Ankara Kızılay'da En İyi 5 Et Dönerci


Ankara Kızılay'da En İyi 5 Et Dönerci


Ankara Döneri İzinde’ projemizin ilk kısmı olan Kızılay bölgesindeydik. Bir çok mekana daha önce gitmiş kişileriz. Önce ki deneyimlere göre kafamızda 5 mekan belirledik ve analizleri daha iyi yapmak adına 2 saat içerisinde 5 mekan tadımı yaparak peş peşe notlarımızı aldık.

Ankara yereli olmayan insanların Ankara'da En İyi Et Döner listelerini dikkate almayın. Bir çoğunun adı çıkmış fakat içi boş. Orada daha önce yememiş bile. Duyduklarını yazıyor. Ben kendi adıma tüm mekanlara kendim birden fazla giderek tadıyor notlarımı alıyor ve objektif bir şekilde aktarıyorum.

Tekrar not düşeyim bu liste sadece Kızılay bölgesi için bir sıralamadır. Ankara geneli en iyi et döner listesi ilginizi çekiyor ise Ankara'da En İyi Et Döner Mekanları yazısına davet ediyorum.




En İyi 5 Et Dönerci : Mekanların Sıralaması


Sıralama en başarılı bulduğum mekanlara göredir.Tamamen etin lezzetine odaklı olup , ikram ve mekan kalitesine göre değildir ! Mekanları bendeniz @serkanince_ ve @anadoluguru ile tadım yaptık.


  1. Pehlivan Kebap
  2. Anadolu Et Lokantası
  3. Menekşe Döner & Köfte
  4. Özge Piknik
  5. Cici Piknik


Pehlivan Kebap


Ankara Kızılay'da En İyi 5 Et Dönerci


Menekşe Pasajı içerisinde ve en alt katında bulunan gizli bir hazine. Tam bir esnaf lokantası. Sadece döner ve inegöl köfte var.

En beğendiğim yer burası. Etin yağ , tuz ve baharat oranı tam dengede. Yumuşak ve lezzetli bir et. Kızartılmış olarak gelen ekmekle de en son tabağı bir güzel cila attım. 100gr porsiyon et 17tl.



Anadolu Et Lokantası


Anadolu Et Lokantası


Kumrular sokakta yer alan belki de sürekli gördüğünüz ama girmediğiniz bir lokanta. Kömür ateşinde pişen döner ; karakteristik olarak daha yumuşak ve normalin biraz üzerinde tuzlu. Yerken tuz biraz rahatsız ediyor fakat ağızda da güzel bir tat bırakıyor.

Burası en beğendiğim ikinci mekan. 100gr porsiyon döner 17tl. Mekanda döner haricinde sulu yemek mevcut.



Ankaragücü Menekşe Döner & Köfte


Ankaragücü Menekşe Döner & Köfte


Geldik en beğendiğim üçüncü mekana. Eski mekanlardan birisi. Döner , köfte ve piyaz çeşitleri sunuyorlar. 100gr porsiyon 17tl.

Döner ve Köfte karışık yemek popüler. Döner az tuzlu , karabiber nispeten yoğun olan ve yumuşak bir döner diyebilirim. Puan kırmamızın sebebi dönerin çok bir karakteristik özelliği yok. Standart bir döner.



Özge Piknik


ankar et döner özge


Özge Piknik , 27 yıllık bir geçmişi olan bir mekan ve sadece döner var. Burası bir zamanların çok iyi dönercisi olabilir fakat son gittiğim iki farklı tadımda et dönerin et kalitesinde düşüş var. Özellikle etin marinasyonunda kullanılan aşırı baharata anlam veremedik. Bu kadar aşırı baharat kullanımı ister istemez soru işaretlerine yol açıyor.

Mekanı ben yinede son sıraya değil dördüncü olarak gösteriyorum. Baharat kullanımı azalırsa daha iyi bir döner ortaya çıkacaktır. 70gr porsiyon döner 17tl ücretiyle rakiplerinden biraz pahalı.



Cici Piknik


Cici Piknik


Geldik Ankara'da en ünlü dönercilerden birisi olan Cici Pikniğe. Kömür ateşinde pişen bu döneri çok seven ve çok sevmeyenler olarak bölünmüş bir Ankara halkı var. Ben sevmeyenler tarafındayım.

Öncelikle döner erken saatlerden kesilmeye başlıyor ve aşağıda bir döner havuzu oluşuyor bu da etin kurumasına ve lezzet kaybına yol açıyor. İkincisi ; 100gr verilen porsiyonda ağza gelen kuyruk yağı miktarı çok yüksek ! Yağ mı yiyorum et mi belli değil. Son olarak etin sert olduğunu da belirteyim.


*Fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullanılamaz.


Takipte Kal !


Instagram üzerinden lezzetli paylaşımlar için göz atmak istersen aşağıda linkler mevcut :) Aynı zamanda foursquare'de öneriler de bulunuyorum.

Instagram Profilim
Foursquare Profilim

Yorumlar