Şerif Usta'nın Yeri Ankara


Şerif Usta'nın Yeri Ankara


Selam dostlar. Yeni keşif ile karşınızdayım. Mekan Aydınlıkevler'de 1 yıl önce açılmış Mardin ilimize ait lezzetleri barındıran bir kebapçı. 7 kişi olarak gittiğimiz mekana takipçimiz olan Fatih kardeşimizin daveti ve katılımıyla #babasofrası ekibi olarak gittik.

Herkesin memnun ayrıldığı lezzete doyduğu ve Mardin'e selam durduğu Şerif Usta'nın Yeri'nde neler yemişiz bir bakalım :)




Şerif Usta'nın Yeri : Eşlikçiler


Şerif Usta'nın Yeri Ankara


Bir mekanda önden verilen meze , eşlikçiler iyiyse ana yemeğin iyi olması genellikle şaşmaz. Bunun nedeni ise eğer işletmeci önden verdiği ikramlar da bile özel bir lezzet , özen var ise ana yemekte buna bağlı olarak iyi gelmesi beklenir.

Şerif Usta'nın Yeri'nde önden gelen tüm eşlikçiler güzel diyebilirim. Özellikle sumaklı soğan çok güçlü bir lezzet.


Şerif Usta'nın Yeri : Mardin Kebabı




Mardin Kebabı'nı ben size önce bir tarifini geçeyim. Zırh ile çekilmesi şarttır.Çekilen et şişlere sarılır, kömür ateşinde pişer. İçerisinde kullanılan iyi kalitede bir et , baharat ve kuyruk yağı lezzete lezzet katar.

Yukarıda yazan tarife uygun lezzetli bir kebap yedim Şerif Usta'da. Kokusu , görünümü ve ağızda dağılan o güzelim kebap bizde oldukça iz bıraktı. Gittiğinizde söylemeden geçmemelisiniz. Porsiyon 16tl.


Şerif Usta'nın Yeri : Sembüsek


Şerif Usta'nın Yeri Ankara


Hayatımda ilk defa yedim. Ne kadar geç kalmışım bu lezzete. Kapalı Lahmacun olarak tanınan Sembüsek , bol soğan , ince kıyılmış et ve yöresel baharatlardan oluşan bir lezzet bombası.

Denenmeden geçilmemesi gereken bir lezzet. Tanesi 4tl.


Şerif Usta'nın Yeri : Ikbebet ve Irok (İçli Köfte)


Şerif Usta'nın Yeri Ankara


Ikbebet : Mardin'de haşlanmış içli köftenin yöresel adı. Gayet hafif ve bol içli. Çok çok beğendim.
Irok : Mardin'de kızartılarak yapılan içli köftenin yöresel adı. Diğer içli köftelerden ayıran en büyük özelliği hem içi hem dış harcında et bulunması.

Her ikisini de birer adet alabilirsiniz. Porsiyon ücreti 3.5 tl.


Şerif Usta'nın Yeri : Etli Ekmek


Şerif Usta'nın Yeri Ankara


Bu ilginç bir lezzet. Mardin'de kebabın hamura karıştırılarak içine yöresel baharatların eklenerek ve 20dk dinlendirildikten sonra pişirilmesiyle Etli Ekmek oluşuyor. Yani bildiğiniz konya etli ekmek ile alakası yok. Şerif Usta'nın Yeri'nde bu lezzeti denemenizi tavsiye ederim fakat ben de en az iz bırakan ürün bu oldu.


Sema Abla Tatlısı




Bu tatlıyı en son yemeden kalkmayınız.



Şerif Usta'nın Yeri Menü ve Fiyatlar





*Fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullanılamaz.


Takipte Kal !


Instagram üzerinden lezzetli paylaşımlar için göz atmak istersen aşağıda linkler mevcut :) Aynı zamanda foursquare'de öneriler de bulunuyorum.

Instagram Profilim
Foursquare Profilim




Yorumlar

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :