Ankara Ulus Et Döner Rehberi


Ankara Ulus Et Döner Rehberi



Ankara'da En İyi Döner’ projemin ikinci kısmı olan Ulus bölgesindeyim. Bir çok mekana daha önce gittim. Önce ki deneyimlere göre kafamda en iyi 7 mekan belirledim ve analizleri daha iyi yapmak adına aynı gün içerisinde 7 mekana giderek tadım yaptım. Şimdi notlarımı aktarıyorum.

Ankara yereli olmayan insanların Ankara'da En İyi Et Döner listelerini dikkate almayın. Bir çoğunun adı çıkmış fakat içi boş. Mekanlarda daha önce yemeden,isimlerin popülerliğine göre düzenlenen listelere gülüp geçiyorum. Tüm mekanlara kendim birden fazla giderek tadıyor, notlarımı alıyor ve objektif bir şekilde aktarıyorum.

Tekrar not düşeyim bu liste sadece Ulus bölgesi için bir sıralamadır. Ankara geneli en iyi et döner listesi ilginizi çekiyor ise sürekli güncellediğim Ankara'da En İyi Et Döner Mekanları yazısına davet ediyorum.




Ulus En İyi 5 Et Dönerci : Mekanların Sıralaması


Sıralama en başarılı bulduğum mekanlara göredir.Tamamen etin lezzetine odaklı olup , ikram ve mekan kalitesine göre değildir !



Develi Pide Döner


Ankara Ulus Et Döner Rehberi



Ulus’da 7 mekana gittikten sonra bölgenin en iyi döner olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim mekan Develi Pide Kebap.%85 oranında dana ve %15 oranında kuzu takılan dönerin yağı, tuzu ve dokusu çok iyi. Yedikten sonra damağımda güzel bir anı bırakıyor.

Döner harici develi cıvıklısı ve dillere destan cevizli pidesi ise dönerden rol çalacak cinsten. Kesinlikle gidip tadılmalı.100gr 17tl idi hatırladığım kadarıyla.


Osman Usta


Ankara Ulus Et Döner Rehberi



Karakteristik bir Ankara Döneri yemek isteyenler için nispeten daha az popüler bir mekan önerisi geliyor dostlar. Ulus’da bulunan Osman Usta’nın Yeri.Kömür ateşinde pişen döner gayet lezzetli.Et dana olup, kuyruk yağı ideal seviyede. Döneri keserken göreceğiniz yeşil şeyler ise sivri biber ve ekstra bir lezzet katmış.

Etin terbiyesiz olmasından dolayı birazcık sert olması yeme zevkini düşürüyor olsa da Ulus Döner Turundaki ikincim burasıydı lezzet olarak.Fiyat 100gr 16tl ücret. Bence bir gidip deneyiniz.


Angara Dönercisi


Ankara Ulus Et Döner Rehberi



Burasıyı Ankara'nın hiç bir lokalinden kolay kolay duyamayacağız adı bilinmedik ara sokak da yer alan bir esnaf lokantası. Öğle saatlerinde et döner mevcut. Burayı bulup çıkarttım. 7 mekan arasında lezzet olarak üçüncülük uygundur.

Aman aman bir döner değil fakat kilo olarak az takmaları , yağının tam kararında olması başarılı.Biraz tuzu fazla o kadar.


Beşiktaş Dönercisi


Ankara Ulus Et Döner Rehberi



Popüler bir dönerci kendileri. Et döneri zayıf. Fiyatı pahalı. İşletmecinin güler yüzü ve mekanın ismiyle gidiyor diye düşünüyorum. Tabii bir de alışkanlıklar var.


Gün Pide ve Döner


Ankara Ulus Et Döner Rehberi



Ulus Rüzgarlı caddesinin bir paraleli olan Ege sokak da yer alan Gün Pide Döner özellikle pideleriyle meşhur. Pidesinin hakkını yemeyeyim çok iyi. Döneri maalesef zayıf. Tuzu çok fazla. Yağsız kuru bir et.


Hacıbayram Dönercisi Nazım Usta


Ankara Ulus Et Döner Rehberi


Çok bir şey yazmaya gerek yok. Et kalitesi ve marinasyon bariz problemli. Seveni vardır ama damakta iz bırakmıyor.





*Yazıyı ve fotoğrafları izinsiz kullanmayın , çalmayın , çırpmayın az özgün olun :) Sosyal ağlarda yeni keşifler ve nitelikli paylaşımlar için takip etmeyi unutmayınız.


Instagram Profilim
Foursquare Profilim



Yorumlar