Kadın Cinayetlerini Yüzümüze Çarpan Anıt Sayaç


kadına şiddet


Kadına şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili bir girişim Anıt Sayaç.Sitenin amacı her gün erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybeden kadınların anısını yaşatmak ve dijital sayaç oluşturarak kadına yönelik şiddetin ne hallere geldiğini yüzümüze çarpmak,farkındalık yaratmak.

Elde edilen veriler ve oluşturulan kadın cinayetleri veritabanı ile ilgili sitede ki açıklama ;

Bu sitenin veri tabanın oluşturulmasında, 2012’de kadına yönelik şiddetten hayatını kaybeden kadınlara ait veriler konusunda Adalet Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların sonuçsuz kalması üzerine 2008 – 2013 yılları arasındaki 5 yıllık süre için medya üzerinden yapılan bir tarama yapıldı. Sitede, bu taramanın sonuçlarının “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” ile karşılaştırılmasından sonra ortaya çıkan cinayet listesi kullanıldı. Kadın cinayetleri verileri derlenirken, aile içi şiddet veya kadına yönelik olmayan cinayetler listeye alınmadı. Kadın cinayeti olduğu sonradan anlaşılan Sinem Yurdanur cinayeti gibi olaylar da sayfaya güncellenerek eklendi. Burada sadece medya’da çıkan cinayetler kullanılıyor. Medya’nın bilmediği, bizim ulaşamadığımız bir sürü cinayetin olması mümkündür. 
Farkındalık yaratmak adına çok düşünceli bir proje.Maalesef kadın cinayetleri ile ilgili adaletin sağlanamaması gereken eğitimin  verilememesi ve medyanın bu tür haberleri normalleştirerek sunması kadın cinayetlerinde ki artışın nedenleri arasında.

daha bilinçli ve aklıyla hareket eden bir toplum için.

Ekleme : Proje Detay

Anıt Sayaç Web

Yorumlar

  1. cezbetkadinlari5.02.2015 14:42

    bu paylaşım çok işime yaradı. Teşekkür ederim.
    http://cezbetkadinlari.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :