İzmir Yeme İçme Rehberi


İzmir Yeme İçme Rehberi kapak



Bir gezi öncesinde her zaman o şehre ait ne yenir , en iyi restoranlar gibi araştırma yapar kayıt alır ve gittiğimde daha çok gastro seyahat temalı gezmeye çalışırım. İzmir lezzet açısından çok iyi mekanlara ev sahipliği yapıyor. İzmir'in güzelliği yetmiyormuş gibi tarihi esnaf lokantaları ve süper lezzetleriyle yiyici ve gurme arkadaşlara iyi lezzetler vaat ediyor.

Ben son gezimde gittiğim ve memnun ayrıldığım bu mekanları bir rehber yaparak hiç gitmemiş kişilere İzmir'de nerede yemek yenir temalı bir yazı yazmak istedim. Haydi başlayalım !



Alsancak Dostlar Fırını


İzmir Yeme İçme dostlar fırını

İzmir Yeme İçme dostlar fırını


İzmir'e ait lezzetlerin başında Boyoz gelmektedir. Boyoz ise Alsancak da yer alan tarihi Dostlar Fırını'nda yenir. Hemen hemen boyozun her çeşidi var. Zeytinli,pırasalı,otlu,tahinli,peynirli gibi tüm çeşitler var. Özellikle patlıcan , ıspanak-peynir ve zeytin çok iyi. Çıtır çıtır. Eğer sıcak denk gelinirse lezzet tabii ki ikiye katlanır. Yanında peynir , çay ve 18 saatte pişen yumurta alabilirsiniz. Yumurtanın .bir esprisi yok ama boyoz gerçekten 10 numara. Boyoz fiyatı 1-2 tl arası değişiyor.


Çelebi Unlu Mamülleri


İzmir Yeme İçme çelebi unlu mamülleri


Burası son zamanlarda bir ürünüyle ünlenmiş mekanlardan. Bomba ! Evet bomba isminde tatlı ürünüyle İzmir'in en iyi lezzetleri arasına girmeyi başarmış Çelebi Unlu Mamülleri. Biz gittiğimizde denedik. Hamuru ve içerisinin akışkan çikolatası harika. Yanında çay ile Bomba bir lezzete dönüşüyor.Mekan Alsancak'da yer alıyor. Tane fiyatı 2 tl. Deneyin pişman olmayacaksınız :)


Doyuran Manisa Kebap


İzmir Yeme İçme manisa kebap

İzmir Yeme İçme manisa kebap


İzmir Kemeraltı , yeme içme olarak çok zengin mekanlara ev sahipliği yapıyor. Bu mekanlardan birisi de Doyuran Manisa Kebapçısı. Kuruluş tarihi 1970. Sunum olarak Bursa'da yediğim Kayhan Köftesi ile benzerlikler göstersede lezzet olarak biraz daha farklı. Bu farklılık ise Manisa Köftesinden kaynaklanıyor.

Genel olarak sunum ve lezzet iyi fakat İzmir gezimiz boyunca yediğimiz bir çok lezzete nazaran biraz daha sönük kaldı. Yine de Kemeraltı'nda bu lezzet dikkat çeker ve tadılası kategoride. Porsiyon fiyatı 16tl.


Bizim Lokanta


İzmir Yeme İçme bizim lokanta
fotoğraf başka bir yerden alıntıdır


İzmir kemeraltı lezzet bakımından çok sağlam semtlerden birisi. Ankara'nın Ulus semti gibi düşünebilirsiniz. Tarihi lokantalar ve salaş mekanlarda üst düzey lezzetler sunuluyor. Bu mekanlardan birisi Bizim Lokanta. Benzersiz lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Kokoreç yemeği,enginar tatlısı,balık çorbası,kabak çiçeği dolması gibi lezzetler bunlardan bazıları. Kesinlikle uğranıp tadılması gereken lezzetler.


Süt Çiçeği Süt Tatlıları


İzmir Yeme İçme süt çiçeği


Yediğim belkide en iyi Kazandibi tatlısını burada diyebilirim. İzmir'de sanırım 3-4 tane şubesi bulunan Süt Çiçeği Süt Tatlıları'nın biz Kemeraltı çarşı içerisinde bulunan küçük dükkanında deneme fırsatı bulduk. Kazandibinin bir çok farklı türü olan mekanda sade olanından denedik. Kıvam ve lezzet olarak 10 numara. Kesinlikle denemeniz tavsiye olur. Porsiyon fiyatı 7tl.

