Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi Alma



Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi


Bu yazdıklarım Ankara ili için bireysel başvuruyu kapsamaktadır. Eylül ayında yapacağımız gezi için vize alma aşamalarını not düşüyorum.




Schengen Vizesi Alacaklar İçin Önemli Bilgiler


  • Vize başvurularını 20-30 gün önceden yapın
  • Vize ücreti 60eur
  • Vize başvuru sırasında otel ve uçak belgelerinizin olması çok önemlidir.
  • Önemli bir detay olarak konsolosluk başvurumuzda onaylı ve imzalı bir şekilde otel rezervasyon belgesi istedi. Yani öyle booking üzerinden geçici rezerveleri kabul etmeyecekler!
  • İlk olarak hangi ülkeye giriş yapılacaksa o ülkeden vize başvurusu yapılması daha uygundur.
  • Eğer yakın tarihte başka bir schengen ülkesine plan yapıyorsanız bunu not düşün. Belki daha uzun vize almak için etki edebilir.
  • Çek Cumhuriyeti ismi bildiğiniz üzere Çekya olarak da kullanılmaktadır. Fakat belgeler ve resmi yazışmalarda Çek Cumhuriyeti olarak yazılması uygundur.
  • Eş olarak başvurularda ayrı ayrı randevu alıp ayrı olarak başvuru yapılması gerek.


İlk Adım : Çek Konsolosluğu Randevu


Çek Konsolosluğu VFS Global aracı şirketi ile çalışmakta. Fakat bir çok kişinin bilmediği ve sitelerinde çok açık olarak yazmadığı bir detay var ! Haftanın sadece çarşamba günleri vize bölümü açık ve direkt Çek Konsolosluğuna bireysel başvuru yapabilirsiniz. Bunun haricinde ise VFS Global zorunluluğu var. Bilmeyenler için aracı şirket üzerinden başvurularda vize ücreti hariç 20eur şirkete veriliyor ! Bir çok kişi bunu bilmeyerek direkt aracı şirketlerine yöneliyor.

Çek Konsolosluğuna bireysel başvuru yapacağınızı düşünerek aşağıda yer alan siteye girip uygun olan bir tarihe randevu yaptırıyoruz. Unutmayın ! araya 1-2 hafta süre olsun belgeleri toplamak için

https://www.visapoint.eu/


İkinci Adım : Belgeleri Hazırlama


Her konsolosluk farklı belgeler isteyebilir. Bu belgelerin güncel hallerini doğru şekilde öğrenmek için konsoloslukların kendi sitelerinde yer alan formlar ve istenen belgeler kısmına bakmak gerekiyor. Aşağıda verdiğim linklerden Çek Cumhuriyeti Konsolosluğunun istediği belgeleri ve gerekli form detaylarını görebilirsiniz.

İyi okuyup belgeleriniz ile tam olarak gitmeniz size süre kazandıracaktır.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu
Çek Cumhuriyeti Vize İstenen Belgeler



Üçüncü Adım : Başvuru


Tüm belgeleri hazırladınız. Randevu aldığınız gün geldi. Düzgün bir şekilde şeffaf klasöre koyarak ilgili konsolosluğa götürebilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçilik İletişim


Adres : Kaptanpaşa sokak no:15, G.O.P, 06700 Ankara
Telefon : 0312 405 61 39 (telefon açılmama ihtimali yüksek)



Son : Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi Alma


Son olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Evet ülkemizden Avrupa taraflarına yoğun göç durumu yaşanıyor fakat gerçekten hak eden kişilere bu vizeyi uzun süreli vermeyerek adeta her yolculuğa çıkmadan önce 60-80eur tutarlarında binlerce kişiden para alarak işi ticarete dökmüşler. Sicil temiz bile olsa , paranız çok bile olsa vizeyi kısa verebiliyorlar. Bunun amacının tamamen ticari olduğunu düşünüyorum.

Sonucu da yazmak isterim. Eylül başvurusunda Çekler bize 20 gün geçerli olarak komik bir vize verdiler.



Yorumlar

  1. Sevgili okuyucular , okumadığım gözden kaçmış iyi dergiler olabilir. Eğer burada listelenmeyen bir yayın var ise lütfen yazınız :)

    YanıtlaSil
  2. Murat Soydemir8.01.2018 14:26

    gastronomi turkey eklenebilir e - dergi mevcut

    YanıtlaSil
  3. Listede mevcut sanıyorum gözünüzden kaçtı , teşekkürler yorum için :)

    YanıtlaSil
  4. Murat Soydemir8.01.2018 14:48

    evet öyle olmuş :) , aslında sizin verdiğiniz linkte 119. sayıya kadar mevcut benim baktığım sitede ise 127. sayı yani 2018 ocağa kadar ücretsiz e dergi olarak mevcut https://www.gastronomiturkey.com/gastronomi-dergisi

    dergileri çok güzel derlemişsiniz elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Linki düzelttim teşekkürler dikkatiniz için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :