Gittigidiyor.Com Satış Deneyimim



gitti gidiyor satış yapmak

İnternet üzerinden bir çok kez alışveriş yapmış fakat ürün satma deneyimini hiç yaşamamıştım.Geçen günlerde kullanmış olduğum iphone 4 16gb ve samsung galaxy tab ürünlerimi gitti gidiyor üzerinden satmaya karar verdim ve deneyimlerimi aktarıyorum...

Neden Gitti Gidiyor ?

2.El ürün satışlarında/alımlarında benim ilk aklıma gelen site açıkcası gittigidiyor.com dur.Sahibinden.com genellikle otomobil/konut ağırlıklı gelmiştir her zaman.Bunun için seçimim gittigidiyor oluyor.Fakat kestiği yüksek komisyon bedeli ve listeleme ücreti ile bir sonraki satışımı Sahibinden sitesi üzerinden yapacağım !

Gitti Gidiyor 'da Ürün Nasıl Satılır ?

Öncelikle siteye üye oluyor ve gerekli bilgileri dolduruyorsunuz.Satış yapacaksanız banka hesap bilgilerinizi giriyorsunuz.Vadesiz Hesap olmasına dikkat edin.Satacağınız ürünün ortalama ne fiyattan gittiğini araştırdıktan sonra satış yap linkine tıklayarak ürününüz bilgi ve fotoğraflarını giriyorsunuz.

Gitti Gidiyor satışlarında sıfır risk adında bir sistem kullanıyor.Bazı açıkları ve anlamsızlıkları bulunsada insanı güvende hissettiren bir sistem.Kısaca ödemeler kendi havuz hesaplarında bekletiliyor ve her iki taraf ürünü onayladığında işlem tamamlanıyor.Diğer detaylar yazının devamında...


Gitti Gidiyor Satış Deneyimim

Ürünleri sisteme eklerken bazı fonksiyonlar mevcut.Bunlar; kalın yazı,ek açıklama,ek fotoğraf ve öncelikli listeleme gibi ek ücretlere tabi özellikler.Ben 4 fotoğraflı kalın yazılı listeleme + %10 komisyon olarak 560 TL üzerinden satışa çıkardığım telefonum için toplam 60 tl gibi bir rakam ödedim.

Aslında ilk bakışta iyi gibi gözüküyor fakat 10 ürün ekleseniz 10 ürün için 2-4 tl arası listeleme ücreti ve %10 komisyon ücreti az bir para tutmuyor.Listeleme ücreti veya komisyon oranını biraz düşürmekte fayda var gibi ne dersiniz ?

Eklemiş olduğum 2 ürünüde 2-3 gün içerisinde rahatlıkla sattım.Satış sırasında herhangi bir aksaklık meydana gelmedi.Alıcılar ürünleri hızla onayladılar ve ertesi gün para hesabıma geçmişti.

Sonuç

Güzel bir satış deneyimiydi.Herhangi bir sorun çıkmadı ve satış süresi uzamadı.Kısa bir sürede sonuca ulaştım.Fakat bir sonraki satışımı (bilgisayar parçalarını düşünüyorum) sahibinden.com üzerinden yapmaya karar verdim.Komisyon oranı ve listeleme ücretleri daha uygun diye biliyorum.Satış sonrası deneyimlerimi tekrar yazacağım.

Daha önce internet üzerinden bir şey sattınız mı ? Satın aldınız mı ? Yaşadığınız deneyimleri aktarabilirsiniz.


Yorumlar