Amasra Gezi Rehberi



amasra gezi rehberi


Ankaralıların kaçamak yeri olan Amasra'ya bende 2 günlük bir gezi yaptım.Mavi ve yeşile olan özlemin giderilebileceği en yakın yer konumunda olan Amasra,doğal güzelliğiyle,rakı balık yapabileceğiniz kaliteli restaurantları ile ve karadenizin o güzel havası ile gerçekten ilgi çekici.İlk defa gitme imkanı bulduğum Amasra'yı kafa dağıtılacak yerler listesine ekliyor ;

Gezilecek ve görülecek yerleri , yemek yenilecek mekanları ve kalınacak otellerini deneyimlediğim kadarıyla siz blog okuyucuları ile gezi detaylarımı paylaşıyorum.

Amasra'da Gezilecek Yerler ?

Gitmeden önce araştırdığım kadarıyla ve gittiğimde imkanım olduğunca gezmeye çalıştım.Sonbahar mevsiminde gittiğim için denize giremedim.Özel araç olmadığı içinde tamamen şehir merkezindeydim.Şehir merkezi oldukça küçük fakat samimi.Benim Amasra'da gördüğüm ve gezdiğim yerler başlıca;

  • Amasra Çekiciler Çarşısı
  • Amasra Kalesi
  • Ağlayan Ağaç (kale tepesi)
  • Amasra Müzesi
  • Kemere Köprüsü

İner inmez kendimizi deniz kıyısına atıyor ve deniz havasını içimize çekiyoruz. Denize ve güneşe karşı güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra şimdi sıra keşifte. Çekiciler Çarşısı'nda el işlemeleri ve ağaç oymacılığı ile yapılmış süs eşyaları, hediyelik eşyalar ve çok daha fazla ürün çeşidi bulunuyor. Hemen yanında küçük ve samimi halk pazarında çeşit çeşit rengarenk ev reçelleri bulabilirsiniz. Buradan sonra yukarılara tırmanışımız başlıyor ve ünlü Amasra Kalesi'ne çıkıyoruz. Tarihi evler ve Kemere Köprüsü'nü geçtikten sonra Ağlayan Ağaç tepesine geliyoruz. Bu noktada tüm Karadeniz ayaklarınızın altında. Manzaraya karşı çayları yudumladıktan sonra Amasra Müzesi'ne geçiş yaparak günü tamamlıyorum.

Amasra'da Kalacak Yer ve Oteller ?

Amasra'da tüm otel ve pansiyonlar "Kahvaltı Dahil" konsepti ile hizmet vermektedir. Benim kaldığım otel , otobüs terminaline en yakın olan ve deniz manzaralı Işık Altın Otel.Otel hakkında fazla bir şey yazmak istemiyorum fakat bilmenizde yarar var Otelin ; gecelik fiyatı 160 tl(iki kişi), odalar çok eski ve küçük , prizler çalışmıyor duşakabin kırık.Amasra'da ki en pahalı otel olan Işık Altın Otel gerçekten beni şaşırtıyor ve bir sonraki gezimde tercihimi pansiyonlardan yana kullanacağımı belirtiyorum.

Amasra Yemek Yenilecek Yerler ?

amasra da gezilecek yerler


İlk gün otelin kahvaltısına yetişemediğim Amasra çarşısında kahvaltı yapabileceğim yer arayışına girdim.Çeşm-i cihan'ın hemen karşısında bulunan Marine Cafe 'de serpme kahvaltı istedim.Gerçekten doyurucu ve lezzetli idi.Tabakta incir reçeli,kaymak,tereyağı,yumurta,zeytin,yeşillikler ve daha fazlası vardı.Fiyatı sanıyorum 13 tl gibi bir şeydi.

Hava kararıyor ve karınlar acıkıyor.Tabii ki Amasra'dan rakı balık yapmadan dönülmez.En ünlü olan yerler sırasıyla Canlı Balık ve Çeşm-i Cihan.Biz, Mustafa Amcanın Yeri Canlı Balık çok övüldüğü için oraya gidiyoruz fakat o da ne ! Mekan full+full ve bekleyenlerde oldukça fazla.Rezervasyon yapılmadan gelinmeyeceğini deneyimlemiş oluyor ve alternatif mekana yöneliyorum.

Çeşm-i Cihan,çarşının tam merkezinde yer alan büyük bir yer.Benim gittiğim gün servis biraz yavaş ve balık çeşidi azdı.Hemen siparişlerimi verdim ; levrek,çinekop ve mezgit,Amasra salatası ve rakı :) 20 dakika sonra siparişler geldi ve tabi hemen saldırdım.Lezzetler fena değildi ama hiç bir süsleme veya farklı bir lezzet yoktu.Düz balık işte daha iyi olabilirdi.

Sonuca Gel Sonuca

Özellikle Ankara'dan günü birlik turlar tarafından uğrak yer olan Amasra'ya gitmek ile ben büyük bir keyif aldım.Kafa dağıttım,oksijen aldım,maviye ve yeşile özlemimi giderdim.1 geceden fazla kalınmaması gereken bir yer olduğunu düşünüyor 2 günlük bir küçük kaçamak ile değerlendirilebilir diye düşünüyorum.Fakat yaz aylarında Amasra'nın güzel denizine girecekler için günler uzatılabilir.En yakın zamanda tekrar gitmeyi planlıyor sizlerede öneriyorum.

Herhangi bir sorunuz var ve deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yorum yapabilirsiniz.İyi günler iyi gezmeler :)


Gezmeyi ve yemeyi seven biri olarak Ankara'da Gidilecek En İyi Mekanlar 'ı yazdım.Okuyabilirsiniz.

Yorumlar