Ankara'da En İyi Et Döner Mekanları


et döner tarihi
1855 yılında James Robertson tarafından çekilen ve ilk dönerci fotoğrafı olduğu kabul edilen kare


Türkiye'de şüphesiz en sevilen kebaplar arasından Et Döner geliyor. Özellikle yaygın olarak Kıymasız ve Kıymalı et takılarak yapılmaktadır.Bursa'da et döner, kıyma karışımından , Ankara'da ise kıymasız parça et takılarak yapılır. Ankara Yaprak Döner olarak anılmasının sebebi dönerin kesilirken parça olarak dökülmesidir.

Et dönerin geçmişi 150 yıl öncesine kadar uzanıyor.Dönerin mucidi söylentiye göre Kastamonulu bir aşçı olan Hamdi Usta'dır. (Wiki)

Bir et dönerin başarıya ulaşabilmesi için önem arz eden maddeler ;

  • Et kalitesi (dana,kuzu karışımı idealdir)
  • Yağ oranı (gerçek kuzu kuyruk yağı ve ideal oran)
  • Pişirme şekli (odun ateşi tercihimiz fakat bu zorunlu değil)

Gelelim Ankara'da en iyi Et Döner yapan mekanlara ! Sıralama en başarılı bulduğum mekanlara göredir.Yazının sonunda puanlamayı görebilirsiniz. Ankara'da en iyi et döner nerede yenir sorunuza cevap olacak diye düşünüyorum.



Canbolat

[Eklenme : 10.09.2019]

Canbolat döner


Aydınlıevler'de bulunan bu kendine has dönerci Canbolat'da gerçekten çok iyi bir döner yedim. Döner dışında esnaflıkları ile iz bırakan küçük, salaş , samimi ve lezzetli bir mekan.

Döner dana etinden ve odun ateşinde pişiyor. Odun ateşinde döner yüksek ısıdan dolay kuruması hızlı olur. Bunun için sürekli döneri takip etmek ve kesmek gerekir. Bunu iyi başardıkları için döner sulu ve oldukça iyi lezzete sahip. Mekan sabahları , akşamlar ve haftasonları kapalı. Hafta içi öğlen saatlerinde denk getirebilirsiniz.

Bu haliyle ilk önerdiğim mekanların başında geliyor , rahatlıkla öneriyorum :)


Çardak Pide Döner

[Eklenme : 19.03.2018]

Çardak Pide Döner


Mekan , strazburg caddesi üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 30 yıllık bir lokanta ve eskiye dayanan bir lokantacılık geçmişi var. Özellikle karadeniz pideleri ve et döneri ile gönlümü çaldı.

Çardak Pide , kendine has şekilde bir döner takıyor. Baştan uyarıyorum buranın döneri herkese hitap etmeyecek. Sarımsak aromasının yoğun olduğu bir marinasyon ile hazırlanıyor. Dokusu diğer dönerlere göre gerçekten farklı. En sevdiğim yanı günlük çok az kilo döner takmaları ve öğleden sonra kısa sürede bitmesi. Denemek için mutlaka not alın. Ya çok seveksiniz , ya hiç :)

Detaylı inceleme için blog yazım : http://www.serkanince.com/2018/02/cardak-pide-ankara.html


Kadir Dayı Piknik

[Eklenme : 22.06.2017]



Kadir Dayı Piknik, oldukça salaş bir esnaf lokantası. Mekan özellikle et döner ve köfte ile iddialı. Ben tabii ki dönerini deniyorum. %100 dana eti ve gaz ocağı kullanılıyor.Ekmek arası veya servis seçeneği var. Ben etin tadını daha iyi alabilmek için her zaman servis tercih ediyorum size de bu şekilde tüketmenizi öneririm.. 70gr standart porsiyon döner. 14tl ücreti var (2017)

Ankara için en iyi döner sıralamalarını alt üst edecek kadar iyi bir döner olduğu için hemen listeyi güncelleyerek en beğendiğim Mutlu Lokantası ile eşit puanı layık gördüm. Eğer yolunuz Ostim tarafına düşerse kesinlikle deneyiniz. Döner , terbiyesiz dana buttan takılmakta.

Uyarı : Gittiğinizde lütfen servis olarak alınız. Ekmek arası çok bir şey anlamayacaksınız.



Develi Pide Kebap

[Eklenme : 01.02.2018]

develi pide kebap


Ulus Anafartalar caddesinden inerken sol tarafta yer alan bu mekan ; Ulus geneli bence en iyi et döner yiyebileceğiniz mekandır. %85-90 oranı dana gerisi kuzu olarak takılan bu lezzetli döner tuz , yağ ve lezzet anlamında damakta hissedilir bir anı bırakıyor.

Since 1956 olduğunu ve Et Döner dışında cevizli pidesi de efsane olduğunu belirteyim. Fiyatı hatırladığım kadarıyla 100gr 16tl olarak ücretlendiriliyor. Bence bir gidip deneyiniz.

Adres: Anafatalar Cad. 72/c Ulus


Pehlivan Kebap

pehlivan kebap



Çok bilinmeyen fakat sağlam dönercilerden kendisi. Kızılay 'Menekşe Pasajının' en alt katında bulunan dışarıdan görerek girmenizin zor olduğu özellikle bulmanız gereken bir dönerci Pehlivan Kebap.

