Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Ankara Yemek Kursları ve Workshop



Ankara'da yemek kursları ve workshop detayında yazım sizlerle. Yemek yapmaya meraklı gençler, kendini geliştirmek ve vizyon katmak isteyen tüm yaştan yemek sevdalısı kişilere profesyonel ve yarı profesyonel kuruluşları paylaşacağım. Yani özel bir dosya olacak bu yazı :) O halde bıçaklar bilendi , önlükler takıldı ise mutfak sanatlarına girmeye başlayabiliriz !




Ankara Yemek Kursları , Aşçılık ve Workshop



TGA


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Açılımı Thermopolium Gastronomi Akademisi. Başkent Üniversitesi bünyesinde faaliyet gören bir gastronomi okulu diyebiliriz. Thermopolium , Roma İmparatorluğunda "sıcak yiyeceklerin satıldığı bir alan"  olarak adlandırılıyor.

Bağlıca Kampüsünde yer alan bu büyük okulda birbirinden yetenekli şeflerden eğitim almak istiyorsanız öncelikle sitesine girip eğitim programlarını , aylık workshop gibi başlıklara bir göz atın.

https://www.baskent-tga.com



TCA


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


İş garantili profesyonel aşçılık gibi iddialı bir slogan ile TCA (Turkish Culinary Academy) , bünyesinde uzman şefler ve yetiştirdiği sektöre kazandırdığı saygın kişiler ile yola devam ediyor. Burayı daha çok gerçekten şefliğe kafa koymuş , mutfak sanatlarını öğrenmek isteyen kişilere öneririm. Programların bir çoğu 15-20 haftalık eğitimlerden oluşuyor.

Eğitimler tamamlandıktan sonra sizi yemek stajı için bir yere yerleştiriyorlar. Turkish Culinary Academy workshopları için aşağıda yer alan adrese göz atınız.

http://www.turkishculinaryacademy.com



Chef Akademi


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Çankaya ve Çayyolu olmak üzere 2 farklı şube ile hizmet ediyor Chef Akademi. Çankaya şubesi ağırlıklı pastacılık , çayyolu şubesi ise dünya mutfağına yoğunlaşmış gözükmekte. Uzun süreli eğitim programları olduğu gibi kısa süreli workshop uygulamaları da mevcut.

Chef Ali Açıkgül kurucusu olup yine bir çok değerli şef eğitimlere girmektedir. Yemek Workshop Programları için aşağıda adrese tıklayabilir , eğitim programları için siteyi inceleyebilirsiniz.

http://www.chefakademi.com




Cooking Class Academy


Ankara Yemek Kursları ve Workshop



Ayrancı Mahallesi Hoşdere Caddesi üzerinde bulunan oldukça yeni açılan bu mekanda uzun dönem aşçılık , uzun dönem pastacılık ve kısa workshop eğitimleri düzenleniyor. Ben en son burada Suna hanımdan kısa süreli bir çikolata eğitimi aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım.

http://cookingclassakademi.com




Golden Chef


ankara golden chef yemek kurs


Burası özellikle Pastacılık Eğitimleri üzerinde yoğunlaşmış Maltepe'de bulunan bir şef mutfak akademisi. Uzun Süreli ve Kısa Süreli Pastacılık Eğitimleri , Aşçılık eğitimleri alabileceğiniz gibi , kısa süreli Workshop denilen bir iki ürüne yoğunlaşan kısa eğitimlere de göz atabilirsiniz.

Burası hakkında çok bir bilgim yok fakat gidip konuşmakta fayda görüyorum. Güzel bir imkan olarak eğitimleri direkt internet sitesi üzerinden satın alabiliyorsunuz.

https://www.goldenchef.com.tr




Ays Kitchen


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Çocuklara yönelik yemek workshop ve pasta yapım gibi kısa süreli eğitimler düzenleyen Ays Kitchen, Birlik tarafında bulunuyor. Burası aslında sadece yemek atölyesi olmayıp hizmet veren bir yemek mekanı. Hemen içeride ise özel hazırlanmış atölye bulunuyor. Çocuğunuz eğitime katılıp siz de bir köşede yemek yiyebilirsiniz.

Eğitim kalitesi şuan ne seviyede bilmiyorum ama ben 2 workshop almıştım çok memnun kalmadım açıkçası. Tabii son durumu bilmiyorum. Haftalık olarak değişen eğitimleri Instagram adreslerinden ve site üzerinden takip edebilirsiniz. Özel indirimler için benimle iletişime geçebilirsiniz.




Quick China


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Uzakdoğu yemeklerini Ankara'da güvenle ve lezzetiyle yiyebileceğiniz sayılı mekanlardan olan Qucik China , talep üzerine kısa ve uzun dönemli uzakdoğu mutfağı kursları açmaktadır. Bunun için sitesini ziyaret edip incelemeniz de fayda var.

https://quickchina.com.tr/tr/kurslarimiz/





Luppa


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Ankara'da 2 şubesiyle hizmet veren bir restoran. Fakat her salı günü belirli zamanlarda Workshop düzenliyorlar. Bu Workshoplar aslında restoranda çıkan lezzetleri birebir yapmaya dayanıyor. Bence güzel bir düşünce. Her restoran bu tarz etkinlikler yapmalı diye düşünüyorum.

http://luppa.com.tr/index.php?page=workshop



Belmek


Ankara Yemek Kursları ve Workshop


Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BELMEK kurslarını paylaşmak istiyorum. Zaman zaman yemek okulu temasında kurslar açıyor. Ücretsiz olması belki ilk adımı atmak için uygun olacaktır. Yemek dışında bir çok alanda kurs mevcut.

https://www.ankara.bel.tr/kulturel-hizmetler/belmek




Eğitim Öncesi Genel Tavsiyelerim




  • Öncelikle kuruluşların bence önemi yok önemli olan eğitmen. Eğitim yerinizi seçerken öncelikle eğitmeni seçin.
  • Bu tarz yemek okullarında çok tuhaf hikayeler ve dolandırıcılıklar duyuyorum. Baştan sona hangi eğitmenle ve hangi başlıklarda eğitim verileceğini mutlaka netleştirin.
  • Eğitime başlamadan eğitim alacağınız yeri , istasyonları ve imkanları görün.
  • Eğitimden memnun kalmama , bırakma , dondurma gibi durumlarda haklarınızı öğrenin.
  • Staj olanaklarını sorun. Staj, meslek hayatına atılmadan önce size artı değer katabilir.
  • Son olarak, aşçılığın zor bir meslek olduğunu gerçekten severek yapmadıktan sonra dayanılması zor bir meslek dalı olduğunu unutmamanız dileğiyle, başarılar dilerim :)



Hey Sen !

İlgilendiğiniz eğitim ve kuruluşa karar verdikten sonra benimle iletişime geçerseniz sürpriz indirim imkanları olabilir :) İletişime geçmek için tıklayınız


Yorumlar