2012 KPSS Soruları Çalındı mı ?


kpss soruları


2011 Kpss ve Ygs sorularının çalındığı,sızdırıldığını (Haber 1, Haber 2) şokunu atlatamadan şimdi de 2012 KPSS sorularının çalındığı yönünde haberler dolaşmaya başladı.

DALGA 1

İlk önce Facebook üzerinden BeyazKalem Yayınlarının KPSS sınavı sürerken 2012 KPSS Sınavı sorularının site üzerinden paylaşıldığı iddaa edildi.Tabi bu iddaa BeyazKalem tarafından inkar edilip biz sadece reklam amaçlı paylaştık desede kurumun açıklaması saçma ve yetersiz kaldı.Siteye girip soruları .pdf dosyası olarak indirip incelendiğinde soruların virgülüne ve noktasına kadar aynı ! olduğu sınava girenler tarafından doğrulandı.Şimdi akla şu soru geliyor

-BeyazKalem Yayınları bu soruları noktasına kadar doğru bir şekilde ve sınav saatleri arasında nasıl yayınlayabildiği ?!

DALGA 2

Daha sonra sosyal ağlarda telefon ve benzeri dijital makinalar ile çekilmiş soruların fotoğrafları ortaya çıktı.(aşağıda)




kpss 2012 inceleme


DALGA 3

Bu olanlardan sonra tabikiside Ösym gibi güvenilir ! bir kurum basın açıklaması yapmakta gecikmedi ve şöyle bir açıklama geldi :
“Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmalarıyla sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday veya adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi eğitim bilimleri testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM'yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM'ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.”

“Güven sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara itibar edilmemeli”

-Ösym'nin açıklamasına göre sınava giren adaylar soruları hafızada tutuyor ve çıktıktan sonra kurumu lekelemek için soruları yayınlıyor.Pek inandırıcı gelmedi değilmi ?


DALGA 4

En son olarak 2012 KPSS sorularından "nato zirvesi 2012" sorusunun google aramalarında son 1-2 gün içinde tavan yaptığı yönünde iddaalar çıktı.Ben de bu iddaayı doğrulamak üzere google servislerinden olan Google Trends üzerinden bi analiz yaparak doğruladım.

Aşağıdaki resim 2004-2012 tarihleri arasında Türkiye sınırları içerisinde "nato zirvesi 2012" cümlesinin Google da arama grafiğini gösteriyor.Grafiğe göre 2012 ye kadar kayda değer bir arama yokken 2012 temmuz ayında birden yükselişe geçiyor.

kanıt



Sonuç : Ee herşey ortada değilmi ? Soruların çalındığından çok sızdırıldığı konuşulması lazım ! Uyuma Türkiye.


Yorumlar

  1. sorular calındı yıne Allah belalarını versın

    YanıtlaSil
  2. Google chrome de mi yanlış bilgi veriyor sabah saat 09:30 dan sonra neden Nato zirvesi 2012 google de bir çok kez aranmış demek sorular dışarı sızmış ap açık ortada

    YanıtlaSil
  3. Nedemişler kopyayı çekenden çok çektiren suçludur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :