Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Hacı Abdullah Lokantası’nın 1888 yılında başlayan serüveni “Ustadan Çırağa” felsefesiyle bu güne kadar gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde “Karaköy Rıhtımı’nda” “Abdullah Efendi” adıyla bir lokanta açılır. Lokantanın işletme ruhsatını bizzat “Sultan II.Abdülhamit Han” vermiştir. Ülkeleri adına İstanbul’u ziyaret eden resmi, özel heyetler, “Abdullah Efendi”de ağırlanır.

Kısa bir geçmiş verdikten sonra incelemeye geçelim dostlar. İstanbul merkezli bir lokanta olan fakat 2 yıl önce Ankara'da Orman Genel Müdürlüğü tesisleri içerisinde de bir şube açan Hacı Abdullah Lokantası'nda birden fazla lezzetlerini tattım. Devamı yazıda.





Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Lezzetlere geçmeden önce mekanın şık havadar ve geleneksel tasarım göz önüne alınarak oluşturulduğunu belirteyim. Alan baya büyük. Yeşillik içerisinde.


Zeytinyağlı Tabağı


Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Kilosuna dikkat eden ve hem de lezzetli şeyler yemek isteyen kişilerin vazgeçilmez tabağı olacaktır. Kuru dolmalar , enginar , taze fasülye ve patlıcan ile servis ediliyor. Tabii diğer çeşitler ile değiştirebilir farklı tabaklar isteğe göre hazırlanabilir. Lezzetlerin hepsi çok iyi. Kuru dolmalar özellikle başarılı. Tavsiye edilir.



Hacı Abdullah Tabağı


Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Bazı yerlerde şefin tabağı olarak geçen özel lezzetlerinin karışım olarak azar azar servis edildiği şekline burada Hacı Abdullah Tabağı diyorlar. İlk geliyorsanız bu tabak sizin için uygundur. Keşkekli kebap , elbasan tava ve ve seçeceğiniz bir özel lezzetten oluşuyor.


Keşkekli Kebap


Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Hacı Abdullah Lokantası'nın favori lezzetlerinden birisi. Kuzu etiyle hazırlanmış keşkek üzerine isteğe göre kuzu eti veya dana eti koyuluyor. Ankara sınırları içerisinde bu kadar özenle ve usule uygun hazırlanmış keşkek sayılıdır. Sırf bu yüzden bile tadılması gerekir. Lezzeti ise başarılı. Zaman zaman kuzu eti ağır olabiliyor.



Hoşaf & Sütlaç


Hacı Abdullah Lokantası Ankara


Özellikle hoşafları çok ünlü olup kavanozlar ile dahi satılmaktadır. Karışık hoşaf önerilir. Yemeğin yanında en iyi eşlikçilerden birisi. Sütlaç ise prinç sübyesi ile hazırlanıp çiftlik sütüyle kaynatılıyor. Zaman zaman kıvam problemleri olsa da yediğim iyi sütlaçlardan.


Hacı Abdullah Lokantası Ankara Menü ve Fiyatlar


Hacı Abdullah Lokantası Ankara



Hacı Abdullah Lokantası Ankara İletişim


Adres : Beştepe Mah. Söğütözü Cad. Yenimahalle/Ankara (orman genel müdürlüğü sosyal tesisleri)
Telefon : (0312) 215 06 06



Yeni yazılar ve keşifler için sosyal medya üzerinden abone olmayı unutmayınız


Yorumlar