Ukrayna Lviv Yeme İçme Rehberi


Lviv Rehberi


Temmuz ayında 5 günlük bir gezi ardından Lviv gözlemlerimi ve yeme içme notlarımı sizlerle paylaşıyorum. Ukrayna bizim Türk erkekleri tarafından belli amaçlar uğruna anılsa da bu güzel şehrin asıl güzelliklerini deneyimlemek için gittim. Her noktasında bir tarih , klise , katedral ve anıt heykeller ile şehir adeta eski zamanlarda kalmışcasına sizi büyülüyor.

Lviv 13.yy 'da Galiçya Prensi Danylo Haltsky tarafından Ukrayna’nın en batısına kurulmuş güzel mi güzel bir şehir. Prens, oğlu Lev’in ismini bu şehre vermiş ve Lev’in rusça anlamı da aslan olduğu için aslanlar şehrin simgesi olmuştur. Şehirde yüzlerce hatta binlerce aslan heykeli,kapı tokmağı ve benzeri yapılara rastlayabilirsiniz.Kırım Krizi nedeniyle Rusya ile yaşanan çatışmalarda 2014 den bu yana 3 binden fazla asker ölmüş ve halen Rusya ile ilişkiler pamuk ipliğine bağlı olup doğusunda çatışmalar sürmektedir.

Yeni Yazı - Ukrayna Kiev Gezi Rehberi


Lviv Notlarım


  • Lviv'e ulaşım ülkemizden direkt uçuş seferleri olduğu gibi Kiev aktarmalı uçuşlar mevcut. Özellikle Atlas Global,THY ve UIA (ukrayna hava yolları) gibi çeşitli firmaların uçuşları mevcut ve fiyatlar uçuk değil.
  • Havalimanından şehre ulaşımda 2 seçenek var. Birincisi 4 grivna ücretle merkeze götüren 48 nolu dolmuşlar. İkincisi 100-150 grivnaya merkeze götüren taksiler. Dolmuşu tercih ettim.
  • Para birimleri Ukrayna Grivnası. Şuan güncel kur ile 1 TL = 8,5 UAH
  • Otel olarak önerim  Wien Otel olacak. Tarihi çok eskilere dayanan nostaljik bir binada hizmet veren Wien Otel ,merkezin tam kalbinde yer alıyor. Fiyatlar uygun olup biz herhangi bir sorun yaşamadık.
  • Ücretsiz Wi-Fi şehrin popüler meydanlarında mevcut.Restoranların hemen hepsinde var. Bir çoğu şifresiz.Çok sıkıntı yaşamadık.
  • Lviv küçük bir şehir olmasına rağmen o kadar çok park ve yeşil alan var ki aklınız duracak. Özellikle yakın olması sebebiyle Ivan Franko Park öneriyor ve High Castle tarafına giderseniz oranın doğasını da görmenizi tavsiye ediyorum.
  • Ukrayna'da ingilizce bilme oranı çok düşük. 10 üzerinden 3 veriyorum. Restoran ve Otelde bilen sayısı biraz daha yüksek fakat genel olarak bir sıkıntı yaşanmıyor. 
  • Fikir vermesi açısından 1 bira 25 UAH , 200gr steak 110 UAH, Pierogi (mantı) 65 UAH
  • Restoran ve kafe kültürü çok gelişmiş. Farklı konsept ve tematik restoranlar çok fazla var. Örnek olarak Gas Lamp restoranında ünlü gaz lambası mucidinin teması işleniyor ve içerisi tamamen konsept olarak bu yönde tasarlanmış. 
  • Hediyelik ürün sevenler için tam bir cennet. Çikolata , kahve , süsler , gaz lambası , yerel giysiler , nemiroff vodka ve lego mağazası :) 
  • Sokak müzisyenleri , binaların şıklığı , tarihi , kliseleri , katedralleri ,parkları , putin düşmanlığı ve süper restaurantları ile Lviv gezilecek görülecek yerlerden.


Lviv Yeme İçme Rehberi


Gastronimi alanında gelişmiş olan Lviv profesyonel ve tematik restoranlar ile bizi mutlu etti. Özellikle ızgara etleri, strudel tatlıcısı ,kahve imalatı yeri , el yapımı çikolata binası görülmeye değer.