Yediğim en iyi bir diğer kazandibi ise Bursa çarşıda yer alana Mehmet Tanju Geye isimli dondurmacıda oldu. Bunu da not düşeyim.

İpucu : Eğer gittiğinizde tepside kalan son Kazandibini alırsanız tepsiyle birlikte veriyorlar ve lezzet iyice katlanıyor.


Meşhur Hisar Söğüş


İzmir Yeme İçme hisar söğüşcüsü


Söğüş , Kelle Söğüş veya İzmir Söğüş olarak anılan bu lezzet ; ayıklanan kellenin dil , beyin ve yanağın ayrılarak baharatlarla harmanlanarak dürülmesinden oluşuyor. Yemeden önce mesafeli olduğum fakat denedikten sonra hayranı olduğum söğüşü sakatat severler kesinlikle tatmalı.

İlginç dip not : Söğüş ustalarının hemen hepsinin niğdeli olduğu fakat niğde'de söğüşün çok bilinmediği söylenmektedir.


Meşhur Hisarönü Şambalicisi

İzmir Yeme İçme şambali



Şambali veya Şam Tatlısı olarak anılan bu lezzet İzmir ile özleşmiş olup en ünlü mekanlardan birisi de Hisarönü Şambalicisidir. Revani tatlısının bir farklı versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Özellikle tarçın ve kaymak ile tüketilmesini öneriyorum. 1 adet şambali 2,5 tl.


Meşhur Kemeraltı Turşucusu


İzmir Yeme İçme kemeraltı turşucusu


Kemeraltı'nda yer alan tarihi mekanlardan birisi. Uğradık ve turşu suyunun tadına baktık. İçtiğim en kötü turşu suyu olup çalışan arkadaş ise çok antipatik bir tipti. Niye geldiniz tavırlarını anlayamadan ayrıldık. Meşhur olduğu için listeye ekliyorum fakat gidilmesi şart bir yer değil.


Kumrucu Ömür


İzmir Yeme İçme kumrucu ömür


35.5 İzmir Karşıyaka'da yer alan Kumrucu Ömür o taraflarda en iyi seçeneklerden birisi. Malzemesinin bol olması ,mekanın ferah bir yer olmasından dolayı biz beğendik. O güne özel ekmeği biraz kurumuş bir şekilde gelmeseydi süper olacaktı fakat o haliyle bile başarılıydı.


Midyeci Zeki Usta


İzmir Yeme İçme zeki usta
fotoğraf başka bir yerden alıntıdır


35.5 olarak anılan İzmir Karşıyaka'da lezzetli bir çok mekan var. Bunlardan birisi Zeki Usta Midye. Hemen bir barın önünde bulunan midyeyi alıp bira ile tüketmek süper. Midyeler ise etli etli , tertemiz ve tazecik geliyor. İyi midye yemek için iyi adreslerden. Gerçi İzmir seyahatinde kötü midye bulmak zor. Genellikle hep taze ve lezzetli.


Kokoreççi Asım Usta


İzmir Yeme İçme asım usta
fotoğraf başka bir yerden alıntıdır


İzmir'den tüm Türkiye'ye nam salmış bir kokoreççi Asım Usta. Paylaştığı video ve fotolarla gönülleri çelen Asım Usta'da kokorecin en iyisini , temizini yemek mümkün. Uykuluk gibi özel ürünlerde çıkarıyor olup geceleri burada sonlandırmak popüler. Asım Usta ise bu işi yarım asırdır yapıyormuş. Kesin gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor.


İzmir Konaklama Önerisi : Ibis Alsancak Otel


İzmir Yeme İçme ibis otel


İzmir için özellikle merkez bir konumda yer alan Ibis Alsancak Oteli önerebilirim. Hem diğer ilçelere yakın olması hem gece hayatının hızlı aktığı Alsancak'da yer almasından dolayı biz burayı tercih ettik. Tek sorun otelin otoparkı yok! Karşısında ve arka tarafında özel otopark var. Biz arka tarafta yer alan otoparkla anlaşma yaparak indirimli şekilde koyduk. Odalar temiz ve yeterli. Fiyatlar ise uygun.


Tüm incelemeler bana ait olup %100 objektif yorumlardan oluşur.Kesinlikle reklam , kayırma ve karalama gibi amaçlar içermez. Instagram üzerinden takipte kalınız Tıklayın !


Yorumlar