Bulut Bilişim ve Bulut Uygulamaları


bulut bilişim nedir


Benimde aktif olarak kullandığım bulut hizmetlerini bu yazıda ele alıyorum.Başta Dropbox olmak üzere ios için toplam 6 adet bulut uygulamalarına yer verdim.Benim kişisel olarak tercihim kullanım kolaylığı ve verdiği güven nedeniyle Dropbox mobil uygulaması olacaktır.

Mobil Bulut Bilişim Nedir ?

Kişisel bilgisayarlarımızda kullandığımız yazılım ve donanım bileşenlerinin internet yoluyla uzaktan kullanılması bulut bilişim olarak tanımlanmaktadır.
Bu teknolojinin kullanımı ile kurumların bilgi işlem alt yapılarını daha esnek bir şekilde kurmaları, bakım ve güvenlik gibi işlemlere daha az vakit ayırmaları, yazılım giderlerinin azaltılması hedeflenmiştir. Birçok özel firma da bulut bilişim yoluyla son kullanıcılara ücretsiz veya cüzi ücretlerle dosya paylaşım ve barındırma hizmeti vermeye başlamıştır.
Mobil teknolojilerin hızla gelişmesi ve mobil cihazlarında kullanımının artmasıyla birlikte mobil bulut bilişim kavramı ortaya çıkmıştır.Kaynak

Mobil uygulamalar yazının devamında...



Bulut Bilişim Uygulamaları


bulut bilişim uygulamaları




1 - Dropbox
dropbox uygulaması

Bulut uygulamaları arasında favorim,Dropbox mobil uygulaması oluyor.Özellikle fotoğraflarımı saklamak için kullandığım Dropbox,Camera Upload özelliği ile dikkat çekiyor.Çektiğiniz fotoğrafları otomatik olarak bulut diskinize atıyor.Ücretsiz olarak 2.5 gb alan veriyor ve ücretsiz bir uygulama.Google Drive ile kıyaslandığında uygulaması basit kalıyor.Ben özellikle fotoğraf için kullandığımdan dolayı bir sempatim var yoksa Google Drive 1 numara :)

Dropbox AppStore
Resmi Site


2 - Google Drive
drive uygulaması

Bulut uygulamaları arasında en iyi uygulamalardan biri kesinlikle Google Drive.Kullanım kolaylığı ve sunduğu 5 gb ücretsiz alan ile gayet kullanışlı.Özellikle mobil uygulaması fonksiyonel.Disk üzerinde doğrudan döküman veya hesap tablosu oluşturabilir eşzamanlı olarak çalışabilirsiniz.Kesinlikle yüklenmesi gereken iphone uygulamalarından.Ücretsizdir. 

Google Drive AppStore
Resmi Site


3 - Yandex Disk
disk uygulaması

Yandex Disk ücretsiz olarak verdiği yüksek depolama alanıyla dikkat çekiyor.İlk başta üye olduğunda toplam 10 gb gibi bir alan veriyor.Daha sonra çeşitli şekillerle yükseltmek mümkün.Fonksiyonalite olarak diğer uygulamalardan fazla bir şey sunmuyor.Yandex Türkiye piyasasında google'dan sonra gelmek için gayet güzel ilerliyor.

Yandex Disk AppStore
Resmi Site


4 - 4Shared
4shared uygulaması

Ünlü dosya paylaşım sitesi 4Shared mobil uygulaması gayet başarılı.Tüm dosya türlerini upload etmenize ve görüntülemenize olanak tanımakta.Müzik dosyalarını oynatabilir veya cihaza indirebilirsiniz.Uygulamayı denemekte fayda var.Ücretsiz uygulama.

4Shared AppStore
Resmi Site


5 - Turkcell Yedek
turkcell yedek uygulaması

Türkcell Yedek bulut uygulaması,akıllı telefonunuzdaki rehberi yedeklemeye yönelik bir uygulama.Rehberiniz bozulma,kaybolma ihtimaline karşı rehberinizi yedekliyor ve herhangi bir akıllı cihaza tekrar rehberinizi geri yüklüyor.Ücretsiz bir uygulama tüm hatlar ile kullanılabilir.

Turkcell Yedek AppStore


6 - SkyDrive
skydrive uygulaması

Microsoft  Skydrive ,Google Drive ve Dropbox uygulamalarına nazaran daha basit bir uygulama.Ücretsiz uygulama.
SkyDrive AppStore
Resmi Site



Sizde kullandığınız bulut uygulamalarını ve kullanım amaçlarınızı yazın.Iphone için yüklenmesi gereken ve en iyi uygulamalar için tıklayın !

Yorumlar