Konakbay Çibörek Balgat , Ankara


konakbay ankara


Ankara'da en iyi ve yeni açılan mekanları geziyor , bunları blog , instagram vasıtasıyla sevgili takipçilere aktarıyorum. Özellikle belli bir kalitede olan , işini severek yapan mekanları paylaşmaya özen gösteriyorum, emin olabilirsiniz.

Ankara balgatta yer alan Konakbay , Çi Börek ve Mantının güzel örneğini sergiliyor. Eskişehirli ve tatarlı bir ailenin işlettiği mekanda Çi Börek gerçekten çok lezzetli. Çıtır olması ve bol malzemeli olması beğenimizi kazandı.



Çi Börek Hakkında


1500 yıllık tarihi olan ve Orta Asya'dan göç eden atalarımızdan miras kalan Çi Börek özellikle Tatar Türkleri tarafından günümüze gelmiş Türk mutfağında yer etmiştir. Kıyma , soğan ve baharatların hamurun içerisine koyularak kızgın yağda pişirilmesinden oluşur.

Konakbay


Mekan sadece çi börek ve mantı çıkarıyor. Uzman oldukları 2 ürüne yoğunlaşıp sadece onları sunuyor olmasını ben taktir ettim. Sırf birilerini mutlu etmek adına başka ürünler sunmaya gerek yok.Ben siparişimi 3 adet çi börek ve yarım mantı şeklinde verdim. İçeceğin de dahil olduğu bu menü 23 tl gibi bir şeydi. Fiyatlar bence biraz yüksek !

konakbay çibörek


Sundukları Çi Börek bol içli , boyut olarak doyurucu ve çıtırlığı yerindeydi. Eskişehir'de de Çi Börek yemiş birisi olarak Konakbay'ın Çi Börek dalında gayet tatmin edici buldum. Öneriyorum.
t


Mantı ise benim çok damağıma hitap etmese de bol  tereyağlı ve büyük sıkım olması ile farklı bir lezzet vaat ediyor. Ev mantısı tadını burada alabilirsiniz denemenizde fayda var fakat ben daha küçük ve az tereyağlı tercih ederim.

Mekan çok şirin ve aile işletmesi.Uğrayıp bu lezzetleri tadabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Konakbay Çibörek İletişim

Adres: Nasuh Akar Mahallesi, Süleyman Hacı Abdullahoğlu Caddesi, No 43, Çankaya, Ankara
Telefon: 0312 220 18 37


instagram serkan ince


Instagram üzerinden lezzetli paylaşımlar yapıyor , mekan önerileri sunuyorum. Takip etmek için TIKLAYIN

Konakbay Çibörek Mantı Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar