Mü-yap ve SDN Çıkmazı - Burası Türkiye


mü-yap sansürü


En sık ziyaret ettiğim teknoloji sitelerinden biri olan ShiftDelete,bu ara Müyap'ın tuhaf uygulamalarının sonucunda baskı altında.Müyap,Türkiye'nin bilişim alanında en aktif forumlarından biri olan SDN Forum'u kapatmak için uğraşıyor.Nedeni ise gerçekten komik ! Üyelerden biri ShiftDelete.Net Forumlarında beğendiği bir videoyu paylaşıyor ve Müyap forumu kapatmak için işlemlere başlıyor.

SDN forumun 150 bin üyesi bulunuyor, Türkiye'de dijital basın olarak işlerini iyi yapan ve kaliteli içerik üreten sitelerden biri.Böyle kaliteli bir siteyi hedef almak akıl işi değil doğrusu.Bu işte bi bir iş var demiş büyüklerimiz.

Sitenin "Forum Kapatılıyor" haberini linkten okuyabilir ve daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.Son olarak Burası Türkiye

SDN Forum Kapatılıyor !

Güncelleme !

ShiftDelete.Net’in avukatlığını üstlenen Gökhan Ahi’nin Webrazzi’ye ulaşan açıklamasını siz blog okuyucuları ile paylaşıyorum.Kapanan SDN Forum tekrar açıldı.
 
Müyap’ın başvurusu üzerine, içinde forum.shiftdelete.net’in de bulunduğu bir çok site korsan müzik dolayısıyla erişime kapatılmıştı. MÜYAP’ın başvurusunun sebebi, “embed” koduyla herhangi bir yerde yayınlanabilen 2 adet Youtube videosunun forumda paylaşılmasıydı. MÜYAP’ın şikayetten vazgeçme koşulu olarak öne sürdüğü ağır taahhütname dikkate alınmaksızın, mahkemeye doğrudan itiraz başvurusu yapılmış ve itirazımız mahkemece kabul edilerek forum.shiftdelete.net sitesine yeniden erişim sağlanmıştır.
Av.M.Gökhan Ahi
Kaynak : Webrazzi

Yorumlar