Mardin Yeme İçme Rehberi


Mardin Yeme İçme Rehberi


Mezopotamya'nın incisi , dillerin ve dinlerin başkenti olan Mardin'e ben Nisan ayı gibi gittim. Gitmeden önce filmlerden , fotoğraflardan ve yazılardan gördüğüm kadarıyla kafamda bir Mardin resmi vardı. Gerçekten de anlatılanlar gibi büyüleyici , farklı bir dünyaya giriliyor.

Gezi rehberini okumak isteyenler için aşağıya yazı linkini paylaşıyorum. Bu yazının amacı doğru mekanlarda iyi lezzetler yemek için. Hazırsanız başlayalım :)

İlgili yazılar

Mardin Gezi Rehberi
Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller




Mardin Yeme İçme Rehberi


Mardin'in bilinen târihi 3000 sene öncelere dayanıyor. Bu sebepten ötürü bir çok ırk , kültür ve akımlardan etkilenmiş. Doğal olarak bu etkilenmeler mutfağa da yansıyarak karakteristik lezzetler ortaya çıkmış.

Bazı özel lezzetler ; mardin kebabı , sembüsek , ırok , hurmalı kurabiye , kaburga dolma , kapalı lahmacun ... diye gidiyor.


Yasemin Pide Salonu


Mardin Yeme İçme Rehberi


Burası sembüsek ve açık lahmacun yemek için doğru adreslerden. Hamur gayet iyi. İç malzeme belki iyileştirilebilir fakat 2-3 tl fiyatıyla bu kalitede ürün gerçekten taktir edilesi. Burayı not alınız :)



Yusuf Usta




Mardin Kebabı yemek için doğru adres burası. Lokallerin burayı daha çok tavsiye ettiğini söyleyeyim. Mardin Kebabı , süt danası ve kuzu eti karıştırılarak yapılan bir kebap türüdür.



Kebapçı Rıdo


Mardin Yeme İçme Rehberi


90 küsür senelik bir geçmişi olan bu kebapçı Mardin'de en ünlü kebap yapan mekanların başında geliyor. Lokallerin çok tercih etmediğini fakat oldukça turistik olduğunu söyleyeyim. Ben beğendim ama çok iyi diyemem.



Sultan Sofrası




İçli köfteye doymak , kaburga dolmayı tatmak ve diğer yöresel ürünleri denemek isterseniz burası önemli noktalardan. Çarşıda bulunan mekanda bir çok sulu yemek çeşidi mevcut. Uğrayıp gözünüze kestirdiğiniz lezzetleri deneyiniz.



Mezopotamya Aile Çay Bahçesi




Manzaraya dalıp iyi demlenmiş bir çay içmek isterseniz doğru nokta burası. Çay gerçekten çok iyi. Manzara ise bir çok yer gibi burada da aynı şekilde Mezopotamya'nın eşsiz düzlüğüne bakıyor.



Süryani Ev Şarapları


mardin yeme içme


Mardin süryani şaraplarının ünü büyük şehirlere kadar gelmiş durumda. Mardin'de yetişen boğazkere ve öküzgözü çeşit üzümlerinden yapılan şarapları denemek için mutlaka 1 tane alınız. Bir çok marka var fakat benim tercihim Ninova olmuştu. Fabrikasyon olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.



Bağdadi Restaurant


220 liraya 2 kişi için gelen mezeler !!


Burayı kesinlikle önermiyorum ! Geçirdiğim en kötü gecelerden birine imza attı Bağdadi Restaurant. Mardin halkına sordum ve çok tavsiye edildi fakat fiks menü uygulamasına geçmişler. Kişi başı 110tl gibi bir ücret istiyorlar ve menüde doğru düzgün bir şey yok. İçecek dahi verilmiyor. Gelen ürünlerin kalitesi yerlerde. Yapılan müzik zayıf.



Seyr-i Merdin




Yemekleri ortalama lezzette fakat gidip bir şeyler atıştırıp manzaraya dalmak için en iyi nokta diyebilirim. Gecesi ve gündüzü ayrı. Kenarlarda yer bulmak zor ama azim başarıyı getirecektir :) Dediğim gibi yemeklerini önermiyorum , mekan olarak iyi.



Dostlar Haşlama (Midyat)




Eğer yolunuz Midyat'a düşerse burada kuzu haşlama yapan Dostlar Haşlama'ya mutlaka gidiniz. Eğer yağsız seviyorsanız işletmeci yağ oranını ayarlayıp servis ediyor. Kuzu eti çok iyi yerli besi. Suyu şifa kendisi harika. Tatmadan geçmeyin !



Davut Selim ve Artuklu Kahve




Gezi bitip dönerken alışveriş çok keyifli oluyor. Mardin'de almadan dönmeyin dediğim şeylerin başında Hayalet Şeker ve Dibek Kahve geliyor. Hayalet şekerini Davut Selin'den , dibek kahvesini Artukbey Kahve'den almalısınız.


Mardin'de Müzik Dinlemek İçin Doğru Adresler


  • Merlin Konağı
  • Antik Sur


Son olarak Cercis Murat Konağı gastronomi olarak çok iyi olduğunu duydum. Buraya da giderek deneyebilirsiniz. Fiyatlar yüksek olabilir. Dikkat :) Henüz izlemediyseniz Gimbal + Iphone 7 ile çektiğim Mardin Sinematik Vlog ile kapanışı yapalım.




Instagram üzerinden takip etmek için tıklayınız

Yorumlar