Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller


Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller


2 Günlük Mardin gezimde nerede konakladığım ve diğer konaklama önerilerini paylaşmak istedim. Özellikle eski şehir olarak geçen bölgede taş konaklarda kalınması tavsiye olur. Mardin'de o konaklarda kalmadıktan sonra bence o ruhu yakalamak zor.

Ek olarak yazının sonunda Mardin araç ve toplu taşıma seçeneklerini de yazacağım.


İlgili Yazılar

Mardin Gezi Rehberi




Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller



Darius Konağı


Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller


Benim fiyat/performans ekseninde iyi bularak tercih ettiğim otel Darius Konağı oldu. 1700 yıllık eski bir konak olan bina aslına uygun restore edilerek son haline getirilmiş. Günlük ücret benim kaldığım dönemde 2 kişi 170tl. Terası çok iyi , verilen kahvaltı vasat. 1 numaralı oda güzel.

Eksilerinden bahsetmem gerekiyor. Öncelikle otelin otoparkı yok. Yani aracı biraz 3-4 dakika süren bir konuma bırakıyorsunuz. Bu bir çok otel de geçerli çünkü eski Mardin bölgesinde otopark problemli. İkincisi ise sürekli bulunan bir resepsiyon yok. Yani gerçekten otel gibi değilde bir ev gibi işliyor. Çok gerekmese bile işiniz düştüğünde ilgiliyi bulmakla uğraşıyorsunuz.


Tuğhan Hotel


Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller


Burası da bütçe dostu Mardin otellerinden. Eğer Darius olmasaydı sanırım buraya rezervasyon yaptırırdım. Gezerken de gördüğüm kadarıyla tam merkez ortasında kalıyor.

Gecelik fiyatı gittiğim dönemde 2 kişilik 170tl olarak ücretlendiriliyor.


Mardius


Mardin Konaklama Önerisi ve Oteller


Mardius , Mardin'in lüks otellerinden birisi. Yani ücret olarak eğer esnekliğiniz varsa ve iyi bir otel arıyorsanız bildiğim kadarıyla burası iyi bir otel burayı tercih edebilirsiniz. Yok ben çok pahalı olmasın istiyorum derseniz yukarıda ve şimdi listelediğim otellere bakınız.


Diğer Popüler Mardin Otelleri


Listelediğim otellerin fiyat ortalamasına göre yanına (f/p) yazacağım. Sezonunda Mardin çok yoğun oluyor ve otel arayışına giriliyor. İlk gidecekler için bu liste işine yarayacaktır diye düşünüyorum. Fakat bir uyarı yapayım ! Konaklarda odaların hepsi aynı olmuyor. Oda oda kalite değişiyor. Ne kadar önceden arar ve söylerseniz ona göre oda güzelleşir.


  • Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli (f/p)
  • Reyhani Kasrı Hotel Mardin (f/p)
  • Dara Konağı (f/p)
  • Antik Tatlıdede Konağı (f/p)
  • İpekyolu Guest House (kadın girişimciler açmış)
  • İzala Hotel
  • Gazi Konağı
  • Artuklu Kervansarayı


Mardin Uygun Otel


En uygun Mardin Otelleri için Booking üzerinden araştırabilir ve rezerve edebilirsiniz. Eğer benim vereceğim referans linki ile rezervasyonu tamamlarsanız toplam ödemenizin %10-20 ye kadar iadesini alabilirsiniz. Detaylı bilgi için Booking Kampanya 2019 yazıma bakınız.


Mardin Araç ve Ulaşım


Özellikle Mardin Çevre Turu yapacaksanız araç gerekiyor. 1 günlük dahi olsa kesinlikle önceden ayarlayıp gidiniz. Yoğun sezonda otel ve araç bulmak zor bu işi sona bırakmayın.

Araç kiralayan firmalardan güvenilir olan ve havalimanı şubesi olan firmalar enterprise ve avis. İlk gün kiralayıp ikinci gün teslim edebilirsiniz.

Mardin Toplu Taşıma


Araçsız , toplu taşıma ile gezerim diyorsanız bu biraz zor çünkü gezilecek bir çok uzak noktaya otobüs bulunmuyor. Sadece yeni şehir , eski şehir ve kızıltepe arası işleyen bir güzergah var.

Mardin Havalimanı merkez ulaşımı ise taksi veya dolmuşlar ile yapabilirsiniz. Taksiler 50-70 tl civarı , otobüs ile 10 tl civarı bir ücrete denk geliyor.

Eğer Mardin Havalimanı ulaşımı için dolmuş kullanacaksanız önce havalimanı önünden geçen dolmuşa binecek yeni şehirde inecek daha sonra oradan eski şehir dolmuşlarına binecekseniz. Ortalama 35-40 dk dolmuş yolculuğudur. Taksi ile 15-20dk.



Yeni yazılar için takipte kalınız :)

Instagram : https://www.instagram.com/serkanince_/
Youtube : https://www.youtube.com/serkanince

Yorumlar