Tadan Pide Balgat , Ankara


tadan pide balgat


Tadan Pide 6 şube olarak Ankara'da hizmet veren belli bir kalite ve lezzete sahip bir pideci. Geçtiğimiz aylarda ise kebapçıların merkezi olan Ankara Balgat ilçesine yeni bir şube açtı.

Develi Cıvıklısı , Develi Pidesi olarak anılan pide çeşidinin güzel bir örneğini burada yedik. Develi , Kayseri ilinin bir köyü olup Cıvıklı adı ise tüm parça etin çift bıçak altında kıyılarak kıyma yapılması sonucu etin yağının da çift bıçak darbeleriyle erimesi sonucu cıvıdığından geliyormuş.

Mekan'da yer alan en güzel şeylerden birisi Taş Fırın ve Odun ateşi yanıyor olması. Pidelerin veya herhangi bir şeyin bu özellikte bir fırında pişmesi bile başlı başına lezzet katıyor.

Düzeltme [10.11.2017] : Mekan yakın bir tarihte kapandı.




tadan pide balgat


Gelelim pideye. Fırından çıktığı gibi kesiliyor , yağlanıyor ve üstüne maydanoz serpilerek servis ediliyor. Fotoğraf bu işlem yapıldıktan sonra ki kare.

tadan pide balgat


Sunum ise köz biber , salata ile tahta altlık aracıyla servis ediliyor.

tadan pide balgat


Pide porsiyon fiyatları 14-16 civarı. İnce hamur , çıtır lezzeti ve malzemesiyle gayet güzel. Mideyi yormayan ve porsiyon olarak doyurucu gramajda. Eğer balgat civarında ciğer ve kebap yemekten bıktıysanız bu pideciyi deneyebilirsiniz.Tadan Pide ,üstün bir şey vaat etmiyor olsa da mekanın havadar,temiz ve pidelerin ortalama üstü lezzette olması tercih sebebimiz.

Afiyet olsun


Bonus Video : Pide Kesim Videosu !



Tadan Pide Balgat İletişim

Adres : Ziyabey Caddesi No/24 Çankaya, Ankara
Telefon : (0312) 286 5 286


Yeni mekan ve lezzet keşifleri için Instagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ! Takip Et

Yorumlar