Çardak Pide Ankara


peynirli pide


Ankara'da en iyi lezzetler için dolaşıyor , tadımlar yapıyor ve kritikleri sosyal ağlarda paylaşıyorum. Bugünün kritiği ise geçen günlerde gitmiş olduğum Çardak Pide mekanına ait.

Mekan , strazburg caddesi üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 30 yıllık bir lokanta ve daha eskiye kadar giden marka geçmişi var. Özellikle karadeniz pideleri ve et döneri ile gönlümü çaldı. Devamı yazıda.





Çardak Pide Ankara mekan



Sipariş verdikten sonra önümüze ilk gelenler ; sıcak mısır ekmeği , salata ve hafif tuzlu trabzon terayağı oldu. Özellikle mısır ekmeğinin sıcak geliyor oluşu çok önemli bir detay :)


eşlikçiler



Karadeniz Pideleri


kapalı kavurmalı pide


Karadeniz Pidesi , aslına uygun olacak şekilde kalın hamur , bol tereyağı ve bol içiyle gelen pideler gerçekten iyi. Hamur günlük hazırlanıp siparişe göre açılıyor ve elektrikli taş fırında pişiyor. Kapalı kavurmalı ve açık peynirli başarılı.

Peynirli Pidenin peynir kalitesi yüksek. Kavurmalı Pidenin ise kavurması gayet lezzetli olup belki bir tuz oranı arttırılabilir. Bir diğer eleştirim kavurmalı pide fiyatı 33tl. Bu çok yüksek geldi bana.



Et Döner


et döner


Efenim geldik et dönere. Pidelerin önüne geçerek benim gibi bir ankara döner sevdalısını etkileyen sayılı dönerlerden. Kömür ateşinde pişiyor. Dana eti olup , kuzu kuyruk yağı ile taçlandırılmış. Saat 12 gibi başlanan servis küçük boyutlarda takıldığı için saat 2-3 gibi bitiyor. 100gr 23 lira. Kesinlikle bu et döner denenmeli.


Et Döner Video



Çardak Pide Ankara Menü ve Fiyatlar


Çardak Pide Ankara menü ve fiyat



Çardak Pide Ankara İletişim

Adres: Strazburg Cd. 30-A Sıhhiye/Ankara
Telefon: 312 230 17 78


Sosyal medyadan beni takip ederek yeni mekan keşiflerinden haber olabilirsiniz :)

Yorumlar

  1. Ilker Başar Ekmekçi20.02.2018 05:59

    Serkan bey,beğenileriniz ve eleştirileriniz için çok memnun olduk.Sizi ve sevdiklerinizi tekrar mekanımızda görme ümidiyle efendim.İzin verirseniz sitenizi sayfamızda paylaşmak isteriz.Esen kalın..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler güzel yorumlarınız için. Paylaşmanızı tabii isterim seve seve :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :