Ankara'nın En İyi 4 Butik Tatlıcısı


Ankara'nın En İyi 4 Butik Tatlıcısı



Listeyi oluştururken özellikle kaliteli pastacılık malzemeleri kullanan, az sayıda üretim yapan , belli bir kalite seviyesini benimsemiş tatlıcıları göz önüne aldım. Bunun ne demek olduğu hakkında bir fikriniz yoksa sizi Endüstriyel Pasta ve Ardındaki Gerçek isimli yazıma davet edeyim.

İstanbul'a nazaran Ankara , lezzetli ve niş alanda pasta,kurabiye vb. yapan dükkanlar sayılı olan bir şehir. İyi tatlı yemek için iyi bir rehber olması amacıyla bu yazıyı yazdım :) Afiyet olsun




Ankara'nın En İyi Butik Tatlıcıları


Sıralama en başarılı bulduğum mekandan diğerlerine göre ilerlemektedir. Zaten listede yer alan tüm mekanlar Ankara geneli en iyileri olup sıralamanın çok bir önemi yok zaten :) Bu mekanlardan herhangi birine gittiğinizde iyi bir tatlı ürünü yiyebileceğinize emin olun.


Bonapple


ankara'da en iyi pastaneler


Bonapple benim özlemini duyduğum ; ev yapımı olan , malzeme kalitesi yüksek ve tatlı ürünlerine yönelmiş bir butik kafe ve tatlıcı.Bu dalda bence Ankara'da şuan için iyisi ! Bestekar Sokak'da yer alan küçük bir mekanda faaliyetini sürdüren Bonapple, apple pie , boston cream pie , apple strudel , tiramisu , cookies ve benzeri bir çok özel ürünler ile hizmet veriyor.

Özellikle çilekli beyaz çikolatalı pasta ve boston cream pie favorim.Denk gelirseniz kesin tadına bakın. Kreması hafif , keki az yağlı ve yedikçe yediren türden. Fiyatlar çoğu tatlıcıya göre biraz yüksek.Bir dilim pasta 12-16 civarı fakat alınan haz değerli.



Taffy Pasta


ankara en iyi butik tatlıcılar


Burası 2018 yılının başlarında açılmış uzun zaman sonra Ankara'da butik pastacılık üzerine gördüğüm en iyi mekanlardan birisi.

Rastgele denk geldiğim bu mekana, taze pişen pastaların kokusu çekti. Girdiğimizde ise mükemmel şeylerin yiyeceğimizi reyondan belli olmuştu. Hemen siparişleri verip tadım yaptık ve gerçekten kullanılan malzeme kalitesi kendini belli ediyordu. Özellikle browni kurabiye , cheesecake ,kiş , macaron ve profiterol önerilir. Tüm lezzetler birbirinden güzel. Fiyatlar pasta dilimleri 12-15 arası.



Nona


Ankara'nın En İyi 7 Butik Tatlıcısı


Ev yapımı çikolataların ve lezzetli pastaların güzel sunumlarla buluştuğu Nona gerçekten iddialı.Kendileri yeni dükkanını Ankara Koru Çarşı’da açtı. İçerisi mis gibi kokuyor. Tam bir butik kafe. Kâr amacından daha çok zevk için yaptıklarını dile getiriyorlar.

Yediklerim arasında limonlu pasta hafif ve oldukça lezzetli. Çarkıfelek meyve dolgulu çikolata yıldız ürünlerden. Çikolatalar genel olarak bana biraz tatlı geldi. Onların dışında Macaron yedim fakat beğenmedim.Kaliteli pasta ve tatlı ürünleri ile denenmesi gereken favori yerlerden. Kahve çekirdekleri de gayet iyi olduğunu belirtmeliyim.



Pone Desserts & Coffee




Pone Desserts & Coffee , çok iyi kavanoz tatlılarına imza atan bir mekan.Tüm tatlılar ve üzerindeki soslar kendi yapımları. Katkı , katı yağ ve gereksiz hiç bir malzeme yok. Yediğinizde zaten o ferah ve hafif tadı alıyorsunuz , baymıyor. Çikolatalı ürünlerde belçika çikolatası ve vanilya olarak çubuk/vanilya ekstresi kullandıklarını belirteyim.

Tüm tatlı çeşitlerini beğenen birisi olarak özellikle favorilerim Pone Limon , Wonka ve İçkili Tiramisu.



Bonus Mekanlar


Tabii ki üstte yer alan liste dışında severek gittiğim yerler mevcut


  • Pate A Choux
  • Let's Bake Artisan Bakery
  • Rispetto (brownisi :))
  • Madnut (tatlıcı olmasada tatlılar efso)


Ekleme (09.09.2019)

Yeni açılan Atölye Norte , Dünya tatlıları ile göz dolduruyor. Bu mekanıda değerlendirebilirsiniz. Detaylı inceleme için https://www.instagram.com/p/B1jXH2cAVXX/






*Favori mekanınız listede yok mu ? Lütfen İletişim ile bana bildiriniz. Daha önce gitmiş beğenmemiş veyahut duymamış olabilirim :)


Yorumlar