Çayda Çıra Ev Yemekleri Ankara


Çayda Çıra Ev Yemekleri Ankara


Yemek yemeyi seven tüm yiyici dostlara selam. Ankara'da en iyi lezzetler için dolaşıyor , yiyor içiyor ve kritikleri sosyal ağlarda paylaşıyorum. Bugünün kritiği ise geçen günlerde gitmiş olduğum Çayda Çıra Ev Yemekleri mekanına ait.

Burası Elazığ Mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra günlük sulu yemekler çıkaran bir mekan. Benim özellikle öğlen yemeklerinde tercih ettiğim , sevdiğim bir mekan kendisi. Bir çok yemeğini denemiş birisi olarak yazıda özellikle yıldız ürünleri dediğimiz yemeklerini yazacağım. Gittiğinizde denemeden geçmeyiniz.

Başlıyoruz :)



Çayda Çıra : Közde Patlıcan Karnıyarık


Çayda Çıra Ev Yemekleri Ankara karnıyarık


İşletmeci Mustafa bey prensipli bir kişi. Kızartma ve zararlı ürünleri işletmesine sokmamak için gayret ediyor.Bu tarz bir hareketi ben çok taktir ettim. Bunun doğrultusunda Karnıyarığı yağda değil tamamen közde pişiriyor. Hem hafif hem lezzetli. Bol kıymalı olduğunu belirteyim :)


Çayda Çıra : Dolanger Tatlısı



Elazığ ilimizin efsane lezzeti Dolanger Tatlısı'nı yemek için Ankara'da en doğru adres burası. Çayda Çıra her gün 2 tepsi çıkarıyor. Yediğim en iyisi diyebilirim. Şerbeti, pişirilmesi ve lezzeti tam karar. Kg 45 tl, Porsiyon 8tl.


Çayda Çıra : İçli Köfte


Çayda Çıra Ankara


Çayda Çıra'nın yıldız ürünlerinden bir diğeri İçli Köfte. Elazığ usulü haşlama olarak yapılıyor. Lezzeti gerçekten çok iyi. Kıyması bol , koku hiç yok. Dış harcı ise tam olması gerektiği gibi.Porsiyonda 6 adet var ve 13 tl.


Çayda Çıra : Sarma


Çayda Çıra  Ankara


Yaprak ve Lahana sarma çeşitleri çok çok iyi olmasa da ortalama üzeri lezzete sahip. Özellikle lahana bir tık daha iyi. Porsiyon 10tl.


Çayda Çıra : Çiçek Bamya


Çayda Çıra Ev Yemekleri bamya


Çayda Çıra'da düzenli olarak çıkan bir diğer lezzetlerden birisi etli çiçek sarma. Gayet lezzetli oluyor. Ben aslında etsiz seviyorum öyle olsa mükemmel olacak ama bu haliyle de iyi.


Çayda Çıra Ev Yemekleri Kritik



  • Genel anlamda sağlıklı ve lezzetli ev yemekleri yemek için öğlenleri tercih edilmesi gereken bir mekan.
  • Çıkan tüm ürünler her gün aynı lezzette olmayabiliyor. Fakat yıldız ürünleri hemen hemen hep aynı tatta.
  • Yemeklerin az yağlı olması ve kızartma ürün olmaması taktir edilesi.
  • Fiyat politikaları orta seviyede. Porsiyonlar biraz büyürse süper olur.



Çayda Çıra Menü ve Fiyatlar


Çayda Çıra ev yemekleri Menü ve Fiyatlar



Çayda Çıra İletişim


Adres: Yücetepe Mah. Gençlik Cad. İlk Sokak No:8
Telefon: (0312) 230 30 16


Takipte Kal !


Instagram üzerinden lezzetli paylaşımlar için göz atmak istersen aşağıda linkler mevcut :) Aynı zamanda foursquare'de öneriler de bulunuyorum.

Instagram Profilim
Foursquare Profilim


Yorumlar

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :