Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Hakkında


karamanoğlu mehmetbey üniversitesi hakkında


Bu yazıyı uzun bir süredir yazmayı düşünüyor fakat sürekli erteliyordum.Sonunda taslak olarak duran bu yazıyı tamamlayarak okunması için sunuyorum.Bu yazıyı yazmada ki amacım tabiki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi hakkında bilgi sahibi edindirmek ve tercih edeceklere olumlu olumsuz görüşlerimi bildirmektir.

Ben,2010 yılında Bilişim Teknolojileri bölümünü kazanarak kayıt için Karamana gittim.Küçük bir şehir olduğunu bildiğimden dolayı şehir açısından fazla bir beklentim yoktu.Tabii bilemezdim şehrin o denli  küçük ve yetersiz olabileceğini.Öncelikle karaman hakkında görüşlerimi aktarayım daha sonra üniversite hakkında bahsedeceğim yazının devamın da . . .


Karaman'da Eğlence ?


Bu sözde şehir olan Karaman'da doğru düzgün yemek yiyebileceğiniz 2 veya 3 yer vardır onunda bir çoğu düşük profillidir. İçkili hiç bir kafe veya bar yoktur,sadece morukların gittiği uyduruk pavyondan kırma yerler var.Tekel bayiler saat 12'den sonra kapanıyor ve içki bulma şansınız sıfır.Piknik alanı şehir içinde yok,şehre 20 km uzaklıkta var.
1 tane sinema salonu var o da evin salonundan küçük ve son filmler sıklıkla gelmiyor.Tiyatro ve konserleri zaten unutun!
Sonuç olarak eğlenme ve gezme olarak hiç bir aktivite şansınız yok ki bu da öğrenci için en önemli şeylerin başında geliyor.

Karaman'da Ulaşım ?


Şehir küçük olduğundan zaten en uzak yeri 20dk sürüyor.Karaman'da ulaşım dolmuşlarla ve belediye otobüsleri ile sağlanıyor.Her ikisi de sıklıkla geçiyor.Dolmuş fiyatı öğrenci için makul seviyede,1 TL.Sonuç olarak ulaşım yönünde bir sıkıntı yok düzenli bir ulaşım söz konusu.

Karaman'da Ev Kiraları ve Yurt Olanakları ?


Karaman'da ev kiraları çok ucuz değil,pahalı da değil ortalama ve dengeli bir fiyat tablosu var.Evin konumuna ve eşyalı olma durumuna göre fiyat 400-500 bulabiliyor.Karaman'da gaz yok genellikle merkezi(kömürlü) ısınma sistemi mevcut.Ben 2+1 ev,full eşyalı ve yakıt dahil 500 TL ye kaldım.Tabi çok daha ucuz evler bulunabilir,yalnız ev tutacaklar 1-2 ay önceden kesinlikle tutmalı yoksa iyi ev bulamazsınız.
Yurt olanakları gayet yeterli,okul çevresinde özel ve kyk yurtları mevcut.Şehir merkezinde de özel yurtları fazlasıyla var.Sonuç olarak kira ve yurt olarak tatmin edici,abartılı bir fiyat söz konusu değil.

Karaman Halkı ve Öğrenciye Bakışı ?


Karaman halkı tamamen emekçi ve anadolu insanı.Tabi biraz geri kalmışlar,öğrenciler ile tam bir uyum gösteremiyorlar.Otobüslere bindiğinizde kadınların yanına oturunca tip tip bakmalar,asansöre tek erkekle binmeme gibi tuhaf şeyler var tam bir köy havası hakim.Üniversite de okuyan kızlara ne gözle baktıkları belli.Erkekleri karşı cinse aç ve apaçi :)
Ama içlerinde bir nefret veya dışlama yok sadece uyum sorunları ve alışma evresi var.O da zamanla olur diye umut ediyorum.

Karaman şehri hakkında öğrenci olarak gözlemlerimi aktardım.Şimdi gelelim üniversiteye.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Nasıl bir yer ?


Öğrenci skalası genellikle yakın il ve ilçelerden oluşuyor.Ankara,Adana,Mersin ve Konya gibi iller çoğunlukta.Siyasi olarak ülkücü gençler çoğunlukta.Takım elbileri ile köşebaşlarında görebilirsiniz.Ben kendi adıma,karşı görüşte olmama rağmen bir sorun yaşamadım.İlerde sürüyü büyüttükten sonra kişilere karışma başlayabilir.(bkz. gazi üni yaşanan olaylar).

Seminer,toplantı ve grup aktiviteleri bakımından çok zayıf.Ara sıra seminer düzenleniyor ama bunlar da gidilcek bir kalitede değil.Topluluk olarak fazla aktif grup yok.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  bahar şenlikleri yok gibi bir şey.Basit ve bayıcı şiir okumalar,yerel grup çıkartıp klasik şarkıları söyletmek,bulgur pilavı dağıtmaktan ileriye gidemeyen ilkokul seviyesin de eğlenceler düzenlemeye çalışılıyor.Bu devirde bu tarz şenlikler kalmadı.Gençlere hitap eden gruplar ve aktiviteleri düzenlemek üniversitenin sorumlulukları arasında.

