Sokak Tacizine Dur De - İstanbul Hollaback !

'Susma !'

Kadınların sokakta yaşadığı en büyük problemlerden biri olan taciz olayına güzel bir bakış getirerek kurulan bir platform.Bu tacizlerden bıkmış 7 kadının kurmuş olduğu bu site sokakta tacize uğrayanların siteye girerek tacize uğradığı yeri haritada işaretleyip hikayelerini anlatabiliyor.Gerçekten başarılı bir platform.(Keşke bu tacizler olmasa ve böyle bir platforma ihtiyaç duyulmasa)
 
...





Hollaback ne yapar? (Sitelerinden Alıntı)
  • Tacize uğrayan kişilerin taciz hikayelerini veya kendilerini taciz edenlerin fotoğraflarını paylaşabilecekleri bir web sitesi kurar.
  • Tacizin yaşandığı yerleri haritada gösterir, bir nevi “toplu hafıza” oluşturur.
  • Kişilere destek olur, yol gösterir ve başka destek olup yol gösterebilecek kurumların bilgilerini paylaşır.
  • Başka organizasyon ve kaynaklarla işbirliği yapar.
  • Bilinçlendirme etkinlikleri düzenler.
  • Android ve iPhone uygulamaları sayesinde kolayca ve anında paylaşıma imkan verir. (Yakında Türkiye’de de kullanılabilecek)
  • Taciz mağdurlarının kendini yalnız hissetmemesi için bir e-topluluk oluşturur.


'Hollaback!, sokakta yaşanan cinsiyet ayrımcılığına, ırkçılığa ve homofobiye karşı durarak aldığı destekle küresel bir harekete dönüşmüş ve her türlü tacize karşı koyma görevini üstlenmiştir.'

Hepimizin her ortamda güvende ve özgür hissetmeye hakkımız var; inanıyoruz ki sokakta başlatacağımız özgürlükçü hareket bizi hayatın her alanında özgürleştirecek ve kendimizi gerçekleştirmemize imkan sunacaktır. Bu nedenle sokakta tacize ve şiddete karşı hepimiz payımıza düşeni yapmalıyız.

 Yaşına, cinsiyetine, cinsel yönelimlerine veya giyim kuşamına bakılmaksızın her kişinin korkmadan, fiziksel ve sözlü de dahil olmak üzere herhangi bir şekilde tacize uğramadan sokaklarda yürüme özgürlüğüne sahiptir ve bu, temel bir insanlık hakkıdır.
İnsanlar eşya değildir.


İSTABUL HOLLABACK !




Yorumlar