Yerli Girişim Mekanist Zomato Tarafından Satın Alındı


mekanist satın alındı


8 yıl önce kurulan yerli restoran keşif platformu Mekanist , global olarak tanınan Zomato tarafından satın alındı. Kişisel olarak Zomato'nun iyi bir hamle yaptığını düşünüyorum. Türkiye'de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine erişen Mekanist iddaalı bir oyuncu.Zomato , Mekanist'i bünyesine katmasıyla birlikte bu kulvarda çok güçlü bir konum elde etmiş oldu.Umarım bu satın alma her iki taraf içinde daha iyiye olmuştur.Ankara'da zomato etkinlikleri görmeyi diliyoruz.

Satın almayla ilgili detaylara bakalım biraz ;



Zomato, Mekanist satın alımıyla beraber Türkiye'nin farklı şehirlerinde dışarıda yeme-içme mekanı arayanların tercihi olacak. Böylece Zomato, İstanbul ve Ankara'da listelediği 27,500 restoranla birlikte Türkiye çapında 50,000 restorana ulaşıyor.

Zomato kurucusu ve CEO'su Deepinder Goyal, “Mekanist, Türkiye'de restoran arama ve keşif rehberi hizmeti veren güçlü oyunculardan ve en önemli olarak değerlendirdiğimiz pazarlardan biri olan Türkiye'de Mekanist'i yanımıza alarak büyümeye devam edecek olmamızdan dolayı heyecanlıyız. Türk girişim ekosistemindeki ilk ve en başarılı markalardan biri olan Mekanist'in, Zomato'nun bir parçası olması mutluluk verici.” dedi.

Bir Bakışta Zomato'nun Mekanist'i satın alması

  • Zomato, Kasım 2013'te web sitesini ve mobil uygulamalarını yayına alarak Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle Türkiye'de servis vermeye başladı.
  • Zomato, 29 Ocak 2015 tarihinde Türkiye'nin en büyük restoran arama servisi Mekanist'in bedeli gizli tutulan satın alımını gerçekleştirdi.
  • Entegre edilen ürün, önümüzdeki birkaç ay içerisinde hem kullanıcıların hem de restoran sahiplerinin rahatlıkla kullanabileceği şekilde Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle yayında olacak. Entegrasyondan sonra Zomato 50,000'i aşkın restoranı kapsarken aylık trafiğini 3 milyonun üzerine çıkaracak.

Yorumlar