Benim gittiğim senelerde (2011-2012) yeni yapılan bir üniversite olduğu için her yer şantiye alanı gibiydi.Meslek Yüksek Okulu'na yürümek için o asfaltsız iğrenç yoldan yürüyorduk.Toz duman alabildiğine.Son hali nasıldır bilmiyorum.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Hakkında ? 


Toplam 6 hocamız vardı.Bunların içinde gerçekten işini iyi yapan bir de yapamayanlar vardı.Eğitim olarak,altyapımızı atamadılar ama atmaya çalıştılar.Bu belki hocaların değil eğitim sisteminin de kötü olduğunu gösterebilir,tek taraflı bir konu değil.

MYO binası yeni yapılmıştı ve gayet güzeldi.Isınma problemi yok,internet problemi yok sadece kantini çok kötüydü.Öğrencilerin çoğu apaçi ve lise havasında.Gerçi öğretmenler de lise havasında olduğu için öğrencilere şaşırmamak gerekiyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yerleşkesi Hakkında ?

Not : Aşağıda yazanlar geçerliliğini yitirmiş olabilir. İnşaat sonrası yerleşke gelişmiş olabilir. Okulun kendi sitesinden takip etmek daha doğru.

Yerleşkeyi merak eden aday öğrenciler.Fazla merak etmeyin.Bir Anadolu Üniversitesi ,Selçuk Üniversitesi veya Akdeniz Üniversitesi kalitelerinde bir yerleşke bekliyorlar ise beklentilerini yükseltmesinler.

Sonuç: Üniversite Adaylarına Tavsiyeler !


Eğer Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ni tercih edecekseniz sakın etmeyin gibi bir söylemde bulunmam ! Fakat şöyle söyleyebilirim ; ben olsam bir daha okumam ve burada okuduğum için de çok mutlu olduğumu söyleyemem.Öğrenciye hitap eden hiç bir aktivite yok.Öğrenciliğimi daha iyi yaşayabileceğim bir üniversiteye gitmeyi tabii ki isterdim.

Sırf üniversite okumak için okumayın.Prestiji olan ve sevdiğiniz bir bölümü okumak için çaba gösterin.Karaman veya Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi hakkın da merak ettiğiniz başka bir şey var ise çekinmeden sorunuz.

Herkese iyi gelecekler. . .

İlgili Linkler :

Resmi Site
Ekşi Sözlük

Ekleme (21.07.2016) : Buradaki bilgiler ve üniversite hakkında görüşlerim benim okuduğum yıllar sırasındaki gözlemlerim ve yaşadıklarıma dayanıyor Daha sonraları şehir veya üniversite gelişmiş olabilir,değişmiş olabilir yahut daha kötüye gitmiş olabilir. Sağlıcakla.

Yorumlar

  1. EVET BENDE YENİ KAZANDIM ORAYI İÇİMİ KARATTIN HAAAA HİÇ GELİŞMEMİŞ BİYER OLMASI İLE İLGİLİ YORUMLERIN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne düşünüyosun peki şuanda

      Sil
  2. kmü de okuyan biri olarak öncelikle ısınma konusu gazsız bir yer kalmadı. İlk geldiğimde gitmek için herşeyi yapdım ama ikinici dönem gitmek bile aklımdan gelmedi ve sonunda mezun oldum ve burada yaşamaya devam ediyorum

    YanıtlaSil
  3. Brnce karaman kendini astı ki artik knser olaylari var.. Kii yemek yenilebilecek cok yer var ve bence istanbul ankara gbu buyuk sehrlerde okumak yerne karamabda okumayi terch ederm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu türkçe ile başka bir yer de okuyabileceğini sanmıyorum zaten ;)

      Sil
    2. konsere kim geldi ve cafeler fln arkadaş ortamı nasıl

      Sil
    3. Konsere ünlü biri gelmedi eğer merak ettiğiniz buysa.Cafeleri ise eğer büyükşehirden gidecekseniz çok kötü gelecektir.

      Sil
  4. MERHABA SERKAN BEY ÖNCELİKLE VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER SANIRIM HAKLISINIZ KÜÇÜK ŞEHİRDE OKUMAK SANIRIM BİRAZ GÜÇ BÜYÜK ŞEHRE GÖRE SOSYALI OLAN İÇİN FAKAT YİNEDE OKUNABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BELLİ BİR SÜRE NASILSA GEÇER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoksa geçecek bu günler diyerek mi okudunuz (durum vahim sanırım) :(

      Sil
    2. Arkadaşımızın dediği gibi sırf okumak için okumakda acı bir durum.

      Sil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :