Zomato Nedir


zomato türkiye


Güncelleme : Mayıs 2017'de Zomato Türkiye ofisi kapatılmıştır. Türkçe olarak yayına devam edecek olup yeni mekan ekleme ve güncelleme gibi operasyonel işlemler aksayabilir. Şuan için daha pasif olarak devam edecek.

Zomato girişimini ilk defa geçen hafta Zomato Türkiye ekibi ile görüşmelerim sonucu öğrenmiştim.Güzel bir proje olmasının yanı sıra check-in bazlı ve restoran arama uygulamalarında farklı olarak sağlam özellikler ile geliyordu.

Sevgili blog okuyucuları için Zomato Türkiye ekibi ile görüşmelerimi aktaracaktım fakat ben yazamadan Türkiye'de uygulamaya açıldı :) Bu yazımda sizlere hem Zomato Türkiye girişiminin detaylarını hemde küresel anlamda Zomato'ya dair bilgiler aktaracağım.İyi okumalar.


Zomato Türkiye Ekibi 

Bu girişimi yakından tanımak ve Ankaralı boğazıma düşkün bir blogger olarak Ekip benimle iletişime geçti.Buluştuk ve bu güzel girişim hakkında sohbet ettik.Genel anlamda işleyişi anlattıkdan sonra benimde aktif olarak bu platformu kullanmamı,blogum için widget oluşturabileceğimi ve Ankaralı bir yiyici olarak (gurme değil yiyici) platform hakkında görüşlerimi aktarmamı istediler.Aslında ekip İstanbul'da olup Ankara için operasyonel işlemler için bir ekip kuracaklarını belirttiler.Ben tanıştığıma memnun oldum hepsine sevgiler.

zomato turkiye
 


Zomato Nedir ?

Zomato girişimi özünde Restoran Arama Moturu'dur.Son yıllarda belirli bir konsepte yönelik arama motorları açıkcası oldukça popüler oldu.(Örn:  booking-hotel arama , flyscanner -ucuz uçak bileti arama , foursquare-check-in odaklı restoran arama.)

2008 'de Yeni Delhi'de kurulan bu girişim 37 milyon $ yatırım alarak Türkiye topraklarına giriş yapıyor.Zomato,toplamda 11 ülke ve 35 şehirde faaliyet gösteren Zomato,ülkemizde şimdilik İstanbul ve Ankara illerinde hizmet veriyor.İstanbul 16.000 ve Ankara 4.000 restoran,cafe  şuan indexlenmiş durumda.

Diğer platformlardan Zomato'yu ayıran ise  ; gideceğiniz restoranın özelliklerine göre detaylı filtrelemeler yapabiliyor , gidilecek mekanın menüsünü görüntüleyebiliyor , web siteniz için widgetlar oluşturabiliyorsunuz.Tabi bunlar sadece başlıca özellikleri.Gittiğiniz mekana ait yorum ve resim ekleyerek etkileşime geçebiliyorsunuz. 

zomato mobil


Eee Şimdi Ne Yapacağız ?

Zomato web sitesi üzerinden bir kullanıcı oluşturuyorsunuz.Gideceğiniz yerleri listeye alıyor veya gittiğiniz restoranlara ait yorum bırakıyorsunuz.

Belirtmekte fayda var.Zomato'nun mobil uygulamasıda gayet kapsamlı ve kullanışlı.Web sitesi üzerinden yaptığınız tüm işlemleri mobil tarafında gerçekleştirebiliyorsunuz.Hatta site trafiklerinin %50 'si mobil platformlardan gelmekte imiş.

Benimde Zomato üzerinde bir profil sayfam olup özellikle Ankara'da nerede ne yenir , nereye gidilir ve mekanlara ait yorumlarımı okumak için takip edebilirsiniz.En yakın zamanda daha aktif olarak yer alacağım.

Serkan İnce Zomato Profile



Bir önceki blog yazım olan Ankara'da Yemek Yenilecek Mekanları okuyabilir görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Yorumlar