Monochroma - Yerli Oyunumuz


Monochroma oyun


Geçtiğimiz günlerde puzzle-platform türünde distopik bir yerli oyun Monochroma tüm dünyada satışa sunuldu.Steam ve playstore üzerinden satın alınarak indirilebilen bu yerli yapım çok orjinal ve sinematik bir oynanış sunuyor.

Bu aşamaya gelmeden daha önce kickstarter üzerinden öncelikle bağış kampanyası açılmış ve hedef olarak 80.000 $ belirlenmişti.Nowhere Studios , beklenen süre sonunda kickstarter üzerinden toplam 84.644 $ para toplayarak hedefine fazlasıyla ulaştı ve oyunu tamamlayarak tüm dünyaya satışa sundu.


Monochroma oyunu


Monochroma Hikayesi

Hikâye , 1950’lerde distopik bir ortamda, büyük bir şirketin insanlara robotlar sattığı fantastik bir şehirde sürüyor.Siz,iki kardeşten büyük olanı kontrol ediyorsunuz. Bir gece kardeş sakatlanıyor, yardım ararken fırtınaya yakalanıyor ve kendinizi şirketin gizemlerini öğrendiğiniz depoda buluyorsunuz.

Monochroma Oynanış

Oyunda bir dizi bulmacaları çözerek ilerliyoruz.Platform puzzle (indie) oyunlarından.Ben şahsen bu tarz platform oyunlarında keyif alıyorum.Monochroma gerek hikaye gerek sinematik görüntüleri olsun kaliteli bir yerli oyun.

Sonuç

Monochroma , farklı bir kurgu ve çizgiye sahip diye düşünüyorum.Böyle güzel bir projenin Türkiye'den çıkması tabi ki çok daha gurur verici.Umarım daha fazla bu tarz projeler göreceğiz.Satın alabilir veya oyunun demosunu indirerek deneyebilirsiniz.

İlgili Linkler

Steam ile Satın Al
Monochroma Resmi Sayfa
Monochroma İncelemesi


Bir diğer puzzle-platforum oyunu olan The Cave oyununu incelediğim blog yazımı okuyabilirsiniz.

Yorumlar