Ankara Gurme Lezzetler


Ankara Gurme Lezzetler


Ankara'da en iyi lezzetler için dolaşıyor , tadımlar yapıyor ve kritikleri sosyal ağlarda paylaşıyorum. Bugünün yazı konusu ise Ankara'ya ilk kez gelecek bir kişi için mekan rehberi sunmak. Bu mekanlar gerçekten gastronomi olarak iyi konumda olan , bazı mekanları Ankara lokallerinin dahi bilmediği yerler.

Ankara en iyi kahvaltı önerileri için https://www.serkanince.com/2020/01/ankara-en-iyi-kahvalti-mekanlari.html
Ankara en iyi et döner önerileri için https://www.serkanince.com/2017/06/ankarada-en-iyi-et-doner-mekanlari.html


Kelle paça severler mideleri hazırlasın : Keyvan Lokantası


Ankara Gurme Lezzetler


Burayı Ankara lokalleri dahi bilmediği için ilk duyduğunuzda burası neresiymiş yahu diyeceksiniz. Keyvan Lokantası , Ankara'nın kalbi Ulus semtinde hizmet veren salaş bir mekan. Fakat yaptığı kelle paça o kadar iyi ki Ankara için halen en iyisi.

Beyran Çorbası gibi hazırlanan taze taze ürünlerin sıfırdan buluşularak yapıldığını belirteyim. Fiyat Performans çok iyi. Kesinlikle gidilmeli.



Döner için bildiğiniz adresleri unutun : Karadeniz Lokantası


Ankara Gurme Lezzetler


Ankara için oluşturulan yemek listelerinde özellikle döner için genellikle hep aynı mekanları görürsünüz ve bir çoğu beklenen lezzette değildir. Et döner için benim favorilerim arasında olan Sincan'da yer alan mekanı önereceğim , Karadeniz Lokantası.

Dana eti ve gaz ateşiyle pişen bu güzel lezzeti yemek için merkezden biraz çıkmayı göze alacaksınız. Döner dışında pide ve sulu yemeklerinde iddialı olduğu mekana kesin gidiniz. 100gr porsiyon döner 19tl yumuşaklığı ,tuzu ve lezzeti tam karar.




Tavuk Döner için doğru adres : Üçler Lokantası


Ankara Gurme Lezzetler


Et döner kadar açıkçası ben tavuk dönerde seviyorum. fakat tavukların hızla bozulduğu bir ortamda hepimiz yerken 2-3 kere düşünüyoruz. Fakat bu düşünceye yenilip canımızın çektiği zamanlarda bir mekan önereceğim. Üçler Tavuk Lokantası , Ulus'da yer alan eski bir işletme.

Sadece tavuk ürünlerinin olduğu Üçler'de , haşlama , döner , çevirme gibi ana lezzetler var. Ben özellikle dönerini ve haşlamasını öneririm. Tavuk dışında bir tulumba tatlısı yapıyor ki efsane onu da atlamayınız.



En iyi sufle en eskilerden geliyor : Göksu Lokantası


Ankara Gurme Lezzetler
fotoğraf başka bir siteden alıntıdır


Göksu Lokantası , Ankara'nın eski lokantalarından birisi. Bir çok özel lezzet sunuyorlar fakat bir ürünü var ki hiç bir yerde bulunmaz ! Sufle ! Evet böyle geleneksel bir mutfaktan böyle iyi bir sufle beklenmez fakat gerçekten çok iyi.

Özellikle 2-3 kişinin yemesi gereken bu lezzeti denemenizi öneririm.



Türk mutfağının önde gelen lezzetleri : Çiçek Lokantası


Ankara Gurme Lezzetler


Ankara deyince akla bir kaç lokanta gelir bunlardan birisi Çiçek Lokantası. Şuan 2 şube ile yoluna devam lokanta da birbirinden güzel lezzetler var. bamya çorbası , fırın incek , dana roti ve sulu yemekler bazıları.

Fiyatlar ortalama üstü olup verilen paranın değerini alırsınız. Fine Dining konseptidir. Perşembe günler özel dana roti çıkar. Bunu yemeden dönmeyiniz.



Kokorecin en iyisi : Kokomet


Ankara Gurme Lezzetler


Ankara kokoreç ve midye de zayıf bir ilimiz. Özellikle midye zaten yoktur ama kokorecin iyisini yemek mümkün. Bu mekanlardan birisi Kokomet !

Yaşamkent'de yer alan mekan oldukça küçük bir yerde hizmet veriyor. Fırınlama sistemiyle pişirdiği kokoreçleri ızgarada döndürerek servis ediyor. Her gidişimde aynı lezzeti bulduğum için rahatlıkla önerilir.




Çeşit çeşit dondurma en lezzetli adres : Roko Dondurma


Ankara Gurme Lezzetler


Her şehrin iyi bir dondurmacısı vardır ya Roko 'da Ankara için en iyi diyebileceğimiz bir yer. Birbirinden güzel çeşitleri ve o aradığımız süt tadını bulduğumuz nadir dondurmacılardan.

Buranın 2 şubesi var. Birisi yenimahalle birisi demetevler. Demetevler daha eskidir yenimahalle daha yeni. Seçiminizi ona göre yapınız.



İlla Aspava yiyeceğim diyenler için : Meşhur Özçelik Aspava


Ankara Gurme Lezzetler
fotoğraf başka bir siteden alıntıdır


Şimdi Ankara'da Aspava lezzetten öte bir kültür. Yani ikramın bol olduğu gerekirse sigara verildiği gece saatleri açık olan bir mekan ve Ankara halkı buralara gidip yemek yemeyi seviyor. Bir çoğu lezzetten çok uzak tamamen ürün dayamaya yönelik çalışıyor.

Eğer illaki buralardan bir Aspava yiyeceğim neymiş yahu bu derseniz Belligün Sokak da yer alan Meşhur Özçelik Aspava et kalitesi olarak iyilerden bir tanesidir.



Güncel gezi ve önerilerimi Instagram üzerinden paylaşıyorum. Yeni keşifler için takipte kalınız :)

Yorumlar