Belgrad Yeme İçme Rehberi


belgrad gezi rehberi


Mayıs ayında Belgrad'a 3 günlük bir gezi yaptık.Beklentilerimizi her türlü karşıladı.Çok güzel bir şehir.İnsanları saygılı , yemekleri doyurucu ve fiyatlar uygun.

Öncelikle Sırbistan'ın başkenti bu güzel şehir Belgrad hakkında kısa kısa notlarımı paylaşmak istiyorum daha sonra yeme içme hakkında mekan önerilerimi aktaracağım.


Belgrad Notlarım


  • Sırbistana ulaşım için öncelikli tercih tabii ki Thy. Fakat fiyatlar biraz kabarık.Daha sonra edindiğim bilgiye göre Air Serbia isimli kendi havayolu firması çok uygun fiyatlara uçuyormuş.Bir inceleyin.
  • Havaalanından merkeze ulaşım için A1 minibüs veya 72 nolu otobüs kullanarak ucuza halledebilirsiniz.
  • Otelde kalacaksanız bölge olarak önerim Molerova - Vračar, otel olarak Smokvica B&B (kaldığımız otel).
  • Toplu taşıma ücretsiz. Aslında ücretsiz değil fakat kimse kart basmıyor.Tam olarak sebebini bilmiyoruz fakat hangi otobüse binerseniz binin ücret vermiyorsunuz.
  • Şehir genelinde her yerde ama her yerde ücretsiz wi-fi var. Otobüs durakları , otobüsler , meydanlar vb. Telenor isimli firma bu hizmeti veriyor ve 15 dk lık oturumlar ile ücretsiz sunuyor.Sadece kalede yok.
  • Yeşillik bol , parklar güzel.Havası temiz.
  • Şehir genelinde hayvan sevgisi yoğun.Büyük bir çoğunluk köpek bakıyor.Marketlerin önlerine köpek bağlama yerleri yapmışlar.
  • Para birimleri sırp dinarı. Şuan güncel kur ile 1 Türk Lirası = 35 Sırp dinarına eşit. 
  • Fikir vermesi açısından , 1 lt su 55 rsd , 50cl bira 60 rsd , 30cm italyan pizza 900 rsd
  • Halkın ingilizce seviyesi bence 10 üzerinden 5. Türkiye'den biraz daha iyi diyebilirim.Cafe , restoran ve otellerde gayet iyi fakat yerel halk çok hakim değil.Fakat hiç bir problem yaşamadık.
  • Özellikle restoranlarda hizmet anlayışı düşük.Hep 1 garson oluyor ve biraz geç ilgilenip geç yemek gelebiliyor.Çok takılmayın normaldir.
  • Yerel biraları Jelen Pivo gerçekten çok lezzetli bir bira.Rengi , kokusu tam yerinde.Deneyiniz.
  • Belgrad'da yer alan bir kişinin gurme instagram hesabı  , buradan mekan notları alınabilir.



Belgrad Yeme İçme Rehber



Gastronimi alanında gelişmiş olan Belgrad bize tanıdık lezzetler sunuyor. Özellikle fırın (pekara) , cafe & bar ve kahvecilerin çok daha gelişmiş olduğunu gördük. Mekanlar hep tasarım , çeşit bol ve lezzetli.

Foursquare üzerinden de gittiğim yerleri , listeleri ve tavsiyelerimi görüntüleyebilirsiniz. Belgrad için oluşturmuş olduğum listeye ulaşmak için Tıklayınız


Botako Pizza Belgrad


Belgrad'da italyan pizzası yiyebileceğiniz kaliteli bir mekan. Çeşitler bol , içerisi otantik , fiyatlar ortalama. 30 cm pizza sanırım 900-1000 rsd arasıydı. Hamur sipariş verdiğinizde elle açılıyor ve direkt fırına veriliyor.Parmesan peynirli pizzalarını öneriyorum özellikle.

botako pizza belgrad


Mandarina Cake Shop


Konsept süper.Aradığımız ve özlediğimiz butik tatlıcı. Lezzetler harika.Küçük bir oturulcak yer var kahvenizle yiyebilirsiniz.Ben 2 çeşit tatlı deneyebildim.Bunlar arasında önerim kesinlikle apple pie olacak. Gerçekten yediğim en iyisiydi. Kesin gidin ve lezzetlerden tadın.

Serkan ince (@serkanince_) tarafından paylaşılan bir video ()



Walter Restaurant


Burası Belgrad'da yediğimiz en iyi restoranlardan birisiydi.Yemekler lezzetli , ucuz ve hizmet başarılı idi. Cevapcici , pljeskavica , ajvar çok beğendik. Mekanın içerisi şık. Büyük bir ağaç restoranın içerisinden geçiyor.Zamanında ağacı kesmemişler ve binayı ağaca göre yerleştirmişler.İnceleyebilirsiniz benim ilgimi çekti.






Trpkovic (fırın - pekara)


Belgrad'da dikkatimizi çeken detaylardan birisi pekara diye adlandırdıkları fırınların profesyonelliği ve hemen hemen tüm cadde,sokaklarda oluşu.Trpkovic ise bu fırınlar arasında en eskisi ve en iyilerinden birisi. Dış tasarımı ve iç tasarımı çok farklı. Sabah 10 da gittik fakat önünde sıra vardı.Böreklerden kıymalı biraz ağır geldi fakat peynirli lezizdi.Sabah giderseniz sıcacık yeni tepsi ile servis ediliyor.Yanında ayran almayı unutmayın.






Moritz Eis


Dondurma yiyebileceğiniz en iyi yer burası. İçerisi dondurmacı gibi değil çok sade ve minimal bir tasarıma sahip.Alışık olmadığımız çeşitte dondurmalar var.Ben 2 tanesi deneyebildim ve harikaydı.Daha sonra uğramak için uzaklaştık fakat tekrar uğrayamadık. Kesinlikle gidin ve çeşitleri tatmaya çalışın. Small ve Medium olarak topun boyutu değişiyor. Fiyatlar top başına 100-150 rsd diye hatırlıyorum.





Dva Jelena


Ünlü Skadarska caddesinde yer alan bu mekan 1832 gibi bir tarihte açılmış ve hizmete devam ediyor.Akşam yemeği için tercih etiik.Özellikle Karajorjeva ünlü olduğu için onu yemek istedik.Normalde domuz etinden yapılan bu yemeği biz tavuk olarak yapılmasını rica ettik.Çok lezzetliydi öneririm.Ajvar'ın ekşi bir tadı vardı , burada beğenmedik. Genel olarak hizmet iyi değildi ! Önermiyorum fakat gidip görülebilir.Skadarska caddesinde zaten 20 ye yakın bu tarz şık mekan var istediğinize girebilirsiniz.

Karajorjeva



Smokvica B&B Hotel


3 günlük gezimizde kaldığımız butik otelimiz. Restoran olarak hizmet veren Smokvica B&B üst katında da 9 odalık küçük bir otel olarak hizmet veriyor.3 yıldızlı ve fiyat performans başarılı. Otelin bulunduğu semt kaliteli bir çok mekanın olduğu bir yer.Yemekleri güzel olduğu yazıyor fakat biz sadece kahvaltı denedik güzeldi.Sadece cuma günü çok kalabalık olduğu için odaya ses geldi.Onun haricinde problem yaşamadık.


Instagram Takip


Instagram'da iştah açıcı paylaşımlar ve lezzetli mekan keşiflerini paylaşıyorum.Takip etmek için : Instagram


Yorumlar