Foursquare üzerinden de gittiğim yerleri , listeleri ve tavsiyelerimi görüntüleyebilirsiniz. Lviv için oluşturmuş olduğum listeye ulaşmak için Tıklayınız

Lviv Croissants


Çok iyi kruvasan yiyebileceğiniz adres burası. Malzeme seçerek kendi kruvasanınızı yaratabiliyorsunuz. Kahve ile öneririm. 3 şubesi falan var ve fiyatlar uygun.

Lviv CroissantsLviv Croissants




Tex Mex BBQ


Amerika mutfağını Lviv'de yemek için en iyi adres. Barbekü soslu ve tütsülenmiş etleri kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Lviv Tex Mex BBQ Lviv Tex Mex BBQLviv Tex Mex BBQ



Atlas


Atlas restaurant , en sevdiğimiz mekanlardan birisi oldu. Menü çok geniş ve ne yediysek bizi üzmedi. Özellikle borcht çorbası , pierogi , tiramisu ve steak öneririm.

Lviv Atlas Restaurant Lviv Atlas Restaurant Lviv Atlas Restaurant Lviv Atlas Restaurant



Lviv Cheese Cake and Strudel Bakery


Lviv'de açılan ilk fırınmış. Özellikle atmosferi ve strudel tatlısı hafızada kalıyor. Cheesecake bilinen lezzette değil biraz daha farklı bir tarzı var. Fakat strudel başarılı.


Lviv Cheese Cake and Strudel Bakery Lviv Cheese Cake and Strudel Bakery


The First Lviv Grill Restaurant of Meat and Justice


Lviv'in en ünlü ızgara restaurantı diyebiliriz. Atmosfer süper. Tam bir deneyim restaurantu. Fakat gel gelelim etleri ve hizmeti yerlerde. Et çeşidi 2-3 çeşit. Domuz ve tavuk var. Dana 2 gün gitmemize rağmen yok denildi. Tavuk siparişi ise 1 saat civarında geldi. Önermiyorum fakat şansınızı deneyebilirsiniz.

The First Lviv Grill Restaurant of Meat and Justice


Baczewski Restaurant


Mekandan içeri girince ilerliyorsunuz ve sonrasında çok güzel bir atmosfere ulaşıyorsunuz. Kuş cıvıltıları , piyano ve açık hava tarzında bir mekan. Biz özellikle açık büfe kahvaltı için gittik. Lviv'de sanırım sadece burada böyle bir kahvaltı var. Kişi başı 9-10 lira ve kahvaltı tatmin ediyor. Satış mağazasında da ilginç şeyler mevcut.

Lviv Baczewski Restaurant



Pizza Celentano Ristorante


Lviv'de yiyebileceğiniz en iyi pizza yapan mekanlardan birisi. İtalyan tarzı ince ve bol malzemeli güzel pizzalara imza atıyor. Medium ve Large boyutu var. Eğer 4 kişi değilseniz Large seçmeyin gerçekten dev gibi bir pizzası var. Seçim yaparken ise çok karışık malzemeli pizzalardan uzak durun.

Pizza Celentano Ristorante


Lviv Handmade Chocolate


Gittiğinizde uğramanız gereken ve bol bol çikolata almanız gereken yer.





Lviv Otel Konaklama


En uygun Lviv Otelleri için Booking üzerinden araştırabilir ve rezerve edebilirsiniz. Eğer benim vereceğim referans linki ile rezervasyonu tamamlarsanız toplam ödemenizin %10-20 ye kadar iadesini alabilirsiniz. Detaylı bilgi için Booking Kampanya 2019 yazıma bakınız.



Bonus : Lviv Sokak Şarkıcıları




Bonus : Nemiroff Vodka Hakkında

Dikkat ! İçki Zararlıdır ve 18 yaşından büyüklerin kullanması uygundur !
140 yıllık bir geçmişi olan ve Ukrayna'da üretilen efsane vodkalardan birisidir kendisi. 15 çeşide kadar çıkan ürün yelpazesinde en çok dikkat çeken ürünleri Biberli vodkalarıdır.  Avrupa'da daha çok bilinmesine karşı 2015 yılında orta doğuda satışa başladı ve ülkemizde de bulmak mümkündür. Ukrayna'da fiyatı çok uygun olup litreliği 10-15 tl arası alabilirsiniz.Sek içilir , soğuk içilir.

ukrayna nemiroff vodka


Bir sonraki gezimizde görüşmek üzere sağlıcakla :)


Takip

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor şehir listeleri paylaşıyorum : Foursquare



Yorumlar