! Diğer detaylar yazının devamında..




Nedir Bu Gezinti ?

Önceleri Phorm adı altında internet kullanıcılarının özel verilerini izleyerek ve kaydederek analiz çalışmaları yapıyordu.O servisi kapatmıştım.Fakat yeni üçkağıtın adı gezinti olmuş.Tabi hemen gezinti.com'a girdim.Birde ne göreyim,nasıl olduysa sistem tekrar aktifleşmiş !

gezinti nedir


Hiçbir bilgi verilmeden ve sorulmadan benim girdiğim siteleri,nekadar ziyaret ettiğimi,kaç kere gibi girdiğim bilgileri izleyemesi bu sistemi tekrar aktif etmesi ne kadar etik ve yasal ? Gizlilik bunun neresinde ? Kaldı ki ben zaten bu sistemi bilinçli bir şekilde kapatmış istemediğimi belli etmiş sen daha neyin kafasını yaşıyorsun TTNET !

"İnternet Hattı İçin Gezinti" olan kısım açık gözüküyor görüldüğü üzere.Yani tüm internette girdiğiniz siteleri kaydediyor.Bunu tabi hemen kapattım.Sanıyorum dönem dönem aktif ediyorlar anlamadım.

gezinti.com kapama


Gezinti.Com İptal Etme ve Engelleme ?

Eminim ki bu yazıyı okuyan değerli blog severler sizde TTNET 'in gezinti sevisi tarafından izleniyorsunuz.Bunu kapatmak için www.gezinti.com sitesine giriyoruz.Sağ üst tarafta yer alan Hesabım linkine tıklıyoruz.Açılan ekrandan açık olan hizmetleri kapalı duruma getiriyoruz.

Hatta bununla  kalmıyor,tarayıcı seçeneklerine girerek,engelli sitelere www.gezinti.com 'u ekliyoruz.

gezinti.com iptal etme


  • Sizde TTNET 'in yaptığı bu etik dışı uygulama hakkında yorum yazın.
  • Twit atın.
  • BTK 'ya şikayet edin.


Bu konuyla alakalı olabilecek "Büyük Birader Google" başlıklı yazımı okumak için tıklayınız.

Yorumlar

  1. teşekkürler,kapattım.Daha öncedende şüphelenmiştim ama bu sefer araştırayım dedim,adamlara bak gizli gizli izliyorlar bizi :)

    YanıtlaSil
  2. inanıyorum ki Türkiye de ilk duyan 100 kişi arasındayım Phorm'u öğreneli sonra biraz araştırdım bizim ttnet ile ilişkisi ile ilgili bir kaç şey okudum önemsemedim koskoca ülkede beni mi bulacak diye fakat 5 dakika önce falan bir siteye girdim sörf yaparken baktım gezinti.com sonra site ilginç dedim acaba bu site başka sitelerle ortak mı çalışıyor sonra bir baktım başka bir site de öyle...Daha önce fark etmemiştim şu an netim çok yavaş olduğundan fark ettim kısacası.Sonra bir araştırdım en son kendimi sarsılmış şekilde senin sitende buldum kardeşim ... ne kadar teşekkür etsem azdır eline sağlık bu yararlı bilgiyi paylaştın ve şunu öğrettin 'O kadar adam içinde beni mi bulur bu Phorm!' yerli versiyonu buldu bidliğin =)) Umarım herkes anlar ve yazdıklarını okur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler.Phorm adı altında kişisel bilgiler analiz edilerek reklam göstermek etik değil.Umarım bu konularda biraz daha bilinçleniriz.

      Sil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :