Eski Sofra Ankara


Eski Sofra Ankara



Merhabalar herkese. Ankara'da en iyi lezzetler için dolaşıyor , yiyor içiyor ve kritikleri gerekli mecralarda paylaşıyorum. Bugünün kritiği ise geçen günlerde gitmiş olduğum Eski Sofra mekanına ait.

1993 tarihinden beri aynı mekanda hizmet veren ve daha eskiden "Tarihi Çiçek Lokantası" ismiyle bu sektöre giriş yapmış olan Eski Sofra Necatibey caddesi üzerinde köşede yer alıyor. Geleneksel Türk ve Osmanlı Mutfağı olarak değerlendirdiğimiz mekanda bir çok sulu ve kebap çeşitleri mevcut.

Mekanın eksikleri mevcut. Bu yazı bir eleştiri yazısıdır !



Eski Sofra Kritik


Lezzet olarak açıkçası büyük beklenti ile gittiğim beklediğimi bulamadığım mekanlardan.En iddialı lezzetlerden 4 farklı çeşit denedim. Bunlar arasında illa birini seçecek isem Ankara Tava olur. O da arpa şehriye yerine pilav tercih edilmesi eksisi. Büryan kebap ise kuzudan yapılıyor fakat etin kokusu bende kuzudan çok artık koyunlaşmış bir et izlenimi verdi :/ Detaylı incelemelere bir göz atalım.


Ankara Tava


Eski Sofra Ankara ankara tava


Mekanın en iddialı lezzeti Ankara Tava. Yediklerim arasında en beğendiğim bu oldu. Plav olarak arpa şehriyeyi ben daha çok yakıştırıyorum fakat Ankara Tava prinç pilavı ile hazırlanması gerektiği için aslına uygun. Lezzet olarak 10/7 diyebilirim. Fiyat olarak ise 27tl !



Kavurma 


Eski Sofra Ankara


Bir diğer denediğim lezzet ise Kavurma. Porsiyon olarak bence az. Fiyatı 24 tl. Lezzet olarak 10/6 diyebilirim. Çok iyi kavurmalar yedim fakat bu onlardan birisi değil.



Büryan Kebap


Eski Sofra Ankara büryan


Kuzu gerdandan yapıldığını belirttikleri Büryan Kebap en özel yemeklerinden olup en lezzetsiz bulduğum çeşit oldu. Öncelikle et çok ağır kokuyordu. Kuzudan ziyade sanki koyunlaşmış bir et diyebilirim. Fırında çok pişirdikleri için etin içerisinde su kalmadığı gibi sertleşmişti. 24tl ücret ile satılan bu yemek bence 10/4 puan ile lezzetsiz sınıfında.



Patlıcan Musakka


Eski Sofra Ankara büryan


Sulu sebze yemeklerinden birisini denemek adına seçimim Patlıcan Musakka oldu. Porsiyon ve fiyat olarak kabul edilebilir olan bu yemeğin lezzeti 10/6 ancak diyebiliyorum.


Eski Sofra Özetle


  • Sulu yemekler için Kızılay bölgesinde alternatif olarak belki değerlendirilebilir.
  • Fiyatlar kesinlikle makul seviyeye indirilmeli. Bu haliyle bu lezzet ile tercih edilmesi zor.
  • Hijyen , hizmet ve yemek çeşitleri geçer not alıyor. Garsonlar bilgili.
  • Kullanılan kuzu etinin kalitesi kesinlikle düşüktü. El atılmalı.



Eski Sofra İletişim


Adres: Necatibey Caddesi 15/B Sıhhıye , Ankara
Telefon: 0312 229 44 00


Tüm incelemeler bana ait olup %100 objektif yorumlardan oluşur.Kesinlikle reklam , kayırma ve karalama gibi amaçlar içermez. Instagram üzerinden takipte kalınız Tıklayın !


Yorumlar