The Crank - Ankara


the crank hakkında 


Not : Son giden müşteriler olumsuz geri dönüşler yapmaktadır. Uzun zamandır gitmediğim için aşağıda yer alan yorumlarım geçerliliğini yitirmiş olabilir !




Çift olarak gittiğimiz The Crank,Ankara'da yeni yükselişte ve kaliteli bir mekan.İlk olarak Oburcan'ın blog yazısından sonra ilgimi çeken Crank,cuma ve cumartesi geceleri canlı müzik ile bizlere güzel bir hizmet sunuyor.

the crank yeme içmeThe Crank'a ulaşım kolay,beytepe yolundan sağ döndüğümüzde az ileride önümüze çıkıyor.Cumartesi günü canlı müzik olduğu zamanı tercih ediyor bu mekanın detaylarını siz Ankaralılar ile paylaşıyorum :)

İçecek olarak beyaz şarap tercih etmemizden ötürü,başlangıç olarak peynir tabağı,salata olarak akdeniz salatası ve yemek olarak tavuk külbastı tercih ediyoruz.

İlk olarak şarap geliyor ve özenli bir şekilde bardaklara dolduruluyor.Daha sonra sıcak ekmekler ile gayet bol bir şekilde ince kıyılmış zeytin ile zeytinyağı geliyor.Zeytinyağı gayet kaliteli ve ekmeklerin sıcak olması nedeniyle benden artı+ puanı kapıyor.

Akşam 8:30 gibi canlı müzik başlıyor.Yarı 45 lik ve yarı popüler şarkılar olmak 2 kişi gitar eşliğinde şarkıları yorumluyor.Ses düzeyi ve müzik iyidi,kendilerini beğenerek dinledik.

tavuk külbastı


Daha sonra sırasıyla yemekler geliyor ve ben aç bir şekilde saldırıyorum.Peynir tabağı abartıldığı gibi iyi değildi,ortalama diyebilirim.Salata çok iyi değildi ona da ortalama diyebilirim fakat tavuk külbastı gerçekten çok lezzetli ve porsiyonu büyüktü.2 kişiye tek külbastı yetti diyebilirim.Yanında gelen garnitürler(karnıbahar,havuç,patates) çok lezzetliydi.Crank'a bir daha gidişimde özellikle steak deneyeceğim eminim lezzetli olacaktır.

ankara crank

Yemeklerimiz bittikten sonra ikram olarak çay ve türk kahvesi geldi.Tatlı olarak sufle istediğimde ise garson bey bize,şuan suflenin çok iyi olmayacağını cheesecake önerebileceğini söyledi.Bu davranışı benden artı+ puan aldı açıkcası.Sırf satmak için Sufle getirebilirdi ve bunu yapmadı fakat sıkı durun dostlar ben,önerilen cheesecake istemeyince bize ikram olarak kocaman ! bir "karışık meyve tabağı" getirdi :)

Sonuç olarak The Crank,akşam yemeği için Ankara'da kesinlikle tercih edilecek bir mekan.Çift olarak gidilebilir,arkadaşlarınızla gidilebilir.Atmosfer güzel,müzikler güzel,yemekler gayet güzel.Fiyat olarak 130TL gibi bir hesap geldi ki "70cc Kavaklıdere Selection şarap" bu fiyata dahil.Yapılan ikramlar ve güzel hizmet ile benim gönlümü kazandı.En yakın zamanda tekrar giderek kahvaltı ve diğer et yemeklerini deneyeceğim.Mekan sahiplerine başarılar diliyor kalitelerini bozmamalarını temenni ediyorum.

The Crank Facebook Sayfası


Ankara'da diğer lezzet durakları için blog yazım : Ankara'da En İyi Yemek Mekanları

Yorumlar

  1. Garnitürdeki karnıbahar değil dostum brokoli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarap biraz çarpmış galiba :D

      Sil
    2. Hey dostum,fotoğrafı çekene kadar karnıbaharı mideye indirmişim,merak etme şarabın çarptığı falan yok :)

      Sil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :