Ortak Ofis Nedir ? Özellikleri ve Fiyatları

coworking office


Son günler de pek bir duyar olduk "Ortak Çalışma Ofislerini".Peki nedir bu hazır ofis veya ortak ofis kavramı ?

Ortak Ofis Nedir ?

Türkiye de yeni yeni duymaya başladığımız ortak ofis kavramı yurt dışında uzun bir süredir "CoWorking Office" olarak devam ediyor.Bu sistem özellikle girişimcilere,freelance çalışanlara ve grafikerlere çok daha uygun.Çünkü yeni bir iş kurma yolunda olan genç bir girişimciyi düşünürsek maddi olarak ofis kiralama,sekreter,elektrik,su gibi bir çok sorunla karşılaşacak bu sorunu ortak ofis olarak adlandırılan bu sistemle nispeten daha ucuz fiyatlara güzel bir ofis ortamında verimli bir şekilde işini yürütebilecektir.
Sonuç olarak sistemin amacı az bütçeyle işini ofis ortamında yürütmek isteyen girişimciye kolaylık sağlamaktır

Ortak Ofis Özellikleri Nelerdir ?

İnternet'de ortak ofis hizmeti veren kuruluşları incelediğim de genel özelliklerini aşağıdaki listeyle özetleyebilirim

  • Sekreter,Ofisboy ve ofis kiralama gibi uğraşlarınız yok tek bir fiyat üzerinden zahmetsiz kiralama.
  • Ortak büro ekipmanlarından faydalanma (fotokopi,faks,tarayıcı vb)
  • Ortak alanların kullanımı (dinlenme alanı,resepsiyon,toplantı odaları,mutfak)
  • Ofise ait araç park yeri
  • Hızlı Wi-Fi bağlantısı
  • Sosyalleşme imkanı


coworking office


Kiralama Ücretleri Ne Alemde ?

Ortak ofislerin kiralama ücretleri,incelediğim 5 firmaya göre alt limit 300tl,üst limit ise 1000tl.Yani siz bir hazır ofis kiralamak istiyorsanız en az 300tl gözden çıkarmalısınız.Daha lüks ve yeri kaliteli bir semt olsun diyorsanız 500 ve 1000 tl arasında değişiyor.Eğer bu fiyatlar fazla gibi geldiyse şu fiyat kıyaslama tablosuna bir göz atın ;

sanal ofis ve ofis kıyaslama


Ortak Ofis Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli ?

  • Karar verildi ve ortak ofis kiralayacaksınız peki nelere dikkat etmeli.
  • Kesinlikle ulaşımın kolay sağlanabileceği bir ofis tercih edin.
  • Ofis kiralarken kiralama ücreti dışında herhangi bir ücret ödenmeyeceğinden emin olun.
  • Sadece size ait bir telefon numarası ve vergi levhası verileceğinden emin olun.
  • Ofis kullanma saatlerinin esnekliğini,ne kadar saat kullanabileceğinizi öğrenin.(bazı ofisler de belli bir sınır var)

CoWorking Çalışma

Bir diğer kavram ise CoWorking dediğimiz ortak çalışma ofisleri. Buraları istediğiniz zaman gidip yüksek hızlı internet ile işinizi halledip saatlik veya aylık olarak anlaşarak çalışabilirsiniz. Türkiye'de yaygın olan ve Ankara'da da şubesi olan Workinton Coworking hizmetini kullanıyorum.  Ankara için tavsiyem Next Level şubesi olacaktır. Söğütözü diye geçen şube çok iyi değil. Saatlik ve aylık gibi tarifeleri sitesinde bulabilirsiniz.

workinton ankara



*Bu yazı herhangi bir reklam ve tanıtım amacı içermez. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır.

Yorumlar

  1. İyide sevgili dostum bu tip firmalarda 100 - 150 firma aynı adresi kullanarak faaliyet gösteriyor, ticari sicil kaydı yaptırıyor ve vergi levhası alıyor. Başka bir firmanın borcu nedeniyle hukuk sisteminin acizliğinden ve ağırlığındanda kaynaklı sıkıntı yaşanması, malınızın haczedilmesi ve hatta işleyişinizin sekteye uğraması an meselesi.

    Bu noktada okuyucuları uyarmak ve bilinçlendirmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir noktadan yakalamışsınız,bu sorduğunuz soruyu ortak ofis hizmeti veren bir firmaya ilettim.5 gün geçmesine rağmen bir cevap alamadım.Dediğiniz gibi bir sıkıntı mevcut olsa gerek ki,cevap atmadılar.Bu konu hakkında bir bilgi edinebilirsem yazıya ekleyeceğim.Teşekkürler.

      Sil
  2. Bu soruyu yanıtlamak isterim. Taktir edersiniz ki ciddi yatırımlarla ve sermayelerle kurulmuş bu tip firmalar sözleşmelerini de ciddi avukatlar ve mali müşavirlere yazdırmakta, ciddi danışmanlıklardan sonra bu iş yapılabilmektedir. Bu noktada, ofis alanı 1'den fazla kişinin yasal adresi olsa dahi ofisteki tüm eşyalar faturalıdır ve noter tasdikli olarak demirbaş listesine kayıtlıdır. Sözleşmelerde firma kuracak müşteriye bir ofis no verilir. Yasal bir takip olduğunda icra evrağındaki adres hanesinde bu oda numarası yazılıdır. Ofiste de kapılarda oda numaraları yazılıdır ve icra durumunda o oda hariç, farklı oda numaraları ve vergi levhalarıyla çalışan diğer odalara girilemez.

    İkinci bir husus da, bir firmaya icra gelebilmesi için öncelikle noter kanalıyla tebligat gelmesi ve o tebligatın teslim alınması gerekmektedir. Bir tebligat alındıktan sonra borçlu firmayla ofis işleticisi irtibata geçer, maliyeye res'en kapatma dilekçesi verir ve sözleşmede bulunan maddeye istinaden borçlu müşteriyle olan sözleşme tek taraflı olarak feshedilir.

    Bu ve bunlar gibi bir dizi güvenlik önlemi alınabildiğinden böyle bir olayın yaşanabilmesi çok çok düşük bir ihtimaldir. İmkansıza yakındır. Oldu ki yaşandı, mağdur olan müşteri faturası ile istihkak davası açarak malını geri alabilir ki bu işlemleri de müşterisini mağdur ettiği için ofis işleticisi yapacaktır.

    Sevgiler.
    Tolga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler,bu konunun aydınlanması güzel oldu.

      Sil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :