Ankara'da En İyi Yemek Yerleri


ankara'da en iyi yemek yerleri


Güzel Ankaramın fazla gezilecek görülecek bir yeri yok gibi gelsede aslında dolu dolu kocaman bir şehir.Bu yazımda Ankara'nın tarihi veya gezilmesi gereken yerleri değilde Ankaralı ve boğazıma düşkün birisi olarak,giderek deneyimlediğim memnun ayrıldığım ve sürekli gittiğim Ankara'da en iyi yemek yenilecek yerleri yazmak istedim.

Belli bir sıralama olmadan veya kategorize etmeden aklıma geldiği gibi yazıyorum.Sizlerinde Ankara'da özellikle gitmekte olduğunuz pub,cafe,restaurant var ise yazabilir,listede yer alan mekanlara gittiyseniz görüşlerinizi paylaşabilirsiniz."Ankara'nın en iyi yemek yerleri" yazı dizisi olarak devam edecektir.Afiyet olsun :)

Ekleme

Bu yazı oldukça eskidir ve bir çok mekan kapanmıştır. Lütfen daha güncel mekanlar için TIKLAYINIZ


Fige
Restaurant / Çankaya Ankara

Özellikle Ankara'da romantik mekan arayışlarda karşınıza çıkan Fige'yi ironiktir ben de "Ankarada romantik yerler" google aramasıyla tanıdım.Genellikle evlenme ve çıkma tekliflerinin sıkça yapıldığı mekanda fiyatlar ortalamanın üstünde.Lezzet olarak yediğim ürünlere puan verecek olursam salata ve peynir tabağı sınıfta kalıyor.Et ve Balık yemeklerinde ise mekan kendini konuşturuyor.Yazın güllerle çevrili bahçesi,kışın romantik iç mekanı ile çiftlere hitap eden bu romantik mekanda içki servisi ve hafta sonları brunch mevcut.

Ne Yenir : Levrek Şiş , Rokfor Soslu Dana Bonfile
Not : Belirli günler canlı müzik olmaktadır.
Website : www.fige.com.tr

fige hakkında


Big Baker
Burger / Bahçelievler Ankara

2.cadde de uzun zaman önünden geçiyor fakat hiç girmiyordum.En son "ee artık denemenin zaman geldi" diyerek içeriye dalıyorum.Hemen menüden en ünlü olan burgerinden sipariş veriyorum.
Kısa zaman sonra kocaman bir burger ve yanında ev usulü bol bir patates kızartması geliyor.Burger çok lezzetli ve aşırı doyurucu.Mekanın diğer ünlü olan ürünü ev yapımı limonatayı 2 kere denedim ve beğenmedim nasıl bu kadar seviliyor anlamadım.Burger ile birlikte gelen patatasler taze ve sıcacık.İstediğiniz tüm soslar mevcut.Fiyatlar ve mekanın konumu iyi.Ee daha ne duruyorsunuz :)

Ne Yenir : BB Burger , Mexican Burger , Islak Kek
Not : Vale mevcut.Yaz ve kış ayına göre camlar açılıp kapanıyor.
Website : Facebook

big baker hakkında


Fırıncı Orhan [Kapandı]
Cafe-Restaurant-Fırın /Çukurambar Ankara

Çukurambar civarında sıkça bulunduğumdan dolayı çevredeki tüm mekanları denemişliğim var.Fırıncı Orhan bunlar arasında açık ara en iyilerinden.Sıkça tercih ettiğim ve genellikle mutlu ayrıldığım mekan,gurme market bölümü ve cafe bistro bölümü olarak ikiye ayrılıyor.Unlu mamülleri ve marketi çok kaliteli,orjinal ürünler bulmak mümkün.
Cafe ve bistro bölümü ise sulu yemekler,kebaplar,pizzalar ve salata gibi geniş bir menü ile hizmette.Özellikle dana madalyon,zeytinli ekmek,patlıcan kebabı ve haftasonları brunch önerilir.Fiyatlar ortalamanın çok az üstünde.

Ne Yenir : Dana Madalyon , Patlıcan Kebap , Pide Çeşitleri
Ne Alınır : Zeytinli Ekmek , Gurme Sucuk
Not : Vale ve Bahçe mevcuttur.
Web Site : www.firinciorhan.com.tr

fırıncı orhan hakkında


Şantiye
Pub-İçki-Shotbar / Bahçelievler Ankara

Bahçelievler 3.caddede açılmış olan bu mekan leman kültür'ün hemen ilerisinde ve gayet başarılı.İçki menüsü geniş.Biraları çeşitli.Benim özellikle bira içmek için uğradığım mekanın iç tasarımı ise kendini konuşturuyor.Big Baker'ın işletmicisi tarafından açılmış diye biliyorum.2 mekanda çok kaliteli.Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz.

