Kaybolan Access Dosyasi


access hataları


Küçük bir WinForms projesine veritabanı olarak Access 2007 kullanmayı tercih ettim.Uygulamayı kullanacak kişi sayısı maksimum 7-8 kişiden oluşuyordu.Uygulama ve veritabanı tasarımı bittikten sonra uygulama üzerinden belirli kayıt girişleri yapılmaya başlandı. (Aynı anda 3 farklı bilgiyardan)

Fakat o da ne Access veritabanı bir anda silindi !

Veritabanı dosyasının özellikleri çoklu paylaşıma açık olmasına ve aktif olarak giriş yapan 3 bilgisayar olmasına rağmen toplam 150 kayıt girdikten sonra veritabanı tam anlamıyla cortladı.Her ne kadar yedek olsa da veri kayıpları illaki yaşandı.

Bunun sebebi ise Access,aynı anda çoklu kullanıcıya karşı çok narin! olması.Her ne kadar 50-60 kişiye kadar aynı anda işlem yapabiliyor gibi programın özelliklerinde yazsada işin operasyonel kısmında asla böyle değil.Bırak 50 kişiyi 3 kişi aynı anda kullanamıyor.Kullanıyor bile olsa, güvenilir mi ? Orası da ayrı konu.

Bundan böyle küçük veya büyük farketmez geliştireceğim tüm projelerde veritabanı olarak MS Sql Server  kullanacağım,bu bana ders oldu :)

Not : Access 2010 sürümün de paylaşım ve aynı anda kullanım özellikleri daha geliştirilmiş olabilir.Benim kullandığım sürüm 2007 Access'dir.Bu konu hakkın da farklı deneyim ve bilgisi olan lütfen paylaşsın.

Yorumlar

  1. Ne tür çalışma için kullanıyordunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun bir türü yok,veri okuma ve veri yazma işlemleri olan yazdığım gibi küçük çaplı bir şey :)

      Sil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :