Ankara Kahvaltı Mekanları


Ankara Kahvaltı Mekanları


Ankara'da iyi bir kahvaltı mekanı yok ! Diyen sesleri duyar gibiyim. Evet gerçekten bir çok mekan özensiz ve kalitesiz bir kahvaltı sunduğu için benim de mutsuz ayrıldığım çok oldu.

Ankara'da iyi kahvaltı yapabileceğiniz ve güncel önerilerim olan kahvaltı mekanlarını yazacağım. İyi kalitede malzeme kullanıyor olması ve peynir zeytin reçelin ötesine geçen yerleri listelemeye çalışıcam.



Ankara En iyi Kahvaltı Mekanları


Bu hafta sonu için plan yapmaya hazırsanız başlıyoruz :D


Ekşi Maya


ekşi maya ankara kahvaltı


Ankara'nın başarılı markalarından Ekşi Maya , kruvasan ve ekşi maya ekmekleri ile popüler. 2 şubeyle hizmet veren Ekşi Maya'nın Maidan şubesini tercih ediyorum genellikle.

Siz de benim gibi özellikle kruvasanı çok seviyorsanız , menü de yer alan mini kahvaltıyı alabilir yanına da kruvasan söylerek güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Onun dışında yine daha doyurucu seçenekler mevcut.


Camekan


camekan kahvaltı


Son zamanlarda yaptığım en iyi kahvaltılardan birisini Çiğdem mahallesinde bulunan Camekan'da yaptım diyebilirim. Sunumlar ve ürün kalitesi yüksek. Mekanın ismi her ne kadar ofsayt olsa da mekanın servisi ve hizmeti şaşırtıcı derecede iyi.

Özellikle gelen ara sıcak tabağı , peynir tabağı ve ekmekler ile güzel bir kahvaltı. Mekan oldukça geniş ve çocuk alanı dahi var. Şöyle rahat rahat kahvaltı yapayım diyorsanız bence denemelisiniz.


Zeytuni


zeytuni ankara kahvaltı


Butik bir mekanda küçük sandalye ve masaların üzerinde ürün kalitesinin yüksek ama konforun göreceli düşük olduğu bir mekanda kahvaltı yapmak isterseniz Zeytuni doğru adres. Ürün kalitesi yüksek ve kendi yörelerinden. Çeşitler göz doyurucu. Yediğiniz ürünleri hemen içeride yer alan reyondan da temin edebiliyorsunuz.

Mekan güvenlik caddesi üzerinde bulunuyor. Küçük olmasından dolayı mutlaka rezerve yaparak gitmenizi öneririm. Tek eleştirim kendilerine hijyene biraz daha dikkat etmeleri.



Yayla Karadeniz


yayla karadeniz kahvaltı


Merkeze biraz uzak diyebileceğimiz fakat gittiğinizde mutlu olarak ayrılacağınız Çubuk’da bulunan Yayla Karadeniz, kahvaltı için iyi bir alternatif.

Açık arazide yer alan bu şahsına münhasır mekanda bir çoğu kendi yetiştirdikleri doğal ürünleri servis ediyor. Karadeniz ürünlerininde yer aldığı mekanı bence bir ziyaret edin.Ek bir dip not olarak kurucu şefi Süleyman Cici ise 2019 yılı içerisinde vefat etti. Şuan oğulları bakıyor diye biliyorum.




Hamlakit


hamlakit kahvaltı


Gölbaşı'nın en ünlü kahvaltı mekanı Hamlakit , özellikle kuymak lezzetiyle ünlü olmuş bir mekan. Farklı karadeniz lezzetleri ve özel ürünlerinin verildiği kahvaltıyla mutlu ayrılmanız garanti gibi :)

Tek sorun küçük ve basık bir mekan olduğu için yoğun kalabalık içerisinde kahvaltı edeceksiniz. Rezerve etmeden gitmemeniz tavsiye olur.


Sevgi Anne Gözleme


sevgi anne kahvaltı


Ben çok bir şey istemiyorum. Şöyle yumurta , domates , peynir ve iyi bir gözleme olsun yanında sobada demlenmiş taze çay diyorsanız burası tam size göre ! Beytepe Köyünde bulunan Sevgi Anne Gözleme kahvaltı için biçilmiş kaftan.

Kışları kapalı yerde , yazları açık havada olacak şekilde bir köy bahçesi diyebilirim. Gözlemeler katmer tarzı kalın açılıyor. Benim en sevdiğim tarz bu. Çubuk gözlemesi gibi. Yanında ne isterseniz geliyor ve ürün başına ücreti var. Şehirden kaçıp gözlemeye doymak için birebir :)

Detaylı analiz daha önce yazdığım blog yazısında bulabilirsiniz https://www.serkanince.com/2017/05/sevgi-anne-gozleme-ve-cay-bahcesi-ankara.html



Fige


fige kahvaltı


Fige, Brunch çok kişinin bilmediği veya bilip kimseye söylemek istemediği özel bir Brunch. Özellikle bir çok ürününün ev yapımı olduğunu ve özel lezzetlerden oluştuğunu belirteyim.

Pazar günleri çıkan Brunch içeriğinde ev yapımı çörekler, börekler, reçeller, pişiler bolca bulunuyor. Bunun yanında standart kahvaltılık ürünler mevcut. Kilo alınabilecek bir etkinlik olabilir lütfen dikkat ediniz :)


Bonus Mekanlar


Henüz gidemediğim ama çok iyi öneriler aldığım mekanlar. Değerlendirmenizde fayda var.


  • Piaf
  • Kruvasante
  • Baraka Sanat Cafe
  • Deli Pasta


Güncel önerileri instagram hesabım üzerinden paylaşıyorum takip etmek için tıklayın


Yorumlar