Chef in The Kitchen'da Burger Denedik


Chef in The Kitchen burger


Merhabalar herkese. Ankara'da en iyi lezzetler için dolaşıyor , yiyor içiyor ve beğendiğim mekanları gerekli mecralarda paylaşım yapıyorum. Aynı zamanda yiyici dostlarımız ile ortak etkinliklerde buluşup mekanları test ediyor ve özel etkinliklerde buluşuyoruz.

Bunlardan birisini geçen günlerde Chef in The Kitchen'da düzenledik. #BabaSofrası adı altında @gurmebaba @tuzsuzbaharat ve @anadoluguru hesaplarıyla buluştuk.

Buluşma sebebi Chef in The Kitchen'da çok özel lezzetlere imza eden Chef Berker Varlık'ın yeni menü için oluşturmuş olduğu burger çeşitlerini denemekti. Gelin şimdi hep beraber hangi burgerleri denedik hangisini beğendik bir bakalım.


Dry Aged Burger


Chef in The Kitchen burger


Bu burger gerçekten özel diyebileceğimiz her yerde bulunamayacak bir lezzet. Dry Aged etin kıyma olarak çekilmesi ve pancar suyuyla renklendirilmiş özel yapım burger ekmekleri ile buluşmasından oluşuyor. En beğendiğimiz burger bu oldu. İçinde ki su oranı ve lezzeti iz bırakıyor.

Dry Aged Et Nedir ?


29-30 gün boyunca 0 derece ve belli bir nem oranına sahip özel dolaplarda dinlendirilmiş eti ifade eder. Dry Age yöntemin adı olup örnek olarak Dry Aged Steak ise etin niteliğini taşır. Burada ki amaç etin lezzetini arttırmaya yönelik olup daha yumuşak ve sulu bir et ortaya çıkmaktadır.



Adana Burger


Chef in The Kitchen burger


Adana Burger daha baharatlı ve geleneksel tatları sevenlere göz kırpan bir burger. Lezzet olarak en çok iz bırakan ikinci burger oldu. Ankara'da şuan başka bir yerde yemenizin mümkün olmadığı özel hazırlanıp , ar-ge yapılmış bir burger kendisi. Ben beğendim , tavsiye olur.



Kuzu Burger


Chef in The Kitchen burger


Kuzu Burger , tamamen kuzu etinden oluşan bir burger çeşidi. Bu yönde bir talebin olabileceğini ön görerek geliştirilmiş bir burger. Farklı bir lezzeti var. İz bırakan üçüncü ve son burger oldu. Yoğun bir peynir ile servis ediliyor. Farklı tatlar için uygun.



Taco


Chef in The Kitchen burger


En iyi Taco bende diyen Berker bey bizlere Mango meyvesinin yoğun olduğu çok lezzetli ve çıtır bir Taco hazırlamış. Tadımlık olarak ikram ettiği Taco çok başarılıydı. İlgilisine duyurulur :)



Sonuç


Chef in The Kitchen burger


Ankara'da burger yiyebileceğiniz iyi mekanlardan birisi kesinlikle Chef in The Kitchen. Ekmeklerin kendi bünyelerinde yapıldığını, taze olarak üretildiğini not düşeyim. Yeni burgerlere özel pancar suyunda bekletilmiş ekmekler eşlik edecek. Afiyet olsun.


Chef in The Kitchen İletişim


Adres : Sarnıç Park AVM Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2902 Sok. No 7/2 Çankaya/Ankara
Telefon : +90 532 154 01 42


Yorumlar