Blog Siteme Neden Erişim Sağlanamadı


bad google


3 gündür serkanince.com adresi üzerinden blog adresime erişim sağlanamıyordu.Bugün itibariyle uzun uğraşlar sonucu sorunu çözerek erişebilir hale getirdim.

Peki sorunun kaynağı neydi ?

Teknoloji devi ! Google ve alan adı kayıt sitelerinin en ünlülerinden Enom sağ olsunlar bir alan adı kaydını yenileyemediler.Sorunun detayı , Google Apps servisinin düzgün bir şekilde işlemeyişi ve yönetici hesabının devre dışı bırakılarak Google Wallet ile ödemeyi gerçekleştiremiyor olmam.

Gerek forum gerek bloglarda bulduğum bilgiler ışığında öncelikle google yönetici hesabımı şifremi unuttum diyerek bir şekilde aktif ettim.Daha sonra apps servisine girerek faturalandırma bilgilerini güncelledim.Güncelleme sonrasında hala açılmayan alan adını ünlü forumlardan verilen linkler ile zar zor aktif ettim ve 3 günlük bir macera sonucunda blog ulaşılabilir hale geldi.


Sorunu Yaşayabilecekler İçin Çözüm Yolları

Böyle basit bir alan adı yenileme işleminin kronik sorun haline geldiğini araştırmalar sonucu gördüm.Aşağıda ki sorunları yaşıyorsanız adımları takip ederek sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Google yönetici hesabı devre dışı bırakılan , farklı bir hesap ile oturum açmalısınız hatası alanlar , alan adı yenileme tarihini geçirenler , enom alan adı etkinleştirme sorunu yaşayanlar ve faturalama doğrulama adımında hata alanlar ;

  1. Öncelikle Linkten yönetici hesabınızı aktif hale getirmelisiniz.Bunun için kullanıcı adınız değiştirmediyseniz bloggeradmin@alanadiniz.com şeklindedir.Şifremi unuttum diyerek yeni şifre ile yönetici hesabını aktifleştiriyorsunuz.
  2. Yönetici hesabına giriş yapıp güncel fatura bilgileri ve ücret için kredi kartı bilgilerini giriyoruz.
  3. Yönetici hesabını google+ hesabına yükseltiyoruz.
  4. Yönetici hesabının google wallet servisine girip tekrar sisteme bir kredi kartı giriyoruz.
  5. Daha sonra ise yönetici bölümünde faturalandırma bölümünden faturalandırma bilgilerini doğruluyoruz.
  6. Bende fatura bilgilerini doğrulama ekranında her seferinde hata verdi.Bu hatayı çözmek için ise linki kopyalayıp son bölümünü değiştirip adres kısmına yapıştırın. Örnek : www.google.com/a/cpanel/domain/renew-domain/serkanince.com

Yorumlar