Web Site : Foursquare

şantiye hakkında


The Crank [Kapandı]
Restaurant / Beysukent Ankara

Not : Son giden müşteriler olumsuz geri dönüşler yapmaktadır. Uzun zamandır gitmediğim için aşağıda yer alan yorumlarım geçerliliğini yitirmiş olabilir.
Angora bulvarında,Hacettepe Üniversitesine yakın olan bu mekan gerçekten favorilerim arasında.Hizmet,sunum,lezzet ve atmosfer harika.Özellikle bir blog yazısı hazırladığım The Crank için ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linke tıklayarak bulabilirsiniz.
Menü çok geniş değil belli bir çizgisi var.Kırmızı ve beyaz et yemekleri leziz.Peynir tabağı ortalama.Salatası gerçekten zayıf.Eşiniz veya sevgiliniz ile değerlendirebileceğiniz romantik mekanlar arasına giriyor.Fiyatlar mekana göre iyi.Denemenizde fayda var.

Ne Yenir : Külbastı , Steak
Not : Cuma ve Cumartesi canlı müzik olmaktadır.İçki servisi mevcut.
İnceleme Yazısı : Blog Yazım

the crank hakkında


Meşhur Özçelik Aspava
Döner&Kebap / Küçük Esat Ankara

Yılların özçelik aspavası,Ankara'da et döner deyince ilk akla gelenlerden.Küçükesat da hizmetini sürdüren Özçelik Aspava'da,ürünler çok lezzetli ve fiyat performans oranı çok iyi.İkramlar lezzetli ve bol.3 kişi 35-45 lira arası bir hesapla kalkabiliyorsunuz.Tatlı ve tüm ikramlar içinde.Kesinlikle deneyin pişman olmayacaksınız.

Ne Yenir : Soslu Dürüm Et Döner , İskender ,Beyti
Not : Mekan 24 saat açık ve vale servisi mevcut.
Web Site : Foursquare

özçelik aspava hakkında
  

Masabaşı Kebapçısı
Kebapçı / Balgat ve Kızılay Ankara

Önce gözünüzün sonra karnınızın doyduğu yer.Ben balgat şubesine giden biri olarak kendilerinden çok memnunum.Fiyatları çok iyi,ikramları bol.Ana yemek gelene kadar zaten karnımız doyuyor.Kebapların hepsi birbirinden lezzetli ve porsiyonları bol.4 kişi kebap,tatlı,ikram ve semaver toplam 100 lira civarı hesap gelir.Kebap seviyorsanız kesinlikle önerilir.Ankara'da kebap için kesinlikle gidilecek bir mekan.Künefe çok iyi değil geliştirmelerini umuyorum.Kalitelerini bozmamaları dileği ile.

Ne Yenir : Beyti , Kuzu Şiş , Kaburga
Not : Semaver,ikram olarak verilmektedir.Çocuklu aileler için oyun alanı mevcut.Vale hizmeti var.
Web Site : www.masabasi.com.tr

masabaşı kebap hakkında 


Ciğer-i Canan [Kapalı]
Şiş ciğer,kuzu / Çayyolu Ankara

Ümitköy 8.caddede bulunan Ciğer-i Canan'ı,Oburcan'ın bloğu sayesinde keşfettim.Çöp şiş lezzetleri sunan bu mekana gittim,denedim ve beğendim.Özellikle Ciğer Şiş lezzetli ve ikramları bol.Yayık ayran kıvamında,lahmacun taş fırında pişiyor gayet güzel.Eksi puan olarak kuzu şiş ve adanası yağlı,lezzetsiz.Et kalitesini biraz daha yükseltmesi gerekiyor.Künefesi ortalama.Fiyatları ise normal.Denemenizde fayda var.

Ne Yenir : Ciğer Şiş , Lahmacun , Yayık Ayran
Web Site :www.cigericanan.com

ciğeri canan hakkında 


Çeşm-i İncek
Kahvaltı ve Restaurant / İncek Ankara

Not : Son giden müşteriler olumsuz geri dönüşler yapmaktadır. Uzun zamandır gitmediğim için aşağıda yer alan yorumlarım geçerliliğini yitirmiş olabilir.

İncek bulvarı üzerinde bulunan bu mekan 2013'ün yaz ayında yeni açıldı.Hizmet ve lezzet güzel.Açık hava olması,semaver olması,oyun parkı olması artı puan getiriyor.İki kez serpme kahvaltısı deneme fırsatım oldu.Her iki gişimdede memnun ayrıldım.Ürünleri kaliteli,doğal ve oldukça bol.Fiyatlar ortalamanın az üzerinde olup denemekte gerçekten fayda var.Ankara incekte açık hava kahvaltısını öneriyorum burası veya başka bir mekan.Afiyet olsun.

Not : İçki servisi mevcut.
Web Site : Facebook

çeşmi incek ankara

Bir başka yazıda Ankara'da keşfedebildiğim diğer lezzet duraklarından bahsedeceğim.Şimdilik yazıyı burada sonlandırıyor Afiyetler diliyorum."Ankara" ile ilgili diğer yazılarım için Tıklayınız.

Takip

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor gerekli listeleri paylaşıyorum : Foursquare



Yorumlar

  1. Güzel rehber,teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ankara yı tanıtmaya devam ederseniz seviniriz. insanlar ankara yı hep karanlık buluyor.tşk.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :