Ankara'da Romantik Yemek ve Mekanlar


Ankara'da Romantik Yemek ve Mekanlar

Özel günler de gidebileceğiniz ve 14 şubat sevgililer günün için değerlendirebileceğiniz Ankara'da Romantik Yemek ve Mekanlar rehberinde iyi okumalar.  

Çıkma teklifi,evlilik teklifi ve sevgililer günü gibi çeşitli kutlama planınız varsa bu yazıya göz atmadan plan yapmayın :) Hazırsanız o halde en iyi romantik mekanlara göz atıyoruz.




Ankara'da Romantik Yemek ve Mekanlar



Fige


fige restaurant


Eminim romantik mekanları araştırırken ilk karşınıza çıkan mekanlardan birisi Fige'dir. Ben de bilerek bunu başa koydum. Gerçekten dedikleri kadar iyi bir mekan. 2 katlı bir binada güzel bir bahçesiyle hizmet veriyorlar.

Çıkma teklifi gibi durumlar için ek ücrete tabii masa hazırlıyorlar. Bence değerlendirmeli. Özellikle belirli günler yapılan canlı müziğe denk getirirseniz tadından yenmez. Fiyatlar yüksektir.



Cafe Botanica


cafe botanica


Tunalı caddesinin üst tarafında Billur sokakta yer alıyor mekan. Bahçesinin ve içerisinin çok sıcak ve romantik olarak düzenlendiğini söylemeliyim. Şarap menüsünün geniş olduğu mekanda garsonlar gayet ilgili ve güler yüzlü. Fiyatların ortalama sayılabileceği bir mekan. Eğer çıkma teklifi yapmak isterseniz yardımcı olacaklardır :)

Gittiğinizde tüm köşelerde foto çekmek isteyeceksiniz.



JW Marriot Skye Vue


jw marriot skye vue


Çukurambar'da yer alan Marriot'un en üst katında yer alan bu lüks barda romantik dakikalar geçirmek mümkün.  Beton manzaralı güzel bir Ankara manzarası ve İçkili/içkisiz kokteylleriyle tercih edebilirsiniz. Canlı müzikler genellikle Jazz ağırlıklıdır.

Fiyatlar yüksek. Kokteyller farklı fakat çok çok iyi değil. Ambiyans güzel.



No4 Restaurant


no4 restaurant


No 4 romantik olduğu kadar oturup arkadaşlarınızla sakince bir şeyler içmek , takılmak ve sohbet etmek için çok ideal bir mekan. İçerisi oldukça şık. Menüsü zengin. Bence değerlendirebileceğiniz güzel bir alternatif diyebilirim. Wyndham Hotel içerisinde yer almaktadır.



Vesperna


vesperna


Fine Dining ve Lüks restoranlardan birisi olan Vesperna , Söğütözü caddesinde yer alıyor. İçerisi şık olup özellikle yemek kalitesi yüksektir. Fiyatlar pahalı olup bütçenizi ona göre ayarlamakta fayda var. Romantik mekanlar arasında çok önerilmese de bence gidip görmekte fayda var.



Hayyami Şarap Evi


hayyami şarap evi


Doğumgünü kutlamak ve sevgililer günü yemeği gibi bir arayışınız varsa şöyle güzel bir şarap eşliğinde Hayyami uygun olacaktır. Atmosfer gayet güzel, mum ışıkları loş ışıklar ile cesaretinizi toplayıp açılabilirsiniz :)



Aruni Restoran & Bar


aruni restaurant


Arjantin caddesinde bulunan gastronomi olarak iddialı olan , fine dining konseptinde iyi bir mekan Aruni. Çok popüler değildir fakat özel müşterileri ağırlamakta uygun bir konum. Toplantı , kutlama ve diğer özel gün yemekleriniz için kesinlikle uygundur.

Fiyatlar yüksektir. Menü iddialıdır. Gerçekten değecek birisi için gidiniz :D




Gelidonya Feneri


gelidonya feneri


Oldukça küçük , salaş ve samimi bir yer. Adrasan'da bulunan Gelidonya Feneri'nden esinlenerek koyulmuş ismi. Çankaya'da bulunuyor. Romantik akşam geçirmek isteyenler için oldukça uygundur.




Niki Restaurant


niki restaurant


Reşit Galip Caddesinde bulunan Niki Restaurant , şarap ve yemek menüsüyle rakiplerine göre fark yaratıyor. Şık bir mekanda hizmet veriyorlar. Küçük bir de şöminenin bulunduğu mekanı Ankara'da özel günleriniz için tercih edebilirsiniz.




Luigi's Atakule




Şehrin yeni mekanlarından olan Luigi'de italyan lezzetlerini şık bir ortam yemek isteyen çiftlere önerebilirim. Oldukça şık bir mekanda hizmet veren ve iltyan mutfağının yanı sıra Dünya mutfağında da iddialı olan bu mekanda sevgililer günü gibi özel günlerde tercih edebilirsiniz. Yenilenerek açılan Atakule'yi de gezmiş olursunuz :)



Buy Me A Coffee

Yorumlar