Esnaf lokantası olup Et Döner %100 danadan oluşuyor.Gayet sulu ve lezzetli. Mekanda aynı zamanda inegöl köfte de çıkıyor. Ben inegöl köfte sevmediğimden olumlu bir şey diyemem fakat Kızılay bölgesinde en iyi Ankara Döneri yiyebileceğiniz mekan burasıdır bence. Döner , kızarmış ekmek ve salata ile sunuluyor :)

Detaylı inceleme için blog yazım : http://www.serkanince.com/2017/03/pehlivan-kebap-ankara.html




Mutlu Lokantası




ankara mutlu lokantası


Güncelleme (10.09.2019) : Son zamanlarda yediğim dönerler inanılmaz lezzetsiz , kuru ve sert. Kendilerine söylediğimde etin farklı bir yerini kullanmaya başladıklarını dile getirdiler. Bu haliyle eskisi gibi beğenmiyor , ortalama diyorum.
Ankara'da şuan için en iyi et döner yiyebileceğiniz mekanlardan birisi kendisi. Esnaf lokantasıdır. Dükkanı büyütme imkanları olmasına rağmen uzun yıllardır aynı yerindedir. Hafta içi akşama doğru döner biter , cumartesi günü saat 15:00'e kadar biter , pazar kapalıdır.

Gaz ocağında dönen dana eti önden kızartılmış beyaz ekmek ile servis ediliyor. Porsiyonu idealdir. Porsiyon et dönerin fiyatı 20tl.

Mekanda neredeyse dönerden daha güzel bir şey daha var ! O da kıymalı patlıcan musakkası. Gerçekten enfes olup az pilav az musakka alınarak döneri takviye edebilirsiniz.Fazla sohbet edip mekanı meşgul etmeyin diye çay yoktur :/

Detaylı inceleme için blog yazım : http://www.serkanince.com/2017/03/mutlu-lokantasi-ankara.html



Ankaragücü Menekşe Döner

ankaragücü döner


Sahipleri koyu Ankara Güçlü olmasından dolayı bir zamanlar Ankaragücü Dönercisi olarak bilinen , tabelasında halen logosu bulunan lezzetli döner ve köfte yapan bir mekan kendileri. Az döner az köfte buranın ünlü mottosu olup köfteyi denemeden geçmeyiniz. Ortaya piyaz alabilirsiniz fakat piyaz çok başarılı değil. Köfte ve döner ile devam ediniz :)

*Döner zaman zaman aynı seviyede çıkmıyor olsa da genel alamda beğeneceğinizi umuyorum

Mekana ulaşım için : http://4sq.com/vGcdH0





Çankaya Lokantası


çankaya lokantası
bu fotoğraf başka bir yerden alıntıdır


Ankara'nın eski mekanlarından birisi olan Çankaya Lokantası ,üstteki mekanlar gibi esnaf lokantası sınıfında ve Ankara Döneri yapanlardan birisidir.Döneri diğerlerine göre daha tuzlu ve aromalı bulduğum mekanda aynı zamanda 20 adet sulu yemek bulunmaktadır.Döneri daha yağlı olabilir , eti yavan kalmış.

Öğlenleri gitmemeniz tavsiye olur çünkü aşırı yoğun ! Ben maalesef öğlen gittiğim için çok mutlu ayrılamadım.

Mekana ulaşım için : http://4sq.com/cG01uv


Azim Beşiktaş Dönercisi

beşiktaş dönercisi


Ulus , esnaf lokantası ve tarihi restoranlar açısından çok zengin bir semt. Bir çok mekan uzun yıllardır açık ve salaş mekanlar olarak hizmet veriyor. Bunlardan birisi Azim Beşiktaş Dönercisi. 1952 yılından itibaren kuşak değiştirerek gelen bu mekanda sadece Et Döner ve Köfte var.  Aynı et döner ile iskender de yapıyorlar talep ederseniz.

Önümüze gelen döner gayet lezzetli. Fotoğrafta görüldüğü üzere porsiyonu yeterli. Tuz ve yağ oranı kesinlikle kararında. Yanında gelen biber,turşu ve pide lezzeti arttırıyor. En beğendiğim Mutlu Lokantası döneri ile yarışacak seviyede diyebilirim. Dönerin porsiyon ücreti 18 tl.

Dönerin yanında 1 porsiyon köfte söyledim.İz bırakan bir lezzete sahip değil. İkram olarak gelen salata taze ve yeterli.

Detaylı inceleme için blog yazım : http://www.serkanince.com/2017/03/besiktas-donercisi-ulus-ankara.html



Mekanların Puan ve Sıralaması


Puan tamamen dönerin lezzetine odaklı olup , ikram ve mekan kalitesine göre değildir ! Kendi görüşlerim olup katılan ve katılmayan tabii ki olacaktır. Listeyi sık sık güncelleyeceğim. Yeni mekanlar eklenecek , var olan mekanlar tat değişimi olursa çıkarılacaktır. Bu listeyi oluşturmak için yaklaşık 30 mekanda döner yediğimi ve yemeye de devam ettiğimi belirteyim :)

  1. Canbolat (5/4.5)
  2. Çardak Pide Döner (5/4.0)
  3. Kadir Dayı Piknik (5/4.0)
  4. Develi Pide Kebap (4)
  5. Pehlivan Kebap (5/4)
  6. Mutlu Lokantası (5/3,5)
  7. Ankaragücü Menekşe Döner (5/3.5)
  8. Çankaya Lokantası (5/3.5)
  9. Azim Beşiktaş Dönercisi (5/3)


Sosyal medyadan beni takip ederek yeni mekan keşiflerinden haber olabilirsiniz :) Instagram üzerinden takip etmek için Tıklayınız

Yorumlar