Nardeng Restoran Ankara




GÜNCELLEME : Mekan 2018 şubat ayı itibariyle kapanmıştır

2018'in ilk mekan incelemesinden merhabalar :) Çukurambar'da bulunan Nardeng , Hatay Mutfağına ait özel lezzetler sunuyor. Ankara'da en iyi lezzetler için dolaşıyor , yiyor içiyor ve kritikleri sosyal ağlarda paylaşıyorum.

Kökeni Farsça’dan gelen bir kelime olan Nardeng, erik, kızılcık, incir, dut, ve nar meyveleri kaynatılarak hazırlanan, özellikle Sarayda Sultanların tercih ettiği Osmanlı ve Türk mutfağın’da hatırı sayılır yeri olan bir pekmez çeşididir.

Bu güzel girizgahtan sonra gelelim neler yemişim :)




Nardeng Çorba




Mekanın en favori lezzetlerinden birisi. Bir nevi düğün çorbası diyebiliriz. Bir üst versiyonu yani :) Gerdan eti , yoğurt ve bademden oluşuyor. Kesinlikle az bile olsa denemelisiniz bu çorbayı.



Kaytaz Böreği




Antakya mutfağının güçlü lezzetlerinden birisi olan Kaytaz Böreği aslında biberli ekmek ile fındık lahmacunun birleşimi gibi diyebiliriz. Satır kıyma , soğan ve çeşitli baharatların birleşiminden oluşuyor. Nardeng'de yediğim çok iyi olmasa da zevkli bir tat. Deneyebilirsiniz. 9 TL



Şıh-ıl Mahşi (Kabak Dolması)




Adı Şıh-ıl Mahşi yani Dolmaların Şahı ! Nardeng’de yediğim baş döndürücü bir lezzet. Önce göze hitap ediyor sonra kokusu mest ediyor en son mideye gönderiyorsunuz.Fiyatı 22tl. Sırf bunu yemek için gidilir.



Kuzu Tandır




Tandır çok seven ve bir çok yerde yemiş birisi olarak burası beni kesmese de ortalama üzeri bir tandır diyebilirim. Taş fırında piştiğini belirteyim ve kuzu eti.  38TL



Çıtır Kabak Tatlısı




Çıtır Kabak benim çok sevdiğim bir ürün. Taze kabakların kireçte bekletilerek dışarısının çıtır içerisinin jöleli kalmasını sağlayan bir metodla hazırlanıyor. Tadının kabak tatlısı ile alakası yok aslında. Bir çok mekanda yemiş birisi olarak Nardeng'de yediğim çıtır kabak gerçekten çok iyidi. özel olarak hazırlattıklarını belirttiler.


Nardeng Özet Kritik


  • Mekanın ambiyansı çok iyi
  • Servis zaman zaman yavaş oluyor fakat sorun yok
  • Tüm yemekler iyi olmasa da bir çok lezzet kendilerine özgü ve özel
  • Bazı sorunlar geliştirilirse çok daha iyi olacaktır
  • Fiyatlar bir tık yüksek




Nardeng Menü ve Fiyatlar





Nardeng İletişim

Adres:  Kızılırmak Mahallesi, Ufuk Ünv. Cad No:11, 06510 Çankaya/Ankara
Telefon: 0552 627 33 64


Sosyal medyadan beni takip ederek yeni mekan keşiflerinden haber olabilirsiniz :) Bu mekanın Instagram gönderisine gitmek için Tıklayınız

Yorumlar

  1. Murat Soydemir8.01.2018 14:55

    Ankaradan gelip izmirin yerlisine bile rehber olacak nitelikte bir yazı oluşturmuşsun. tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler daha gidilecek çok mekan var en kısa zamanda tekrar gitmek istiyorum :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :